Klikkauksiin ja klikkausprosenttiin liittyvät ongelmat

Jos klikkausten määrä ja klikkausprosentti eivät ole tavoitteidesi mukaisia, tilanne saattaa olla helppo korjata. Valitse alla olevasta luettelosta sopiva kohta saadaksesi tuloksesi raiteilleen:

Oikein-merkki Saan avainsanoillani tai mainoksillani enemmän klikkauksia kuin näyttökertoja

Tämä voi johtua kolmesta syystä:

• Tarkastelet raportteja, jotka käyttävät tarkasteluajanjaksoa Tänään. Koska näyttökertojen ja klikkausten data päivittyy eri tahtiin päivän aikana, niiden määrät eivät välttämättä ole verrannollisia keskenään.
  • Asiakkaat tekevät "vertailuostoksia" klikkaamalla useiden mainosten välillä. Selaimet tallentavat hakutulossivut tavallisesti välimuistiin, joten Google ei kirjaa useita näyttökertoja. Klikkausten määrä voi siten ylittää näyttökertojen määrän.
  • Asiakkaat voivat klikata useampaa kuin yhtä linkkiä mainoksestasi. Sinua veloitetaan korkeintaan kahdesta klikkauksesta kutakin mainoksen näyttökertaa kohti, ja Google Ads suodattaa pois kaikki havaitut kelpaamattomat klikkaukset.

Huomioitavaa

Jos käyttäjä klikkaa selaimen Takaisin-painiketta palatakseen hakutulossivulle, tämä ei johda uuden näyttökerran kirjaamiseen.

Oikein-merkki Saan klikkauksia kohdistusalueeni ulkopuolelta

Google tunnistaa asiakkaan IP-osoitteen asiakkaan sijainnin määrittämiseksi. Sitten näytämme asiakkaalle hänen sijaintiinsa kohdistettuja mainoksia. Jos haluat tutkia mainostesi toimivuutta asiakkaan sijainnin mukaan, voit katsoa kampanjasi maantieteellistä tehokkuutta.

Toisinaan saatat huomata saaneesi klikkauksia kävijöiltä, jotka ovat kohdistusalueesi ulkopuolella. Tämä voi johtua parista eri syystä:

Mainoksen näkyminen sijaintia koskevan haun yhteydessä

Mainoksesi saattaa näkyä asiakkaalle, jonka IP-osoite on kohdistusalueesi ulkopuolella, jos asiakkaan haku sisältää kyseisen alueen. Jos mainostat esimerkiksi italialaista ravintolaa ja kohdistusalueesi on Helsinki, mainos voi näkyä myös pirkanmaalaiselle asiakkaalle, joka tekee haun sanoilla "Helsinki pizza".

Kehitimme tämän järjestelmän, jotta voit tavoittaa mahdollisimman paljon ihmisiä, jotka etsivät tuotteitasi tai palveluitasi. Jos kuitenkin huomaat, että klikkaukset eivät tuota haluttua tulosta, voit kokeilla tarkennetun aluekohdistuksen vaihtoehtoja mainosten näyttämiseksi asiakkaille, jotka ovat todennäköisesti fyysisesti kohdealueellasi.

Huomaa, että jos kohdistat vain asiakkaisiin, jotka ovat fyysisesti kohdealueellasi, kaikkien avainsanoissasi olevien sijaintitermien on myös oltava kohdealueella. Jos termi on kohdealueen ulkopuolella, mainosta ei näytetä kyseisellä avainsanalla. Jos esimerkiksi kohdistat asiakkaisiin, jotka ovat Helsingissä, mutta asiakkaan haku on "Turku pizza" tai "Napoli pizza", mainostasi ei näytetä näillä avainsanoilla.

Mainoksen näkyminen maakohtaisessa verkkotunnuksessa

Jos valitset maa- tai maakuntatason aluekohdistuksen, mainoksesi voi näkyä asiakkaille, joiden IP-osoitteet ovat kohdemaan ulkopuolella, jos he tekevät haun maakohtaisessa Google-verkkotunnuksessa, joka vastaa kohdistusvalintaasi. Jos kampanjasi kohdemaa on esimerkiksi Ranska, espanjalaista IP-osoitetta käyttävä asiakas voi nähdä mainoksesi, jos hän tekee haun Googlen ranskalaisessa verkkotunnuksessa Google.fr.

Jos et halua mainostasi näytettävän maakohtaisessa verkkotunnuksessa kohdealueesi ulkopuolisille asiakkaille, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

• Kohdistaminen fyysisen sijainnin mukaan: Kohdista koko maahan, jossa haluat mainostesi näkyvän, ja valitse tarkennettu kohdistusvaihtoehto "Kohdista fyysisen sijainnin mukaan".
  • Alueellinen tai muokattu kohdistus: Muuta kampanjasi aluekohdistus maa- tai maakuntatason kohdistuksesta alueelliseen tai muokattuun kohdistukseen. Edellisen esimerkin tilanteessa kampanja kannattaa kohdistaa Ranskan sijaan kaikkiin Ranskan alueisiin. Tällöin tavoitat saman yleisön, mutta mainoksesi ei näy verkkotunnuksessa Google.fr niille asiakkaille, joiden IP-osoitteet ovat valitsemiesi alueiden ulkopuolella.

Jos olet huolissasi klikkausten saamisesta haluamasi alueen ulkopuolelta, voit sulkea tietyt alueet pois, jotta mainostasi ei näytetä näillä alueilla. Lue lisää tiettyjen alueiden sulkemisesta pois aluekohdistuksesta.

Oikein-merkki Kuluni kasvavat, mutta klikkausten määrä ei

Näin voi käydä kahdesta eri syystä:

• Laatupisteesi voivat olla laskemassa. Voit tarkistaa avainsanojesi laatupisteet Google Ads -tilisi Avainsanat-välilehdeltä viemällä hiiren haluamasi avainsanan vieressä olevan puhekuplan  päälle. Voit nähdä kaikkien avainsanojen tulokset kerralla klikkaamalla Avainsanan tiedot ‑painiketta ja valitsemalla avattavasta valikosta Diagnosoi avainsanat. Jos taas haluat nähdä kaikkien tilisi avainsanojen laatupisteet samanaikaisesti, lisää Laatupisteet-sarake tilisi tilastotietoihin. Lue, miten voit parantaa laatupisteitä.
  • Toimialasi markkinointikulut kasvavat. Kilpailijasi ovat saattaneet nostaa hintatarjouksiaan, mikä tarkoittaa sitä, että sinun on ehkä kasvatettava mainontabudjettiasi pysyäksesi kilpailussa mukana.

Oikein-merkki Klikkausprosentti on odotettua alhaisempi

Etkö ole tyytyväinen kampanjasi klikkausprosenttiin? Muista, että ei ole olemassa mainostajien "normaalia" tai "keskimääräistä" klikkausprosenttia. Jos sinusta kuitenkin tuntuu, että mainoksesi ei toimi toivotulla tavalla, pohdi esimerkiksi seuraavia seikkoja:

• Avainsanasi voivat olla liian yleisiä. Jos havaitset, että joidenkin avainsanojesi klikkausprosentti on Google-hakuverkostossa alle 1 %, sinun kannattaa ehkä poistaa nämä avainsanat ja lisätä niiden tilalle tarkempia ja paremmin kohdistettuja avainsanoja.

Vinkki

• Klikkausliikenne voi vaihdella sesonkien tai ajankohtaisten tapahtumien vuoksi. Markkinointikampanjoista tai erikoisalennusmyynneistä johtuva liikenteen määrän vaihtelu on yleistä. Tiettyihin vuodenaikoihin liittyvät avainsanat (esimerkiksi suuriin urheilutapahtumiin liittyvät termit) keräävät tavallista enemmän klikkauksia riippumatta siitä, oletko muuttanut tilisi sisältöä vuodenajan mukaan.
  • Jos näytät mainoksia Display-verkostossa, saatat havaita, että niiden klikkausprosentti on alhaisempi kuin hakuverkostossa. Tämä johtuu siitä, että Display-verkoston sivustojen asiakkaat selaavat tietoja sen sijaan, että he tekisivät hakuja avainsanoilla. Lisäksi paljon liikennettä saavalla Display-verkoston sivulla mainoksen on kilpailtava lukijoiden huomiosta enemmän kuin hakusivulla. Yleisesti ottaen on parempi tutkia Display-verkoston mainosten osalta muita mittareita, kuten konversioita, ja seurata klikkausprosenttia erikseen Display- ja hakuverkostoissa.

Oikein-merkki Olen huolissani kelpaamattomista klikkauksista

Kelpaamattomat klikkaukset ovat klikkauksia, joita Google ei pidä todellisina klikkauksina. Näitä ovat esimerkiksi robottien ja automaattisten klikkaustyökalujen tekemät klikkaukset. Voit nähdä kelpaamattomiksi luokiteltujen ja tililtäsi suodatettujen klikkausten määrän ja prosenttiosuuden lisäämällä Kelpaamattomat klikkaukset ‑sarakkeen Kampanjat- tai Ulottuvuudet-välilehdelle. Sinulla ei kuitenkaan ole syytä huoleen, koska emme veloiteta näistä klikkauksista eivätkä ne vaikuta tilisi tilastotietoihin.