Angi et budsjett for kampanjen din

Med Google Ads må du velge et dagsbudsjett for hver enkelt kampanje ut fra annonseringsmålene du har satt deg, og angi hvor mye du er villig til å bruke i gjennomsnitt per dag. Du kan når som helst endre budsjettet ditt.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du angir og endrer dagsbudsjettet ditt.

Veiledning

Nå administrerer de fleste av brukerne kontoen sin i den nye utgaven av Google Ads. Hvis du fremdeles bruker den forrige utgaven av AdWords, velger du Forrige nedenfor. Finn ut mer

Forrige

Slik endrer du dagsbudsjettet for en kampanje

Trinnvis veiledning: Slik endrer du kampanjebudsjettet ditt

Klikk på «Vis meg hvordan» nedenfor, så blir du veiledet gjennom hvert trinn i kontoen din. Gi meg en innføring

Merk: Videoveiledningen er oppdatert, men der har vi ikke fått med den nye utformingen av Google Ads.

Du kan endre dagsbudsjettet når som helst og så ofte du ønsker. Slik endrer du dagsbudsjettet for kampanjen på Kampanjer-fanen:

1. Klikk på budsjettet du vil redigere, i Kampanjer-tabellen.
  2. Angi et nytt kampanjebudsjett.
  3. Klikk på Lagre.
PRØV NÅ

Slik endrer du dagsbudsjettet på Innstillinger-fanen i en kampanje:

1. Velg kampanjen du ønsker å endre
  2. Klikk på Innstillinger-fanen
  3. Klikk på Endre-linken ved siden av dagsbudsjettet for kampanjen i «Budsjett»-delen.
  4. Angi det nye budsjettet.
  5. Klikk på Lagre.

Tips

• Få en anbefaling. AdWords-systemet viser anbefalte budsjetter for kampanjer som gjentatte ganger når dagsbudsjettet sitt, og som potensielt kan få flere klikk og visninger. Finn ut hvordan du fastsetter anbefalt dagsbudsjett
  • Følg med på budsjettet ditt. Kontrollér kontoen din regelmessig, og se etter kampanjer som begrenses av budsjettet, eller som ikke bruker hele budsjettet. Med et begrenset budsjett kan du oppnå færre klikk og visninger enn du ellers ville ha gjort. Hvis du bruker den automatiske «Maksimer antall klikk»-budstrategien, må du være oppmerksom på at et for høyt budsjett faktisk kan føre til økt kostnad per klikk for annonsene dine. I Status-kolonnen under Kampanjer-fanen kan du kontrollere om noen av kampanjene dine har status som «Begrenset av budsjettet».

Sånn kan du endre flere kampanjebudsjetter samtidig

Slik endrer du budsjettet for flere kampanjer samtidig:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-fanen.
  3. Merk av i ruten ved siden av kampanjene du ønsker å endre. Du kan også velge alle kampanjene ved å merke av i den øverste avmerkingsboksen ved siden av overskriften over Kampanjer-kolonnen.
  4. Velg BudsjettEndre-menyen.
  5. I vinduet som vises, kan du angi et spesifikt beløp for budsjettet. Du kan også øke eller senke budsjettet med en viss prosentandel eller et bestemt beløp.
  6. Klikk på Se en forhåndsvisning av endringene for å se hvordan endringene dine kommer til å se ut, eller klikk på Gjør endringer for å endre de valgte kampanjene.

Sånn kan du fastsette dagsbudsjetter for nye kampanjer

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-fanen.
  3. Klikk på + Kampanje, og velg hvilken type kampanje du ønsker å opprette:

• «Søk med utvalgt display»
    • «Bare Søkenettverket»
    • «Bare Displaynettverket»
  4. Rull ned til «Budsjett»-delen på «Velg kampanjeinnstillinger»-siden, og angi et enkeltstående dagsbudsjett, eller bruk et delt budsjett.
  5. Angi (eller hopp over) de øvrige kampanjeinnstillingene dine, og klikk på Lagre og fortsett.

Slik angir du et totalbudsjett for kampanjen

Hvis du oppretter en kampanje med en bestemt start- og sluttdato, kan du angi et totalbudsjett for hele kampanjen. Totalbudsjetter for kampanjer er for øyeblikket bare tilgjengelige for videokampanjer.

Slik oppretter du et totalbudsjett for en ny videokampanje:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-fanen.
  3. Klikk på + Kampanje, og velg «Video» for å lage en videokampanje.
  4. I «Budsjett»-delen klikker du på rullegardinmenyen, hvor «Dagsbudsjett» er valgt som standard. Velg Kampanjetotal i rullegardinmenyen.
  5. Angi beløpet du ønsker å bruke i løpet av hele kampanjen.
  6. Gå til «Start- og sluttdato for kampanjen», og skriv inn en «Startdato» og en «Sluttdato» for kampanjen din.
  7. Når du er ferdig med å konfigurere en ny kampanje, klikker du på Lagre og fortsett.
Nytt

Slik endrer du dagsbudsjettet for en kampanje

Du kan endre dagsbudsjettet når som helst og så ofte du ønsker. Slik redigerer du dagsbudsjettet ditt for kampanjer fra «Kampanjer»-siden:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Naviger til «Kampanjer», og trykk på kampanjen du vil redigere.
  3. Trykk på blyantikonet Endre øverst til høyre.
  4. Legg inn et nytt gjennomsnittlig dagsbudsjett.
  5. Trykk på Lagre.

Tips

• Få en anbefaling. I Google Ads får du se anbefalte budsjetter for kampanjene der du gjentatte ganger har nådd dagsbudsjettet du har fastsatt, men hvor du potensielt kan oppnå flere klikk og visninger. Finn ut hvordan du kan unngå at dagsbudsjettet tar slutt.
  • Følg med på budsjettet ditt. Kontrollér kontoen din regelmessig, og se etter kampanjer som begrenses av budsjettet, eller som ikke bruker hele budsjettet. Med et begrenset budsjett kan du oppnå færre klikk og visninger enn du ellers ville ha gjort.