Om verdisporingsparametere

Den enkleste måten å begynne å spore informasjon om annonsene dine på, er ved å bruke verdisporingsparametere. Verdisporingsparametere er en type nettadresseparametere du kan legge til i nettadressene til landingssidene for annonsene dine. I disse parameterne samles det inn informasjon om kilden til annonseklikkene dine.

Denne artikkelen beskriver hvordan verdisporingsparametere fungerer sammen med sporingsmalen din. Det er lurt å bruke verdisporingsparametere hvis du vil vite mer om klikkene på annonsene dine, eller hvis du nylig har startet med sporing.

Før du begynner

Hvis du ikke kjenner til hvordan sporing fungerer, bør du lese Om sporing i AdWords før du begynner.

Slik fungerer verdisporing

Verdisporingsparametere er en type nettadresseparametere. Hver nettadresseparameter er en tekstbit som innledes og avsluttes med en klammeparentes ({}), for eksempel {matchtype}. Disse parameterne kan være en del av annonsens endelige nettadresse, sporingsmal eller tilpassede parameter.

Når noen klikker på annonsen din, erstatter AdWords-systemet verdisporingsparameteren med en verdi basert på detaljene for annonsen når noen klikker på den. Parameteren {matchtype} indikerer for eksempel samsvartypen for søkeordet som utløste annonsen din. Når du ser på dataene dine, vises ikke {matchtype}. I verdisporingen registreres i stedet verdien «b» for fleksibelt samsvar, «p» for setningssamsvar eller «e» for eksakt samsvar. Når det ikke kan settes inn noen verdi, erstattes verdisporingsparameteren av et tomrom.

Du kan se disse detaljene i Google Analytics eller i eventuell tredjepartsprogramvare eller programvare for nettstedsanalyse.

Eksempel

Tenk deg at du driver en skobutikk, som du har nettstedet http://www.example.com for, og at du vil spore hvilken enhetstype folk bruker når de klikker på annonsen din.

Du kan angi www.example.com som endelig nettadresse. Deretter kan du legge til verdisporingsparameterne {lpurl} og {device} i sporingsmalen din i alternativene for nettadresser (vi anbefaler at dette konfigureres på kontonivå). Da kan sporingsmalen se slik ut:

{lpurl}?device={device}

Når noen nå søker på en stasjonær eller bærbar datamaskin og så klikker på annonsen din, blir nettadressen de kommer til, seende slik ut:

www.example.com/?device=c

Hvis du bruker denne verdisporingsparameteren, kan sporingsprogramvaren din spore søkeordene folk bruker for å finne nettstedet ditt.

Verdisporingsparametere med «IF»-funksjoner

Enkelte nettadresseparametere har «IF»-funksjoner, noe som innebærer at du kan angi at en bestemt verdi skal settes inn i tråd med annonsens utforming. Du kan erstatte [value] med en selvvalgt tekst – det er denne teksten som vises i dataene dine.

Eksempel

Du kan se hvorvidt annonsen ble klikket på i Søkenettverket i {ifsearch:[value]}-parameteren. Hvis du endrer [value] til søk, ser du teksten «søk» i dataene dine hvis noen klikker på annonsen din i Søkenettverket (f.eks. på en Google-søkeresultatside).

Kompatibilitet med AdWords-kampanjer

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Verdisporingsparametere er kompatible med kampanjer i både Søke- og Displaynettverket, men du må være oppmerksom på visse kampanjespesifikke krav.

Bruk verdisporingsparametere i dynamiske søkeannonser

Google genererer automatisk den endelige nettadressen i dynamiske søkeannonser. Du kan imidlertid bruke verdisporingsparametere i sporingsmaler og tilpassede parametere. Sporingsmalen din må omfatte en verdisporingsparameter for innsetting av den endelige nettadressen (f.eks. {lpurl}-parameteren). Se et eksempel

Bruk verdisporingsparametere i kampanjer for mobilapper

Du kan bruke verdisporingsparametere i kampanjer for mobilapper hvis du bruker en analyseløsning med installasjonsbekreftelse fra en tredjepart. Finn ut mer