Over ValueTrack-parameters

De eenvoudigste manier om gegevens over uw advertenties bij te houden, is door ValueTrack-parameters te gebruiken. ValueTrack-parameters zijn een type URL-parameter dat u kunt toevoegen aan de bestemmingspagina-URL's van uw advertenties. Deze parameters verzamelen gegevens over de bron van uw advertentieklikken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe ValueTrack-parameters werken in combinatie met uw trackingtemplate. U doet er verstandig aan om ValueTrack-parameters te gebruiken als u meer wilt weten over de klikken op uw advertentie of pas begint met het bijhouden van klikken.

Voordat u begint

Als u niet bekend bent met de manier waarop tracking werkt, raadpleeg dan Over tracking in AdWords voordat u aan de slag gaat.

Hoe ValueTrack werkt

ValueTrack-parameters zijn een type URL-parameter. Elke URL-parameter bestaat uit een stuk tekst dat begint en eindigt met accolades ({ }), zoals {matchtype}. Deze parameters kunnen deel uitmaken van de uiteindelijke URL, de trackingtemplate of de aangepaste parameter van uw advertentie.

Wanneer iemand op uw advertentie klikt, vervangt AdWords de ValueTrack-parameter door een waarde die is gebaseerd op de details van de advertentie toen erop werd geklikt. De parameter {matchtype} geeft bijvoorbeeld het zoektype van het zoekwoord aan dat uw advertentie heeft geactiveerd. Wanneer u uw gegevens bekijkt, ziet u dat ValueTrack de waarde 'b' registreert voor een breed zoekwoord, 'p' voor een woordgroep en 'e' voor een exact zoekwoord. Deze waarden vervangen de parameter {matchtype}. Als er geen waarde kan worden toegevoegd, wordt de ValueTrack-parameter vervangen door een spatie.

U kunt deze details bekijken in Google Analytics of in uw software van derden.

Voorbeeld

Stel dat u manager bent van een schoenenwinkel met de website http://www.example.com en dat u wilt bijhouden welk type apparaat mensen gebruiken wanneer ze op uw advertentie klikken.

U stelt nu eerst uw uiteindelijke URL in op www.example.com. Vervolgens voegt u de ValueTrack-parameters {lpurl} en {device} in URL-opties aan uw trackingtemplate toe (we raden u aan dit op accountniveau te doen). Uw trackingtemplate ziet er dan als volgt uit:

{lpurl}?device={device}

Wanneer iemand bijvoorbeeld op zijn desktop- of laptopcomputer zoekt en op uw advertentie klikt, ziet de URL er als volgt uit:

www.example.com/?device=c

Met deze ValueTrack-parameter kan uw trackingsoftware bijhouden welke apparaten er worden gebruikt om uw website te bereiken.

ValueTrack-parameters met 'IF'-functies

Sommige URL-parameters werken met 'IF'-functies, wat betekent dat u een specifieke waarde kunt opgeven die u wilt invoegen, afhankelijk van de aard van de advertentie. U kunt [waarde] vervangen door elke gewenste tekst. Deze tekst wordt weergegeven in uw gegevens.

Voorbeeld

Via de parameter {ifsearch:[waarde]} kunt u zien of er in het zoeknetwerk op uw advertentie is geklikt. Als u [waarde] wijzigt in zoeken, wordt de tekst 'zoeken' in uw gegevens weergegeven wanneer iemand in het zoeknetwerk op uw advertentie klikt (bijvoorbeeld op een pagina met zoekresultaten van Google).

Compatibiliteit met AdWords-campagnes

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

ValueTrack-parameters werken met zowel campagnes in het zoeknetwerk als campagnes in het Display Netwerk, maar er zijn een aantal campagnespecifieke vereisten waarmee u rekening moet houden.

ValueTrack-parameters gebruiken met dynamische zoekadvertenties

Google genereert automatisch de uiteindelijke URL in dynamische zoekadvertenties. U kunt echter wel ValueTrack-parameters gebruiken in uw trackingtemplates en aangepaste parameters. Uw trackingtemplate moet een ValueTrack-parameter bevatten die uw uiteindelijke URL invoegt (bijvoorbeeld de parameter {lpurl}). Een voorbeeld bekijken

ValueTrack-parameters gebruiken voor campagnes in mobiele apps

Als u een analyseoplossing van derden gebruikt om bevestigde installaties bij te houden, kunt u ValueTrack-parameters gebruiken voor campagnes in mobiele apps. Meer informatie