Klikkauksiin ja klikkausprosenttiin liittyvät ongelmat

Keskimääräinen sijainti poistuu käytöstä syyskuussa 2019. Sivun yläosan impressioprosentti ja korkeimman sijainnin impressioprosentti antavat paremman kuvan siitä, missä kohtaa hakutulossivua mainoksesi näkyvät. Nämä uudet mittarit auttavat sinua optimoimaan mainoksesi sijainnin. Lue lisää

Jos klikkausten määrä ja klikkausprosentti eivät ole tavoitteidesi mukaiset, tilanne saattaa olla helppo korjata. Valitse vain alla olevasta luettelosta sopiva kohta saadaksesi tuloksesi raiteilleen:

Valintamerkki Saan enemmän klikkauksia kuin näyttökertoja avainsanoistani tai mainoksistani

Tämä voi johtua kolmesta syystä:

• Tarkastelet raportteja, jotka käyttävät tarkasteluajanjaksoa Tänään. Koska näyttökertojen ja klikkausten tiedot päivittyvät eri tahtiin päivän aikana, klikkausten ja näyttökertojen määrät eivät välttämättä ole järkeviä, jos vertaat niitä toisiinsa.
  • Asiakkaat tekevät "vertailuostoksia" klikkaamalla useiden mainosten välillä. Selaimet tallentavat hakutulossivut tavallisesti välimuistiin, joten Google ei rekisteröi useita näyttökertoja. Siten klikkausten määrä voi olla näyttökertojen määrää suurempi.
  • Asiakkaat voivat klikata useampaa kuin yhtä linkkiä mainoksessasi. Sinua ei veloiteta kuin korkeintaan kahdesta klikkauksesta kutakin mainoksen näyttökertaa kohti, ja Google Ads suodattaa pois kaikki havaitsemamme kelpaamattomat klikkaukset.

Huomautus

Selaimen Takaisin-painikkeen klikkaaminen hakutulossivulle palaamiseksi ei aiheuta uuden näyttökerran rekisteröintiä.

Valintamerkki Saan klikkauksia kohdistusalueeni ulkopuolelta

Google tunnistaa asiakkaan IP-osoitteen asiakkaan sijainnin määrittämiseksi. Sitten näytämme asiakkaalle hänen sijaintiinsa kohdistettuja mainoksia. Jos haluat nähdä, miten mainoksesi toimivat asiakkaan sijainnin perusteella, voit tarkastella kampanjasi maantieteellistä tehokkuutta.

Toisinaan saatat huomata saaneesi klikkauksia vierailijoilta, jotka ovat kohdealueesi ulkopuolelta. Tähän on muutamia mahdollisia syitä:

Mainoksien näyttäminen sijaintiin perustuvissa hauissa

Mainoksesi saattaa näkyä asiakkaalle, jonka IP-osoite on kohdealueesi ulkopuolella, jos asiakkaan hakulausekkeessa määritetään kyseinen alue. Jos mainostaja mainostaa esimerkiksi italialaista ravintolaa ja kohdistusalueena on Helsinki, mainos voi näkyä myös pirkanmaalaiselle asiakkaalle, joka tekee haun sanoilla "Helsinki pizza".

Kehitimme tämän järjestelmän, jotta voit tavoittaa mahdollisimman monia ihmisiä, jotka etsivät tuotteitasi tai palveluitasi. Jos kuitenkin huomaat, että klikkaukset eivät tuota haluttua tulosta, voit kokeilla tarkennetun aluekohdistuksen vaihtoehtoja mainosten näyttämiseksi asiakkaille, jotka ovat todennäköisesti fyysisesti kohdealueellasi.

Huomaa, että jos kohdistat vain asiakkaisiin, jotka ovat fyysisesti kohdealueellasi, kaikkien avainsanoissasi olevien sijaintitermien on myös oltava kohdealueella. Jos termi on kohdealueen ulkopuolella, mainosta ei näytetä kyseisellä avainsanalla. Jos esimerkiksi kohdistat asiakkaisiin, jotka ovat Helsingissä, mutta asiakkaan haku on "Turku pizza" tai "Napoli pizza", mainostasi ei näytetä näillä avainsanoilla.

Mainoksien näyttäminen maakohtaisissa verkkotunnuksissa

Jos valitset maa- tai maakuntatason aluekohdistuksen, mainoksesi voi näkyä asiakkaille, joiden IP-osoitteet ovat kohdemaan ulkopuolella, jos he tekevät haun maakohtaisessa Google -verkkotunnuksessa, joka vastaa kohdistusvalintaasi. Jos kampanjasi kohdemaa on esimerkiksi Ranska, espanjalaista IP-osoitetta käyttävä asiakas voi nähdä mainoksesi, jos hän tekee haun Googlen ranskalaisessa verkkotunnuksessa Google.fr.

Jos et halua mainostasi näytettävän maakohtaisessa verkkotunnuksessa kohdealueesi ulkopuolisille asiakkaille, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

• Kohdistaminen fyysisen sijainnin mukaan: kohdista koko maahan, jossa haluat mainostesi näkyvän, ja valitse tarkennettu kohdistusvaihtoehto Kohdista fyysisen sijainnin mukaan.
  • Alueellinen tai muokattu kohdistus: Voit muuttaa kampanjasi aluekohdistuksen maa- tai maakuntatason kohdistuksesta alueelliseen tai muokattuun kohdistukseen. Edellisen esimerkin tilanteessa kannattaa kohdistaa kampanja Ranskan sijaan kaikkiin eri alueisiin Ranskassa. Tavoitat saman yleisön, mutta mainoksesi ei näy verkkotunnuksessa Google.fr niille asiakkaille, joiden IP-osoitteet ovat valitsemiesi alueiden ulkopuolella.

Jos olet huolissasi klikkausten saamisesta haluamasi alueen ulkopuolelta, voit sulkea tietyt alueet pois, jotta mainostasi ei näytetä näillä alueilla. Lisätietoja tiettyjen alueiden sulkemisesta pois aluekohdistuksesta.

Valintamerkki Kuluni kasvavat, mutta klikkausten määrä ei

Näin voi käydä kahdesta eri syystä:

• Laatupisteesi voivat olla laskemassa. Voit tarkistaa avainsanojesi laatupisteet Google Ads -tilisi Avainsanat-välilehdessä asettamasi hiiren osoittimen minkä tahansa avainsanan vieressä olevan puhekuplan päälle. Voit nähdä kaikkien avainsanojen tulokset kerralla klikkaamalla Avainsanan tiedot -painiketta ja valitsemalla avattavasta valikosta Diagnosoi avainsanat. Jos taas haluat nähdä kaikkien tilisi avainsanojen laatupisteet samanaikaisesti, lisää Laatupisteet-sarake tilisi tilastotietoihin. Opi parantamaan laatupisteitä.
  • Toimialasi markkinointikulut kasvavat. Kilpailijasi saattavat nostaa hintatarjouksiaan, mikä tarkoittaa sitä, että sinun on mahdollisesti kasvatettava mainontabudjettiasi pysyäksesi kilpailussa mukana.

Valintamerkki Klikkausprosentti on odotettua alhaisempi

Etkö ole tyytyväinen kampanjasi klikkausprosenttiin? Muista, että ei ole olemassa mainostajien "normaalia" tai "keskimääräistä" klikkausprosenttia. Jos sinusta kuitenkin tuntuu, että mainoksesi tehokkuus ei ole toivotulla tasolla, tässä on muutamia ehdotuksia harkittavaksi:

• Avainsanasi voivat olla liian yleisiä. Jos havaitset, että joidenkin avainsanojesi klikkausprosentti on Google-hakuverkostossa alle 1 %, nämä avainsanat kannattaa ehkä poistaa ja lisätä niiden tilalle tarkempia ja paremmin kohdistettuja avainsanoja.

Vinkki

• Mainokset kannattaa aina suunnitella hyvin niin, että ne ovat tarkkoja, osuvia ja että niissä on selkeä toimintakehotus.
  • Hanki lisää ideoita tehokkaiden tekstimainosten luomiseen.

• Mainoksen sijoitus voi olla alhainen, mikä tarkoittaa, että muut mainokset näkyvät hakutuloksissa sen yläpuolella. Voit lisätä Keskim. sijainti -sarakkeen tilisi tilastotaulukoihin nähdäksesi keskimääräiset sijainnit yhdellä silmäyksellä. Lue lisää mainoksen sijoituksen parantamisesta.
  • Klikkausliikenne voi vaihdella vuodenaikojen tai ajankohtaisten tapahtumien vuoksi. Markkinointikampanjoista tai erikoisalennusmyynneistä johtuva liikenteen määrän vaihtelu on yleistä. Tiettyihin vuodenaikoihin liittyvät avainsanat (esimerkiksi suuriin urheilutapahtumiin liittyvät termit) keräävät tavallista enemmän klikkauksia riippumatta siitä, oletko muuttanut tilisi sisältöä vuodenajan mukaan.
  • Jos näytät mainoksia Display-verkostossa, saatat havaita, että niiden klikkausprosentti on alhaisempi kuin hakuverkostossa. Tämä johtuu siitä, että Display-verkoston sivustojen asiakkaat selaavat tietoja sen sijaan, että he tekisivät hakuja avainsanoilla. Lisäksi paljon liikennettä saavalla Display-verkoston sivulla mainoksen on kilpailtava lukijoiden huomiosta enemmän kuin hakusivulla. Yleisesti ottaen on parempi tarkastella Display-verkoston mainosten osalta muita mittareita, kuten tulostapahtumia ja seurata klikkausprosenttia erikseen Display- ja hakuverkostoissa.

ValintamerkkiOlen huolissani kelpaamattomista klikkauksista

Kelpaamattomat klikkaukset ovat klikkauksia, joita Google ei pidä todellisina klikkauksina. Näitä ovat esimerkiksi robottien ja automaattisten klikkaustyökalujen tekemät klikkaukset. Lisää Kelpaamattomat klikkaukset -sarake Kampanjat- tai Mitat-välilehteen, jos haluat nähdä kelpaamattomiksi luokiteltujen ja tilistäsi suodatettujen klikkausten lukumäärän ja prosenttiosuuden. Ei syytä huoleen – sinua ei veloiteta näistä klikkauksista, eivätkä ne vaikuta tilisi tilastotietoihin.