Om verdisporingsparametere

Parallellsporing er nå tilgjengelig for kontoen din. Med parallellsporing lastes landingssiden din inn raskere, og dette kan føre til at antallet tapte besøk reduseres. Funksjonen sender kundene direkte fra annonsen din til den endelige nettadressen mens klikkmålingen pågår i bakgrunnen.  Parallellsporing er den eneste sporingsmetoden for klikkmåling for alle kontoer. Kontakt leverandøren av klikkmålingsverktøyet du bruker, for å sikre at det er kompatibelt med parallellsporing. Finn ut mer om parallellsporing.

Verdisporingsparametere er den enkleste løsningen i fall du vil begynne å spore informasjon om annonsene dine. Verdisporingsparametere er en type nettadresseparametere du kan legge til i nettadressene for landingssidene til annonsene dine. I disse parameterne samles det inn informasjon om kilden til annonseklikkene dine.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan verdisporingsparametere fungerer sammen med sporingsmaler. Det er lurt å bruke verdisporingsparametere hvis du vil vite mer om klikkene på annonsene dine, eller hvis du nylig har startet med sporing.

Før du begynner

Hvis du ikke vet hvordan sporing fungerer, bør du lese artikkelen Om sporing i Google Ads før du begynner.

Sånn fungerer verdisporing

Verdisporingsparametere er en type nettadresseparametere. Hver nettadresseparameter er en tekstbit som innledes og avsluttes med klammeparenteser ({}), for eksempel {matchtype}. Disse parameterne kan være en del av annonsens endelige nettadresse, sporingsmal eller egendefinerte parameter.

Når noen klikker på annonsen din, erstatter Google Ads verdisporingsparameteren med en verdi basert på informasjonen om annonsen som foreligger idet noen klikker på den. Parameteren {matchtype} indikerer for eksempel samsvartypen for søkeordet som utløste annonsen din. Når du ser på dataene dine, vises ikke {matchtype}. I stedet registrerer verdisporingen verdien «b» for fleksibelt samsvar, «p» for setningssamsvar eller «e» for eksakt samsvar. Når det ikke kan settes inn noen verdi, erstattes verdisporingsparameteren av et tomrom.

Du kan se disse detaljene i Google Analytics eller i eventuell tredjepartsprogramvare eller programvare for nettstedsanalyse.

Eksempel

Tenk deg at du driver en skobutikk og har nettstedet http://www.example.com, og at du vil spore hvilken enhetstype folk bruker når de klikker på annonsen din.

Du kan angi den endelige nettadressen som www.example.com. Legg så til verdisporingsparameterne {lpurl} og {device} i sporingsmalen din i nettadressealternativene (vi anbefaler at du konfigurerer dette på kontonivå). Da kan sporingsmalen se slik ut:

{lpurl}?device={device}

Når noen nå søker på en stasjonær eller bærbar datamaskin og så klikker på annonsen din, blir nettadressen de kommer til, seende slik ut:

www.example.com/?device=c

Hvis du bruker denne verdisporingsparameteren, kan sporingsprogramvaren din spore søkeordene folk bruker for å finne nettstedet ditt.

Verdisporingsparametere med «IF»-funksjoner

Enkelte nettadresseparametere har «IF»-funksjoner, noe som innebærer at du kan angi at en bestemt verdi skal settes inn i tråd med annonsens utforming. Du kan erstatte [value] med en selvvalgt tekst – det er denne teksten som vises i dataene dine.

Eksempel

Du kan se hvorvidt annonsen ble klikket på i Søkenettverket, i {ifsearch:[value]}-parameteren. Hvis du endrer [value] til søk, ser du teksten «søk» i dataene dine hvis noen klikker på annonsen din i Søkenettverket (f.eks. på en Google-søkeresultatside).

Kompatibilitet med Google Ads-kampanjer

Verdisporingsparametere er kompatible med følgende kampanjer: kampanjer i Søkenettverket og Displaynettverket, Shopping-kampanjer og appkampanjer. Du må derimot være oppmerksom på visse kampanjespesifikke krav.

Bruk verdisporingsparametere i dynamiske søkeannonser

Google genererer automatisk den endelige nettadressen i dynamiske søkeannonser. Du kan imidlertid bruke verdisporingsparametere i sporingsmaler og tilpassede parametere. Sporingsmalen din må omfatte en verdisporingsparameter for innsetting av den endelige nettadressen (f.eks. {lpurl}-parameteren). Se et eksempel

Bruk verdisporingsparametere i appkampanjer

Du kan bruke verdisporingsparametere i appkampanjer hvis du bruker en analyseløsning med installasjonsbekreftelse fra en tredjepart. Finn ut mer