Kontrollera betalningsstatus och kontosaldo

Du kan när som helst se information om dina betalningar och ditt kontosaldo i Google Ads. Här beskriver vi hur det går till.

Kontrollera betalningsstatus

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på ikonen för verktyg och inställningar Google Ads | tools [Icon] och välj Översikt under Fakturering.
  3. Välj Transaktioner på menyn till vänster.
  4. Kontrollera att Detaljerad transaktionsvy är markerat på rullgardinsmenyn ovanför tabellen med information. Markera annars alternativet genom att klicka på nedåtpilen.
  5. Kolumnen Beskrivning innehåller en rad med din betalning. Detta är de olika beskrivningar som kan visas:
    • Planerad automatisk betalning: En betalning kommer att ske inom de närmaste dagarna. Denna status visas för konton med automatiska betalningar där ett bankkonto har angetts som primär betalningsmetod. När betalningen har utförts visas den som Automatisk betalning.
    • Pågår: En kostnad, inbetalning eller justering pågår. När betalningen har utförts visas den som Betalning eller Automatisk betalning. Efter att du har gjort en manuell betalning kan det ta några minuter innan uppgifterna syns på sidan Transaktionshistorik.
    • Betalning: En inbetalning från dig har gjorts till ditt konto.
    • Automatisk betalning: En automatisk betalning har gjorts till ditt konto.
    • Avvisad betalning: Banken eller kreditkortsföretaget har avvisat betalningen.
    • Avvisad automatisk betalning: Banken eller kreditkortsföretaget har avvisat betalningen.

Kontrollera aktuellt saldo

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på ikonen för verktyg och inställningar Google Ads | tools [Icon] och välj Översikt under Fakturering.
  3. Aktuellt saldo visas med ett negativt eller positivt saldo. Detta är vad de betyder:
    • Negativa belopp visar en kontokredit som kommer att användas till framtida annonseringskostnader. Om du använder automatiska betalningar visas ett negativt saldo bara om du har valt att betala in ett belopp som är större än det tidigare saldot.
    • Positiva belopp visar den summa som du är skyldig för tidigare annonsaktivitet. Om du använder automatiska betalningar är saldot vanligtvis positivt om du inte har betalat in mer än det tidigare saldot. Det går inte att ha ett positivt saldo om du använder manuella betalningar.

Tips

Ibland kan det positiva saldot visas inom hakparenteser i ditt Google Ads-konto.