Google-soitonsiirtonumero

Google-soitonsiirtonumero on Googlelta saatava yksilöllinen puhelinnumero, jota voit käyttää mainoksissasi ja jonka avulla voit seurata yritykseesi soitettuja puheluita. Jos haluat käyttää soitonsiirtonumeroa, ota soittoraportointi käyttöön tilisi asetuksista.

Maat, joissa Google-soitonsiirtonumerot ovat käytettävissä

Google-soitonsiirtonumerot ovat tällä hetkellä käytettävissä seuraavissa maissa:

Maa

Maksuton numero

Paikallinen numero

Australia

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

Belgia

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

Brasilia

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

Kanada

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

Tšekin tasavalta

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

Tanska*

A green checkmark or tick icon.

Ranska

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

Saksa

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

Unkari*

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

Intia**

A green checkmark or tick icon.

Japani**

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

Irlanti

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

Israel

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

Italia

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

Meksiko

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

Puola

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

Romania

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

Venäjä

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

Slovakia

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

Etelä-Afrikka

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

Espanja

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

Ruotsi

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

Sveitsi

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

Iso-Britannia*

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

Yhdysvallat

A green checkmark or tick icon.

A green checkmark or tick icon.

*Maksuton puhelinnumero vastaa paikallista numeroa.

**Soittajan tunnus näyttää Google-numeron, ei asiakkaan numeroa.

Näin se toimii

Kun otat soittoraportoinnin tai viestilaajennuksen raportoinnin käyttöön, saat Googlelta yksilöllisen puhelinnumeron, joka näytetään mainoksissasi tai laajennuksissasi. Jos potentiaalinen asiakas soittaa tai lähettää viestin tähän puhelinnumeroon, Google Ads ohjaa puhelun tai viestin yrityksesi puhelinnumeroon. Tämä jälkeen saat tarkkoja raportteja mainostesi kautta tulleista puheluista ja viesteistä.

Tietoja puhelinnumeroista

Google-soitonsiirtonumerossa käytetään samaa suuntanumeroa kuin yrityksesi numerossa, mikäli se on mahdollista. Muussa tapauksessa käytetään yrityksesi maantieteelliseen alueeseen perustuvaa paikallista suuntanumeroa. Joissakin tapauksissa paikallinen Google-soitonsiirtonumero ei ole käytettävissä. Tällöin mainoksessasi näkyy maksuton Google-soitonsiirtonumero. Toisin sanoen Google-soitonsiirtonumerot ovat siis paikallista puhelinnumeroa vastaavia maksuttomia numeroita tai paikallisia puhelinnumeroita.

Tärkeää: Koska soittoraportointiin tai viestilaajennuksen raportointiin liittyvät Google-soitonsiirtonumerot ovat Googlen omaisuutta, niitä saatetaan muuttaa tai ne voidaan osoittaa muuhun käyttöön. Tästä syystä Google-soitonsiirtonumeroa voi käyttää ainoastaan soittoraportoinnissa, viestilaajennuksen raportoinnissa ja verkkosivuston puhelukonversioiden seurannassa

Missä soitonsiirtonumerot eivät toimi

Display-verkosto: Display-verkostoon kohdistetut puhelulaajennukset eivät tue Google-soitonsiirtonumeroita tai puheluiden seurantaa konversioina.

Mainokset, joiden liikenne on vähäistä: Google-soitonsiirtonumerot eivät välttämättä näy pöytätietokoneella näytettävien mainosten yhteydessä, jos mainosryhmäsi ei saa vaadittavaa vähimmäismäärää klikkauksia neljän viikon jakson aikana. Tässä tapauksessa mainosten yhteydessä näytetään yrityksesi puhelinnumero. Älypuhelimilla näytettäviin mainoksiin ei liity vaadittua klikkausten vähimmäismäärää.

Muut kuin Google-mainokset: Google-soitonsiirtonumeroita ei saa kopioida ja käyttää muualla kuin Google Adsissa. Numerot ovat Googlen omaisuutta, ja niitä saatetaan muuttaa tai ne voidaan osoittaa muuhun käyttöön milloin tahansa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä puhelinnumero mainoksissani näytetään, kun soittoraportointi tai viestilaajennuksen raportointi on käytössä?

Jos käytät maksuttomia puhelinnumeroita Yhdysvalloissa: Mainoksissa näytetään Google-soitonsiirtonumero.

Jos käytät mitä tahansa muita puhelinnumeroita: Mainoksissa näytetään yrityksesi puhelinnumero. Mainoksen klikkaamisen jälkeen käyttäjille näytetään Google-soitonsiirtonumero.

Miten voin poistaa Google-soitonsiirtonumeron mainoksistani?

Voit poistaa soitonsiirtonumeroita poistamalla soittoraportoinnin tai viestilaajennuksen raportoinnin käytöstä. Tämän jälkeen mainoksissasi näytetään yrityksesi puhelinnumero. Huomaathan, että tällöin soitonsiirtonumeroon liittyvät soittoraportit ja viestilaajennuksen raportit eivät ole enää käytettävissäsi.

Käytetäänkö mainoksessani aina tiettyä Google-soitonsiirtonumeroa?

Google-soitonsiirtonumero on tarkoitettu Puhelu- tai Viestimainosten kehityksen seuraamiseen, ja numero saattaa ajan mittaan vaihdella. Siksi Google-soitonsiirtonumeroa ei ole suositeltavaa kopioida tai käyttää muualla kuin Google Ads ‑mainoskampanjoissa.

Mitä jos joku soittaa Google-soitonsiirtonumeroon, tallentaa numeron ja soittaa siihen myöhemmin uudelleen?

Puhelut yhdistetään yritykseen vielä 60 päivän ajan käyttäjän ensimmäisen puhelun jälkeen. Kun käyttäjä soittaa numeroon tämän ajanjakson aikana, 60 päivän jakso alkaa alusta ja numero yhdistetään yritykseen taas seuraavat 60 päivää. Jos käyttäjä ei soita numeroon 60 päivän aikana, tämän jälkeen soitettuja puheluita ei enää ohjata yritykseen.

Mitä jos joku ei soita numeroon heti mainoksen klikkaamisen jälkeen, vaan kirjoittaa Google-soitonsiirtonumeroon muistiin ja soittaa siihen myöhemmin?

Jos käyttäjä soittaa Google-soitonsiirtonumeroon kahden tunnin kuluessa, puhelu ohjataan yritykseen. Kahden tunnin kuluttua puhelua ei enää ohjata yritykseen ja Google-soitonsiirtonumero saatetaan osoittaa muuhun käyttöön. Tämä on kuitenkin harvinaista, sillä suurin osa puheluista soitetaan viiden minuutin kuluessa siitä, kun käyttäjä näkee Google-soitonsiirtonumeron mainoksessa tai verkkosivustolla.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita