Problemer med klikk og klikkfrekvens

Hakemerke Jeg oppnår flere klikk enn visninger med søkeordene eller annonsene mine

Det kan være tre årsaker til at dette skjer:

• Du ser på rapporter med «I dag» som datoperiode. Klikkdata og visningsdata lastes ikke opp med samme frekvens, så derfor får du kanskje ikke rett sammenligningsgrunnlag med dette filteret.
  • Når kunder sammenligner priser, klikker de på en rekke annonser. Ettersom søkeresultater blir bufret i nettlesere, registrerer ikke Google flere visninger av disse annonsene. Dette kan være grunnen til at antallet klikk er flere enn antallet visninger.
  • Det kan hende at kundene klikker på mer enn én link i annonsen din. Du blir ikke belastet for mer enn to klikk per annonsevisning, og Google Ads filtrerer ut eventuelle ugyldige klikk vi oppdager.

Merk

Det registreres heller ikke nye visninger når kundene dine klikker på tilbakeknappen for å gå tilbake til søkeresultatsiden.

Hakemerke Jeg får klikk fra steder utenfor den målrettede regionen min

Sånn kan du målrette annonser mot kunder basert på sted:

1. Google identifiserer kundenes IP-adresser for å se hvor de befinner seg.
  2. Annonser blir målrettet mot kunder basert på hvor kundene befinner seg. En kunde som for eksempel søker etter hamburgere, får se lokale, relevante søkeresultater.
  3. Kontrollér resultatene dine inndelt etter geografiske områder, så du vet hvor gode resultater du oppnår fra sted til sted.

Fra tid til annen kan du få klikk fra besøkende som befinner seg utenfor den målrettede regionen. Det er flere mulige årsaker til dette:

Annonser vises i stedsspesifikke søk

Annonsen din kan bli vist til kunder som har IP-adresser utenfor området du retter deg mot, hvis dette området er spesifisert i det aktuelle søket.

Eksempel

Du har publisert en annonse du målretter mot søk etter italienske restauranter i New York. Joey, en Google-bruker som bor i Florida, søker etter «New York pizza» og blir vist annonsen din. Han ignorerer denne annonsen fordi stedet han befinner seg på, ikke er spesifisert i annonsen. Du kan forhindre slike situasjoner på denne måten:

• Prøv avansert stedsmålretting for å vise annonser til de kundene som sannsynligvis fysisk sett befinner seg i området du målretter annonsene mot.
  • Bruk stedsbaserte termer og søkeord i det målrettede området hvis du vil målrette annonsene mot kundene som fysisk befinner seg i dette området. Kunder i New York får for eksempel ikke se annonsene dine hvis de søker etter «Chicago pizza», ettersom annonsen ikke vises for søkeordet «Chicago».
Annonsen vises på et landspesifikt domene

Annonsene dine kan fortsatt bli vist til brukere tilknyttet Google-domenet som benyttes i landet eller territoriet du målretter annonser mot.

Hvis en person bosatt i Sverige for eksempel bruker Google.no-domenet, får hen se annonser myntet på folk som bor i Norge. Hvis du vil unngå å vise annonser til brukere utenfor det målrettede stedet ditt som bruker det landsspesifikke Google-domenet til landet du bor i, har du to alternativer:

• Du kan bruke avansert målretting for å målrette annonser mot hele landet der du vil at annonsene dine skal vises. For å aktivere denne funksjonen må du velge alternativet for å basere målrettingen på stedet brukeren fysisk befinner seg.
  • Du kan endre stedsmålrettingen i kampanjen din fra alternativet for land/territorium til alternativet for regional eller egendefinert målretting. I stedet for at du målretter kampanjen din mot landet Norge i sin helhet, kan du rette deg mot alle fylkene i Norge. På denne måten kan du fortsatt nå ut til den samme målgruppen, men annonsen din blir ikke vist på Google.no. Grunnen til dette er at kunder på Google.no kan ha IP-adresser tilknyttet steder utenfor de norske fylkene du har valgt.

Hvis du ikke vil ha klikk utenfor det ønskede området, kan det være lurt å blokkere visning av annonsen i bestemte områder. Finn ut hvordan du ekskluderer bestemte områder på de målrettede stedene dine.

Hakemerke Kostnadene mine øker, men ikke antallet klikk

Det kan være to årsaker til dette:

• Du har lave kvalitetspoeng. Slik kan du sjekke hvor mange kvalitetspoeng søkeordene dine har:
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen på delmenyen, og klikk så på Søk etter søkeord.
  3. Klikk på Mer-prikkeikonet øverst til venstre i tabellmenyen.
  4. Klikk på Diagnostiser søkeord og så Kjør nå.

Hakemerke Klikkfrekvensen er lavere enn forventet

Her er noen ting du bør vurdere dersom resultatene du oppnår med annonsen din, ikke er så gode som forventet:

• Søkeordene dine kan være for generelle. Hvis CTR-verdien din er lavere enn 1 % i Googles søkenettverk for bestemte søkeord, kan du fjerne disse søkeordene og i stedet legge til mer spesifikke, målrettede søkeord.

Tips

• Sørg for at annonsene dine er spesifikke og relevante og har en tydelig handlingsfremmende oppfordring.
  • Få flere forslag til hvordan du kan skrive effektive tekstannonser.
  • Klikktrafikken kan variere på grunn av sesongsvingninger eller aktuelle hendelser. Det er vanlig med svingninger som følge av tilbud eller salgskampanjer. Søkeord som er spesielt populære under bestemte årstider (f.eks. termer forbundet med store idrettsmesterskap), har høyere klikkvolumer i disse periodene. Dette kan skje selv om du ikke har gjort noen sesongavhengige endringer i kontoinnholdet ditt.
  • Hvis du kjører annonser i Displaynettverket, ser du kanskje at CTR-verdien er lavere enn det du er vant til i Søkenettverket. Årsaken er at kunder på nettsteder i Displaynettverket blar gjennom informasjon i stedet for å søke med søkeord. På travle sider i Displaynettverket må dessuten annonser være mer konkurransedyktige for å få oppmerksomhet fra lesere enn det tilfellet er på søkesider. Generelt sett er det derfor bedre å vurdere andre målinger, for eksempel konverteringer, for annonser i Displaynettverket og evaluere klikkfrekvensen for de enkelte nettverkene enkeltvis.
  • CTR-verdien for annonser i Displaynettverket er fra tid til annen lavere enn for annonser i Søkenettverket. Dette kommer av at
    • kundene i Displaynettverket leser gjennom informasjon og ikke søker med søkeord, i motsetning til i Søk
    • konkurransen om annonsevisninger er tøffere på populære sider i Displaynettverket enn på Søk

Av disse grunnene kan du gjøre lurt i å se på andre beregninger (f.eks. antallet konverteringer) for annonsene du viser i Displaynettverket. Vi anbefaler at du evaluerer klikkfrekvensen for de enkelte nettverkene enkeltvis.

Hakemerke Jeg har spørsmål om ugyldige klikk

Google anser klikk fra roboter eller automatiserte klikkverktøy som ugyldige klikk. Hvis du vil se antallet og prosentandelen av klikk som ble klassifisert som ugyldige og dermed filtrert ut av kontoen din, kan du legge til «Ugyldige klikk»-kolonnen på «Kampanjer»- eller «Dimensjoner»-fanen. Du blir ikke belastet for disse klikkene, og de fremgår ikke i kontostatistikken din.