Klikkauksiin ja klikkausprosenttiin liittyvät ongelmat

Oikein-merkki Saan avainsanoillani tai mainoksillani enemmän klikkauksia kuin impressioita

Näin voi käydä kolmesta eri syystä:

• Katsot raportteja, joiden ajanjakso on "Tänään". Koska klikkausten ja impressioiden data ladataan eri tahtiin, tätä suodatinta käyttäessäsi et välttämättä näe vertailukelpoista dataa.
  • Kun asiakkaat vertailevat tuotteita, he klikkaavat useita mainoksia. Koska selaimet tallentavat hakutuloksia välimuistiin, Google ei kirjaa mainosten impressioita useita kertoja. Tästä syystä klikkauksia voi olla enemmän kuin impressioita.
  • Asiakkaat voivat klikata useampaa kuin yhtä linkkiä mainoksestasi. Sinua veloitetaan korkeintaan kahdesta klikkauksesta kutakin mainoksen impressiota kohti, ja Google Ads suodattaa pois kaikki havaitut kelpaamattomat klikkaukset.

Huomioitavaa

Uusia impressioita ei kirjata myöskään silloin, kun asiakkaat klikkaavat Takaisin-painiketta palatakseen hakutulossivulle.

Oikein-merkki Saan klikkauksia kohdistusalueeni ulkopuolelta

Mainoksia voidaan kohdistaa sijainnin perusteella seuraavasti:

1. Google selvittää asiakkaan sijainnin IP-osoitteen perusteella.
  2. Mainokset kohdistetaan asiakkaalle sijainnin perusteella. Esimerkiksi hampurilaisia hakeva asiakas saa hakutuloksia, jotka ovat osuvia hänen sijaintinsa kannalta.
  3. Tutki maantieteellisiä tuloksiasi ja selvitä, miten mainostesi tulokset vaihtelevat asiakkaan sijainnin mukaan.

Toisinaan saatat huomata saaneesi klikkauksia kävijöiltä, jotka ovat kohdistusalueesi ulkopuolella. Tämä voi johtua parista eri syystä:

Mainoksen näkyminen sijaintia koskevan haun yhteydessä

Mainoksesi saattaa näkyä asiakkaalle, jonka IP-osoite on kohdistusalueesi ulkopuolella, jos kyseinen alue on mainittu asiakkaan käyttämässä hakulausekkeessa.

Esimerkki

Olet julkaissut Helsingin italialaisiin ravintoloihin kohdistetun mainoksen. Hämeenlinnassa oleva Google-käyttäjä Jouni tekee haun "Helsinki pizza" ja näkee mainoksesi. Hän jättää mainoksen huomiotta, sillä se ei ole osuva hänen sijaintinsa kannalta. Näin voit varmistaa, ettei tätä tapahdu jatkossa:

• Kokeile käyttää tarkennettua aluekohdistusta, jotta mainokset näkyvät asiakkaille, jotka ovat todennäköisemmin kohdistusalueellasi.
  • Käytä kohdistusalueen avainsanoissasi sijaintiin liittyviä termejä, jos haluat kohdistaa mainoksia kyseisellä alueella oleville asiakkaille. Esimerkiksi Helsingissä olevat asiakkaat eivät näe mainoksiasi, jos he tekevät haun "Lahti pizza", koska mainos ei näy avainsanalla "Lahti".
Mainoksen näkyminen maakohtaisessa verkkotunnuksessa

Mainoksesi voivat näkyä käyttäjille, jos he ovat kohdemaasi tai ‑alueesi Google-verkkotunnuksessa.

Jos esimerkiksi Espanjassa oleva käyttäjä käyttää Google.fr-verkkotunnusta, hän näkee Ranskassa asuville tarkoitettuja mainoksia. Voit estää mainosten näkymisen kohdistusalueen ulkopuolella oleville käyttäjille, jotka käyttävät maakohtaista Google-verkkotunnusta, kahdella eri tavalla:

• Voit käyttää tarkennettua kohdistusta kohdistaaksesi mainokset koko sen maan alueelle, jossa haluat niiden näkyvän. Voit aktivoida kohdistuksen valitsemalla "Kohdista mainokset fyysisen sijainnin mukaan".
  • Voit muuttaa kampanjasi aluekohdistuksen Maa/alue-vaihtoehdosta alueelliseen tai omavalintaiseen kohdistukseen. Esimerkiksi sen sijaan, että kohdistat kampanjan Ranskaan, voit kohdistaa sen kaikkiin Ranskan alueisiin. Näin voit silti tavoittaa saman yleisön, mutta mainoksesi ei näy Google.fr-verkkotunnuksessa. Tämä johtuu siitä, että Google.fr-verkkotunnusta käyttävien asiakkaiden IP-osoitteet voivat olla valitsemiesi Ranskan alueiden ulkopuolella.

Jos olet huolissasi klikkausten saamisesta haluamasi alueen ulkopuolelta, voit sulkea tietyt alueet pois, jotta mainoksesi ei näy näillä alueilla. Lue lisää tiettyjen alueiden sulkemisesta pois aluekohdistuksesta.

Oikein-merkki Kuluni kasvavat, mutta klikkausten määrä ei

Näin voi käydä kahdesta eri syystä:

• Laatupisteesi voivat olla laskussa. Voit tarkistaa avainsanojesi laatupisteet seuraavasti:
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa ja valitse Hakuavainsanat.
  3. Klikkaa vasemman yläkulman taulukkovalikossa olevaa kolmen pisteen Lisää-kuvaketta.
  4. Klikkaa Diagnosoi avainsanat ja sitten Suorita nyt.
  • Voit myös lisätä Laatupisteet-sarakkeen tilisi tilastoihin. Lue, miten voit parantaa laatupisteitäsi.
  • Toimialasi markkinointikulut kasvavat. Kilpailijasi ovat saattaneet nostaa hintatarjouksiaan, minkä vuoksi sinun on ehkä korotettava mainontabudjettiasi pysyäksesi kilpailussa mukana.

Oikein-merkki Klikkausprosentti on odotettua alhaisempi

Jos sinusta tuntuu, että mainoksesi ei tuota haluamiasi tuloksia, huomioi seuraavat seikat:

• Avainsanasi voivat olla liian yleisiä. Jos joidenkin avainsanojesi klikkausprosentti on Google-hakuverkostossa alle 1 %, poista nämä avainsanat ja lisää niiden tilalle tarkempia ja paremmin kohdistettuja avainsanoja.

Vinkki

• Klikkausliikenne voi vaihdella sesonkien tai ajankohtaisten tapahtumien vuoksi. Mainoskampanjoista tai erikoisalennusmyynneistä johtuva liikenteen määrän vaihtelu on yleistä. Tiettyinä vuodenaikoina suositut avainsanat (esimerkiksi suuriin urheilutapahtumiin liittyvät termit) saavat aikaan tavallista enemmän klikkauksia. Näin voi käydä, vaikka et olisi tehnyt tilisi sisältöön muutoksia vuodenajan mukaan.
  • Jos mainostat Display-verkostossa, saatat havaita, että mainosten klikkausprosentti on alhaisempi kuin hakuverkostossa. Tämä johtuu siitä, että Display-verkoston sivustojen asiakkaat selaavat tietoja sen sijaan, että he tekisivät hakuja avainsanoilla. Paljon liikennettä saava Display-verkoston sivu ja hakusivu eroavat toisistaan myös siten, että Display-verkoston sivulla mainoksen on kilpailtava lukijoiden huomiosta enemmän. Yleisesti ottaen Display-verkoston mainosten osalta on parempi seurata muita mittareita, kuten konversioita, ja klikkausprosenttia kannattaa seurata erikseen kunkin verkoston osalta.
  • Display-verkostossa näkyvien mainosten klikkausprosentti voi toisinaan olla alhaisempi kuin hakuverkostossa seuraavista syistä:
    • Display-verkostoa selaavat asiakkaat etsivät tietoa eivätkä tee hakuja avainsanoilla samaan tapaan kuin Haussa.
    • Mainokset ovat vilkkailla Display-verkoston sivuilla kilpailukykyisempiä kuin Haussa.

Yllä mainittujen syiden takia Display-verkoston mainosten osalta on parempi seurata muita mittareita, esimerkiksi konversioita. Klikkausprosenttia taas kannattaa seurata erikseen kunkin verkoston osalta.

Oikein-merkki Olen huolissani kelpaamattomista klikkauksista

Google pitää robottien tai automaattisten klikkaustyökalujen tekemiä klikkauksia kelpaamattomina klikkauksina. Jos haluat nähdä kelpaamattomiksi luokiteltujen ja tililtäsi pois suodatettujen klikkausten määrän ja prosenttiosuuden, lisää Kelpaamattomat klikkaukset ‑sarake Kampanjat- tai Ulottuvuudet-välilehdelle. Sinulla ei kuitenkaan ole syytä huoleen, sillä emme veloiteta näistä klikkauksista eivätkä ne vaikuta tilisi tilastoihin.