Account-, campagne- en advertentiegroepprestaties

Google Ads is ingedeeld in drie niveaus: het account, de campagnes en de advertentiegroepen. Door uzelf vertrouwd te maken met de verschillende niveaus van uw Google Ads-account, kunt u gemakkelijk precies de prestatiegegevens vinden waarnaar u op zoek bent.

Met deze drie niveaus in gedachten kunt u uw prestatiegegevens naar wens algemeen of heel specifiek weergeven. Als hulp bij het navigeren begint het zijvenster van uw Google Ads-account met het hoogste niveau, namelijk 'Alle campagnes', en wordt het naar beneden gedetailleerder. Nadat u op een specifieke campagne heeft geklikt, worden de advertentiegroepen binnen die campagne weergegeven.

Uw account is gekoppeld aan een uniek e-mailadres, wachtwoord en factureringsgegevens. Vanuit het oogpunt van rapportage is het echter nuttig om uw account te beschouwen als een verzameling campagnes. Als u de prestatiegegevens voor uw gehele account wilt bekijken, klikt u op Alle campagnes in het zijvenster van uw Google Ads-account. De totalen van alle rijen worden onder aan de tabel met statistieken vermeld.

De Rapporteditor

De Rapporteditor is een analysetool waarmee u uw gegevens overzichtelijk kunt weergeven in multidimensionale tabellen en diagrammen.

• Een eenvoudige interface met functionaliteit voor slepen en neerzetten: U kunt snel multidimensionale tabellen en diagrammen samenstellen en bewerken, zodat u uw gegevens niet meer hoeft te downloaden als u een gedetailleerdere analyse wilt uitvoeren.
  • Analyse op basis van meerdere segmenten: U kunt uw gegevens tot op specifieker detailniveau segmenteren en analyseren in uw tabellen en diagrammen.
  • Custom diagrammen: U kunt de patronen en trends in uw gegevens snel visualiseren.
  • Geavanceerde filter- en sorteermethoden: U kunt filteren op gesegmenteerde statistieken (zoals mobiele klikken) en sorteren op meerdere kolommen.

Informatie over hoe u uw gegevens kunt verkennen met de Rapporteditor

Gegevens voor uw hele account bekijken

U kunt als volgt snel een overzicht van uw algehele Google Ads-prestaties bekijken:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op het tabblad Dimensies.
  4. Klik op de knop Weergave om de periode te selecteren die u wilt gebruiken voor het indelen van uw statistieken.
  5. Wanneer uw tabel met statistieken eruit ziet zoals u wilt, klikt u op de downloadknop Downloadpictogram om de tabel als rapport te downloaden.

Tip: Gebruik de kiezer voor campagnetype

Met de kiezer voor campagnetype kunt u eenvoudig schakelen tussen rapportageweergaven per campagnetype, zoals Shopping of Display Netwerk. Deze optie wordt als een dropdown-menu weergegeven naast Alle campagnes in het navigatiemenu aan de zijkant als uw account meerdere campagnetypen heeft. U kunt een bepaald campagnetype alleen selecteren als uw account dat type campagne ook daadwerkelijk bevat.

Uw campagnegegevens

Elke campagne beschikt over een eigen budget en instellingen die bepalen waar de advertenties kunnen worden weergegeven. Een campagne bestaat uit een verzameling advertentiegroepen. Al uw campagnes worden vermeld in het zijvenster van uw Google Ads-account en u kunt ze ook weergeven door in het midden van uw scherm op het tabblad Campagnes te klikken.

Campagnegegevens bekijken

U kunt de prestatiegegevens van uw campagne als volgt bekijken:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op de naam van de campagne waarin u geïnteresseerd bent om te zien hoe de advertentiegroepen van die campagne presteren. Als u specifieke campagnes wilt bekijken in uw rapport, klikt u op de knop Filter om een campagnefilter in te stellen.
  4. Wanneer uw tabel met statistieken eruit ziet zoals u wilt, klikt u op de downloadknop Downloadpictogram om de tabel als rapport te downloaden.

In rapporten van het type 'Campagnedetails' kunt u bekijken welke functies en instellingen zijn ingeschakeld in elk van uw campagnes. U kunt als volgt rapporten van het type 'Campagnedetails' bekijken:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op het subtabblad Dimensies.
  4. Kies Campagnedetails in het dropdown-menu 'Weergeven'.

Uw advertentiegroepgegevens

Uw advertentiegroep bevat een reeks vergelijkbare advertenties en een lijst met woorden en woordgroepen, die zoekwoorden worden genoemd en de weergave van deze advertenties activeren. Wanneer u op een campagne klikt, worden de prestaties van deze campagne per afzonderlijke advertentiegroep weergegeven. U kunt de advertentiegroepgegevens ook bekijken door in het midden van uw scherm op het tabblad Advertentiegroepen te klikken.

Advertentiegroepgegevens bekijken

U kunt als volgt de prestatiegegevens van uw advertentiegroep bekijken:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Selecteer de advertentiegroepen waarin u geïnteresseerd bent.
    • Als u alle advertentiegroepen van een specifieke campagne wilt opnemen, klikt u in de tabel op de campagnenaam. Het tabblad 'Advertentiegroepen' voor die campagne wordt weergegeven.
    • Als u alle advertentiegroepen in uw account wilt opnemen, klikt u op het tabblad Advertentiegroepen terwijl u 'Alle campagnes' weergeeft.
    • Als u specifieke advertentiegroepen uit verschillende campagnes wilt opnemen, klikt u eerst op het tabblad Advertentiegroepen terwijl u 'Alle campagnes' weergeeft. Klik vervolgens op de knop Filter om een advertentiegroepfilter in te stellen.

In rapporten met advertentiegroepdetails kunt u zien welke functies en instellingen zijn ingeschakeld in elk van uw advertentiegroepen. U kunt rapporten met advertentiegroepdetails als volgt weergeven:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op het subtabblad Dimensies.
  4. Kies in het dropdown-menu 'Weergave' de optie Advertentiegroepdetails.

Voorbeeld

Laten we eens kijken naar een voorbeeld van hoe een bedrijf zijn Google Ads-campagnes en advertentiegroepen zou kunnen instellen. De eigenaar van het account is een chocoladefabrikant die reclame wil maken voor zijn producten om meer online-verkopen te genereren.

De eigenaar besluit zijn advertentieactiviteiten in twee campagnes onder te verdelen. Eén campagne promoot het nieuwe assortiment chocoladerepen, de andere promoot de cadeauverpakkingen. Elke campagne wordt onderverdeeld in getargete, relevante advertentiegroepen. Een van de advertentiegroepen voor de campagne voor chocoladerepen is gewijd aan de populaire frambozenreep van het bedrijf. Een andere richt zich op de caramelreep en de derde op een chocoladereep met gember. Het account ziet er als volgt uit:

Account:
Chocoladefabrikant

Campagne 1:
Chocoladerepen
Campagne 2:
Cadeauverpakkingen voor Valentijnsdag
Advertentiegroepen:
Frambozenreep
Caramelreep
Gemberreep
Advertentiegroepen:
30 procent korting op cadeauverpakkingen
Geen verzendkosten voor cadeauverpakkingen
Luxe chocolade voor Valentijnsdag

Elke advertentiegroep bevat meerdere advertenties. Zo kan de chocoladefabrikant de prestaties van verschillende advertentieteksten vergelijken, bijvoorbeeld om te kijken welke versie eventueel meer klikken of verkopen heeft opgeleverd.

Wanneer u eenmaal vertrouwd bent met de structuur van uw Google Ads-account, kunt u de gegevens in uw tabel met statistieken bekijken en aanpassen en rapporten downloaden om de prestaties bij te houden van uw campagnes, afzonderlijke campagnes, advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden.