Google-soitonsiirtonumero

Google-soitonsiirtonumero on Googlelta saatava yksilöllinen puhelinnumero, jota voit käyttää mainoksissasi ja jonka avulla voit seurata yritykseesi soitettuja puheluita. Jos haluat käyttää soitonsiirtonumeroa, ota soittoraportointi käyttöön tilisi asetuksista.

Maat, joissa Google-soitonsiirtonumerot ovat käytettävissä

Google-soitonsiirtonumerot ovat tällä hetkellä käytettävissä seuraavissa maissa:

Maan lippu

Maan nimi

Maksuton numero

Paikallinen numero

Australia Australia yes, confirmed yes, confirmed
Belgia yes, confirmed yes, confirmed
Brazil Brasilia yes, confirmed yes, confirmed
Canada Kanada yes, confirmed yes, confirmed
Columbia flag icon Kolumbia yes, confirmed yes, confirmed
Tšekin tasavalta yes, confirmed yes, confirmed
France Ranska yes, confirmed yes, confirmed
Germany Saksa yes, confirmed yes, confirmed
* Unkari yes, confirmed yes, confirmed
India** Intia yes, confirmed
** Japani yes, confirmed yes, confirmed
Ireland Irlanti yes, confirmed yes, confirmed
Israel flag icon Israel yes, confirmed yes, confirmed
Italia yes, confirmed yes, confirmed
Mexico flag icon Meksiko yes, confirmed yes, confirmed
Poland flag Puola yes, confirmed yes, confirmed
Romanian flag icon Romania yes, confirmed yes, confirmed
Russia flag icon Venäjä yes, confirmed yes, confirmed
Slovakia flag icon Slovakia yes, confirmed yes, confirmed
South Africa Etelä-Afrikka yes, confirmed yes, confirmed
Spain flag icon Espanja yes, confirmed yes, confirmed
Sweden Ruotsi yes, confirmed yes, confirmed
* Sveitsi yes, confirmed
Switzerland flag icon Sveitsi yes, confirmed yes, confirmed
United Kingdom* Yhdistynyt kuningaskunta yes, confirmed yes, confirmed
United States Yhdysvallat yes, confirmed yes, confirmed

*Maksuton puhelinnumero vastaa paikallista numeroa.

**Soittajan tunnuksessa näkyy Google-numero, ei asiakkaan numeroa.

Näin se toimii

Kun otat käyttöön soittoraportoinnin, saat Googlelta yksilöllisen puhelinnumeron, joka näkyy mainoksissasi tai laajennuksissasi. Jos potentiaalinen asiakas soittaa tai lähettää viestin tähän puhelinnumeroon, Google Ads ohjaa puhelun tai viestin yrityksesi puhelinnumeroon. Tämä jälkeen saat tarkkoja raportteja mainostesi kautta tulleista puheluista ja viesteistä.

Tietoja puhelinnumeroista

Google-soitonsiirtonumerossa käytetään samaa suuntanumeroa kuin yrityksesi numerossa, mikäli se on mahdollista. Muussa tapauksessa käytetään yrityksesi maantieteelliseen alueeseen perustuvaa paikallista suuntanumeroa. Joissakin tapauksissa paikallinen Google-soitonsiirtonumero ei ole käytettävissä. Tällöin mainoksessasi näkyy maksuton Google-soitonsiirtonumero. Toisin sanoen Google-soitonsiirtonumerot ovat siis paikallista puhelinnumeroa vastaavia maksuttomia numeroita tai paikallisia puhelinnumeroita.

Tärkeää: Koska soittoraportointiin liittyvät Google-soitonsiirtonumerot ovat Googlen omaisuutta, niitä saatetaan muuttaa tai ne voidaan osoittaa muuhun käyttöön. Tästä syystä Google-soitonsiirtonumeroa voi käyttää vain soittoraportoinnissa, viestilaajennuksen raportoinnissa ja verkkosivuston puhelukonversioiden seurannassa.

Missä soitonsiirtonumerot eivät toimi?

Display-verkosto: Display-verkostoon kohdistetut puhelulaajennukset eivät tue Google-soitonsiirtonumeroita tai puheluiden seurantaa konversioina.

Mainokset, joiden liikenne on vähäistä: Google-soitonsiirtonumerot eivät välttämättä näy pöytätietokoneella näytettävien mainosten yhteydessä, jos mainosryhmäsi ei saa vaadittavaa vähimmäismäärää klikkauksia neljän viikon jakson aikana. Tässä tapauksessa mainosten yhteydessä näytetään yrityksesi puhelinnumero. Älypuhelimilla näytettäviin mainoksiin ei liity vaadittua klikkausten vähimmäismäärää.

Muut kuin Google-mainokset: Google-soitonsiirtonumeroita ei saa kopioida ja käyttää muualla kuin Google Adsissa. Numerot ovat Googlen omaisuutta, ja niitä saatetaan muuttaa tai ne voidaan osoittaa muuhun käyttöön milloin tahansa.

Usein kysyttyä

Mikä puhelinnumero mainoksissani näkyy, kun soittoraportointi on käytössä?

Mobiilimainoksissa näkyy yrityksesi puhelinnumero. Mainoksen klikkaamisen jälkeen käyttäjät näkevät Google-soitonsiirtonumeron.

Tietokoneilla ja tableteilla näytettävissä mainoksissa saattaa näkyä Google-soitonsiirtonumero, mutta jos mainosryhmäsi ei saa neljän viikon ajanjakson aikana tarpeeksi klikkauksia, soitonsiirtonumero ei välttämättä näy.

Miten voin poistaa Google-soitonsiirtonumeron mainoksistani?

Voit poistaa soitonsiirtonumeron poistamalla soittoraportoinnin käytöstä. Tämän jälkeen mainoksissasi näkyy yrityksesi puhelinnumero. Huomaa, että tällöin soitonsiirtonumeroon liittyvät soittoraportit ja viestilaajennuksen raportit eivät ole enää käytettävissä.

Käytetäänkö mainoksessani aina tiettyä Google-soitonsiirtonumeroa?

Google-soitonsiirtonumero on tarkoitettu Puhelu- tai Viestimainosten kehityksen seuraamiseen, ja numero saattaa ajan mittaan vaihdella. Siksi Google-soitonsiirtonumeroa ei kannata kopioida tai käyttää muualla kuin Google Ads ‑mainoskampanjoissa.

Mitä jos joku soittaa Google-soitonsiirtonumeroon, tallentaa numeron ja soittaa siihen myöhemmin uudelleen?

Puhelut yhdistetään yritykseen vielä 60 päivän ajan käyttäjän ensimmäisen puhelun jälkeen. Kun käyttäjä soittaa numeroon tämän ajanjakson aikana, 60 päivän jakso alkaa alusta ja numero yhdistetään yritykseen taas seuraavat 60 päivää. Jos käyttäjä ei soita numeroon 60 päivän aikana, tämän jälkeen soitettuja puheluita ei enää ohjata yritykseen.

Mitä jos joku ei soita numeroon heti mainoksen klikkaamisen jälkeen, vaan kirjoittaa Google-soitonsiirtonumeroon muistiin ja soittaa siihen myöhemmin?

Jos käyttäjä soittaa Google-soitonsiirtonumeroon kahden tunnin kuluessa, puhelu ohjataan yritykseen. Kahden tunnin kuluttua puhelua ei enää ohjata yritykseen ja Google-soitonsiirtonumero saatetaan osoittaa muuhun käyttöön. Tämä on kuitenkin harvinaista, sillä suurin osa puheluista soitetaan viiden minuutin kuluessa siitä, kun käyttäjä näkee Google-soitonsiirtonumeron mainoksessa tai verkkosivustolla.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita