Google-soitonsiirtonumero

Google-soitonsiirtonumero on Googlelta saatava yksilöllinen puhelinnumero, jota voit käyttää mainoksissasi ja jonka avulla voit seurata yritykseesi soitettuja puheluita. Jos haluat käyttää soitonsiirtonumeroa, ota soittoraportointi käyttöön tilisi asetuksista.

Maat, joissa Google-soitonsiirtonumerot ovat käytettävissä

Google-soitonsiirtonumerot ovat tällä hetkellä käytettävissä seuraavissa maissa:

Maan lippu

Maan nimi

Maksuton numero

Paikallinen numero

Australian lippu Australia kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Belgium flag Belgia kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Brasilian lippu Brasilia kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Kanadan lippu Kanada kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Chile Flag Chile kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Columbia flag icon Kolumbia kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Czech Republic Flag Tšekin tasavalta kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
* Tanska kyllä, vahvistettu
Ranska Ranska kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Saksan lippu Saksa kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Hungary flag* Unkari kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Intia** Intia kyllä, vahvistettu
Irlanti Irlanti kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Israel flag icon Israel kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Italian Flag Italia kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Japan Flag** Japani kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Mexico flag icon Meksiko kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Poland flag Puola kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Romanian flag icon Romania kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Russia flag icon Venäjä kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Slovakia flag icon Slovakia kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
South Africa Etelä-Afrikka kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Spain flag icon Espanja kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Sweden Ruotsi kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
Switzerland flag icon Sveitsi kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
United Kingdom* Yhdistynyt kuningaskunta kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu
United States Yhdysvallat kyllä, vahvistettu kyllä, vahvistettu

*Maksuton puhelinnumero vastaa paikallista numeroa.

**Soittajan tunnuksessa näkyy Google-numero, ei asiakkaan numeroa.

Näin se toimii

Kun otat käyttöön soittoraportoinnin, saat Googlelta yksilöllisen puhelinnumeron, joka näkyy mainoksissasi tai laajennuksissasi. Jos potentiaalinen asiakas soittaa tai lähettää viestin tähän puhelinnumeroon, Google Ads ohjaa puhelun tai viestin yrityksesi puhelinnumeroon. Tämä jälkeen saat tarkkoja raportteja mainostesi kautta tulleista puheluista ja viesteistä.

Tietoja puhelinnumeroista

Google-soitonsiirtonumerossa käytetään samaa suuntanumeroa kuin yrityksesi numerossa, mikäli se on mahdollista. Muussa tapauksessa käytetään yrityksesi maantieteelliseen alueeseen perustuvaa paikallista suuntanumeroa. Joissakin tapauksissa paikallinen Google-soitonsiirtonumero ei ole käytettävissä. Tällöin mainoksessasi näkyy maksuton Google-soitonsiirtonumero. Toisin sanoen Google-soitonsiirtonumerot ovat siis paikallista puhelinnumeroa vastaavia maksuttomia numeroita tai paikallisia puhelinnumeroita.

Tärkeää: Koska soittoraportointiin liittyvät Google-soitonsiirtonumerot ovat Googlen omaisuutta, niitä saatetaan muuttaa tai ne voidaan osoittaa muuhun käyttöön. Tästä syystä Google-soitonsiirtonumeroa voi käyttää vain soittoraportoinnissa, viestilaajennuksen raportoinnissa ja verkkosivuston puhelukonversioiden seurannassa.

Missä soitonsiirtonumerot eivät toimi?

Display-verkosto: Display-verkostoon kohdistetut puhelulaajennukset eivät tue Google-soitonsiirtonumeroita tai puheluiden seurantaa konversioina.

Mainokset, joiden liikenne on vähäistä: Google-soitonsiirtonumerot eivät välttämättä näy pöytätietokoneella näytettävien mainosten yhteydessä, jos mainosryhmäsi ei saa vaadittavaa vähimmäismäärää klikkauksia neljän viikon jakson aikana. Tässä tapauksessa mainosten yhteydessä näytetään yrityksesi puhelinnumero. Älypuhelimilla näytettäviin mainoksiin ei liity vaadittua klikkausten vähimmäismäärää.

Muut kuin Google-mainokset: Google-soitonsiirtonumeroita ei saa kopioida ja käyttää muualla kuin Google Adsissa. Numerot ovat Googlen omaisuutta, ja niitä saatetaan muuttaa tai ne voidaan osoittaa muuhun käyttöön milloin tahansa.

Usein kysyttyä

Mikä puhelinnumero mainoksissani näkyy, kun soittoraportointi on käytössä?

Mobiilimainoksissa näkyy yrityksesi puhelinnumero. Mainoksen klikkaamisen jälkeen käyttäjät näkevät Google-soitonsiirtonumeron.

Tietokoneilla ja tableteilla näytettävissä mainoksissa saattaa näkyä Google-soitonsiirtonumero, mutta jos mainosryhmäsi ei saa neljän viikon ajanjakson aikana tarpeeksi klikkauksia, soitonsiirtonumero ei välttämättä näy.

Miten voin poistaa Google-soitonsiirtonumeron mainoksistani?

Voit poistaa soitonsiirtonumeron poistamalla soittoraportoinnin käytöstä. Tämän jälkeen mainoksissasi näkyy yrityksesi puhelinnumero. Huomaa, että tällöin soitonsiirtonumeroon liittyvät soittoraportit ja viestilaajennuksen raportit eivät ole enää käytettävissä. Lue lisää kampanjoiden soittoraportoinnin hoitamisesta

Käytetäänkö mainoksessani aina tiettyä Google-soitonsiirtonumeroa?

Google-soitonsiirtonumero on tarkoitettu soitto- tai viestimainosten tulosten seuraamiseen, ja numero saattaa ajan mittaan vaihdella. Siksi Google-soitonsiirtonumeroa ei kannata kopioida tai käyttää muualla kuin Google Ads ‑mainoskampanjoissa.

Mitä jos joku soittaa Google-soitonsiirtonumeroon, tallentaa numeron ja soittaa siihen myöhemmin uudelleen?

Puhelut yhdistetään yritykseen vielä 60 päivän ajan käyttäjän ensimmäisen puhelun jälkeen. Kun käyttäjä soittaa numeroon tämän ajanjakson aikana, 60 päivän jakso alkaa alusta ja numero yhdistetään yritykseen taas seuraavat 60 päivää. Jos käyttäjä ei soita numeroon 60 päivän aikana, tämän jälkeen soitettuja puheluita ei enää ohjata yritykseen.

Mitä jos joku ei soita numeroon heti mainoksen klikkaamisen jälkeen, vaan kirjoittaa Google-soitonsiirtonumeron muistiin ja soittaa siihen myöhemmin?

Jos käyttäjä soittaa Google-soitonsiirtonumeroon kahden tunnin kuluessa, puhelu ohjataan yritykseen. Kahden tunnin kuluttua puhelua ei enää ohjata yritykseen ja Google-soitonsiirtonumero saatetaan osoittaa muuhun käyttöön. Tämä on kuitenkin harvinaista, sillä suurin osa puheluista soitetaan viiden minuutin kuluessa siitä, kun käyttäjä näkee Google-soitonsiirtonumeron mainoksessa tai verkkosivustolla.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita