Utvidet CPC (ECPC): Definisjon

Med denne budstrategien justeres kostnaden per klikk (CPC) for at du skal få flest mulig konverteringer. ECPC er en kombinasjon av manuell budgivning og en strategi for smart budgivning, for eksempel mål-CPA eller mål-ROAS. Med denne strategien økes de manuelle budene dine i situasjoner der du mest sannsynlig oppnår et salg eller en annen konvertering på nettstedet ditt, mens de reduseres i situasjoner der sjansen for en konvertering er liten.

• Med ECPC økes budet ditt hver gang annonsen din er kvalifisert for visning, ut fra hvor sannsynlig det er at det aktuelle klikket fører til en konvertering. Med denne budstrategien reduseres også budet ditt for klikk der sjansen for en konvertering er mindre.
  • Med ECPC blir det enklere å få flere konverteringer samtidig som du beholder eller reduserer kostnaden per konvertering.
  • ECPC kan testes sammen med budgivningssystemer fra tredjeparter for å gi deg en begrenset grad av smart budgivning i Google Ads.
  • ECPC fungerer litt annerledes for Shopping-kampanjer. Finn ut hvordan du konfigurerer ECPC for Shopping-kampanjer.