Maksun tilan ja saldon tarkastaminen

Jos käytät uutta Google Adsia, et näe tililläsi rataskuvaketta . Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta . Laskutus ja maksut löytyvät Asetukset-otsikon alta.

Voit seurata Google Ads ‑tilisi maksuja ja saldoa milloin tahansa. Toimi seuraavasti.

Tarkista maksun tila

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa rataskuvaketta  ja valitse Laskutus ja maksut.
  3. Valitse vasemman reunan valikosta Tapahtumat.
  4. Varmista tietotaulukon yläpuolella olevasta avattavasta valikosta, että Yksityiskohtainen tapahtumanäkymä on valittuna. Jos näin ei ole, valitse se klikkaamalla alanuolta.
  5. Kuvaus-sarakkeessa on maksun rivikohde. Näkyvissä voi olla seuraavia kuvauksia:
    • Automaattinen maksu ajoitettu: Automaattinen maksu veloitetaan lähipäivinä. Tämä tila näkyy tileillä, joilla käytetään automaattisia maksuja ja joilla pankkitili on määritetty ensisijaiseksi maksutavaksi. Kun maksu on suoritettu, sen kohdalla näkyy Automaattinen maksu.
    • Kesken: Kustannustoimi, maksu tai oikaisu on käynnissä. Kun maksu on suoritettu, sen kohdalla näkyy Maksu tai Automaattinen maksu. Voi kulua joitakin minuutteja, ennen kuin tämä rivikohde päivittyy Tapahtumahistoria-sivulla manuaalisen maksun suorittamisen jälkeen.
    • Maksu: suorittamasi maksu on käytetty tiliisi.
    • Automaattinen maksu: automaattinen maksu on käytetty tiliisi.
    • Maksu hylätty: pankki tai luottokorttiyhtiö on hylännyt maksusi.
    • Automaattinen maksu hylätty: pankki tai luottokorttiyhtiö on hylännyt maksusi.

Nykyisen saldon tarkistaminen

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa rataskuvaketta  ja valitse Laskutus ja maksut.
  3. Sivulla näkyy Saldosi, joka on negatiivinen tai positiivinen. Merkitykset ovat seuraavat:
    • Negatiivinen luku tarkoittaa tilisaldoa, jota käytetään tuleviin mainontakuluihin. Jos käytät automaattisia maksuja, tilin saldo on negatiivinen vain silloin, kun olet suorittanut maksun, joka ylittää aiemman saldon.
    • Positiivinen luku tarkoittaa summaa, jonka olet velkaa kerryttämästäsi mainostoiminnasta. Jos käytät automaattisia maksuja, saldo on yleensä positiivinen, ellet ole suorittanut maksua, joka ylittää aiemman saldon. Positiivinen saldo ei ole mahdollinen, jos käytät manuaalisia maksuja.

Vinkki

Positiivinen saldo voi toisinaan näkyä sulkumerkeissä Google Ads ‑tililläsi.