Google-soitonsiirtonumero

Google-soitonsiirtonumero on Googlelta saatava yksilöllinen puhelinnumero, jota voit käyttää mainoksissasi ja jonka avulla voit seurata yritykseesi soitettuja puheluita. Jos haluat käyttää soitonsiirtonumeroa, ota soittoraportointi käyttöön tilisi asetuksista.

Maat, joissa Google-soitonsiirtonumerot ovat käytettävissä

Google-soitonsiirtonumerot ovat tällä hetkellä käytettävissä seuraavissa maissa:

Maan lippu

Maan nimi

Maksuton numero

Paikallinen numero

Argentina flag Argentiina kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Australian lippu Australia kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Belgium flag Belgia kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Brasilian lippu Brasilia kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Kanadan lippu Kanada kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Chile Flag Chile kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Columbia flag icon Kolumbia kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Czech Republic Flag Tšekin tasavalta kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
* Tanska kyllä, vahvistettu
Ranska Ranska kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Saksan lippu Saksa kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Hungary flag* Unkari kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Intia** Intia kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Indonesia Indonesia kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Irlanti Irlanti kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Israel flag icon Israel kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Italian Flag Italia kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Japan Flag** ‡ Japani kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Mexico flag icon Meksiko kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Poland flag Puola kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Portugal flag Portugali kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Romanian flag icon Romania kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Russia flag icon Venäjä kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Slovakia flag icon Slovakia kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
South Africa Etelä-Afrikka kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Spain flag icon Espanja kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Sweden Ruotsi kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Switzerland flag icon Sveitsi kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
United Kingdom* Yhdistynyt kuningaskunta kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
United States Yhdysvallat kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu

* Paikallista numeroa vastaava maksuton puhelinnumero

** Joissakin puheluissa soittajan tunnuksessa näkyy Google-numero, ei asiakkaan numeroa.

‡ Japanissa palveluntarjoaja on Google Connect Asia Pacific Pte. Ltd.

Näin se toimii

Animoitu GIF-kuva, jossa näkyy Google-soitonsiirtonumero mobiililaitteen näytöllä

Kun otat käyttöön soittoraportoinnin, saat Googlelta yksilöllisen puhelinnumeron, joka näkyy mainoksissasi tai elementeissäsi. Jos käyttäjä soittaa tähän puhelinnumeroon, Google Ads ohjaa puhelun yrityksesi puhelinnumeroon. Saat tarkkoja raportteja mainostesi kautta soitetuista puheluista.

Tietoa puhelinnumeroista

Google-soitonsiirtonumerossa käytetään samaa suuntanumeroa kuin yrityksesi numerossa, mikäli se on mahdollista. Muussa tapauksessa käytetään yrityksesi maantieteelliseen alueeseen perustuvaa paikallista suuntanumeroa. Joissakin tapauksissa paikallinen Google-soitonsiirtonumero ei ole käytettävissä. Tällöin mainoksessasi näkyy maksuton Google-soitonsiirtonumero. Toisin sanoen Google-soitonsiirtonumerot ovat siis paikallista puhelinnumeroa vastaavia maksuttomia numeroita tai paikallisia puhelinnumeroita.

Tärkeää: Koska soittoraportointiin liittyvät Google-soitonsiirtonumerot ovat Googlen omaisuutta, niitä saatetaan muuttaa tai ne voidaan siirtää muuhun käyttöön. Tästä syystä Google-soitonsiirtonumeroa voi käyttää vain soittoraportoinnissa ja verkkosivustolta saatujen puhelukonversioiden seurannassa.

Missä soitonsiirtonumerot eivät toimi?

Display-verkosto: Display-verkostoon kohdistetut puheluelementit eivät tue Google-soitonsiirtonumeroita tai puheluiden seurantaa konversioina.

Muut kuin Google-mainokset: Google-soitonsiirtonumeroita ei saa kopioida ja käyttää muualla kuin Google Adsissa. Numerot ovat Googlen omaisuutta, ja ne saattavat muuttua tai ne voidaan siirtää muuhun käyttöön milloin tahansa.

Automaattiset vastauspalvelujärjestelmät: Automaattiset vastauspalvelujärjestelmät eivät ole yhteensopivia Google Adsin puheluseurannan kanssa ja voivat johtaa vastaamattomien puheluiden raportointiin.

Usein kysyttyä

Mikä puhelinnumero mainoksissani näkyy, kun soittoraportointi on käytössä?

Mobiilimainoksissa näkyy yrityksesi puhelinnumero. Klikattuaan mainosta käyttäjät näkevät Google-soitonsiirtonumeron.

Miten voin poistaa Google-soitonsiirtonumeron mainoksistani?

Voit poistaa soitonsiirtonumerot laittamalla soittoraportoinnin pois päältä. Tämän jälkeen mainoksissasi näkyy yrityksesi puhelinnumero. Huomaathan, että Puhelutiedot-raportti ei ole saatavilla enää sen jälkeen, kun soittoraportointi on poistettu käytöstä. Lue lisää kampanjoiden soittoraportoinnista.

Käytetäänkö mainoksessani aina tiettyä Google-soitonsiirtonumeroa?

Google-soitonsiirtonumero on tarkoitettu puhelutulosten seuraamiseen, ja numero saattaa ajan mittaan vaihdella. Siksi numeroa ei kannata kopioida tai käyttää muualla kuin Google Ads ‑mainoskampanjoissa.

Mitä jos joku soittaa Google-soitonsiirtonumeroon, tallentaa numeron ja soittaa siihen myöhemmin uudelleen?

Puhelut yhdistetään yritykseen vielä 60 päivän ajan käyttäjän ensimmäisen puhelun jälkeen. Kun käyttäjä soittaa numeroon tämän ajan kuluessa, 60 päivän jakso alkaa alusta ja numero yhdistetään yrityksen numeroon taas seuraavat 60 päivää. Jos käyttäjä ei soita numeroon 60 päivän aikana, tämän jälkeen soitettuja puheluita ei enää ohjata yrityksen numeroon.

Mitä jos joku ei soita numeroon heti mainoksen klikkaamisen jälkeen, vaan tallentaa Google-soitonsiirtonumeron ja soittaa siihen myöhemmin?

Jos käyttäjä soittaa Google-soitonsiirtonumeroon noin 30 minuutin kuluessa (noin kahden tunnin kuluessa tietyillä markkinoilla) mainoksen katsomisesta, puhelu yhdistetään yritykseen. Jos käyttäjä soittaa ensimmäisen puhelun alkuperäisen ikkunan ulkopuolella, puhelua ei ohjata yritykseen. Tämä on harvinaista, sillä suurin osa puheluista soitetaan viiden minuutin kuluessa siitä, kun käyttäjä on nähnyt Google-soitonsiirtonumeron mainoksessa tai verkkosivustolla.

Aiheeseen liittyvä artikkeli