Een budget voor uw campagne instellen

Met Google Ads selecteert u voor elke campagne een dagbudget op basis van uw advertentiedoelen en het gemiddelde bedrag dat u bereid bent elke dag te besteden. U kunt uw budget op elk gewenst moment wijzigen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw dagbudget kunt instellen en wijzigen.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Vorige

Het dagbudget van een campagne wijzigen

Rondleiding: uw campagnebudget wijzigen

Klik hieronder op de knop 'Help me' om naar uw account te gaan en hulp te krijgen bij elke stap. Help me

Opmerking: Video-instructies zijn up-to-date, maar tonen niet de nieuwste AdWords-vormgeving.

U kunt uw dagbudget op elk gewenst moment en zo vaak u wilt wijzigen. U beheert het dagbudget van uw campagne als volgt op het tabblad Campagnes:

1. Klik in de tabel Campagnes op het budget dat u wilt bewerken.
  2. Geef een nieuw campagnebudget op.
  3. Klik op Opslaan.
PROBEER HET NU

Bewerk het dagbudget van uw campagne als volgt op het tabblad Instellingen van een campagne:

1. Selecteer de campagne die u wilt bewerken.
  2. Klik op het tabblad Instellingen.
  3. Klik in het gedeelte Budget op de link Bewerken naast het dagbudget van uw campagne.
  4. Geef het nieuwe budget op.
  5. Klik op Opslaan.

Tips

• Maak gebruik van aanbevelingen. In AdWords worden aanbevolen budgetten weergegeven voor campagnes die herhaaldelijk hun dagbudget bereiken, maar de potentie hebben om meer klikken en vertoningen te genereren. Achterhaal wat uw aanbevolen dagbudget is.
  • Stel uw budget niet in om dat vervolgens te vergeten. Controleer uw account regelmatig op campagnes die worden beperkt door een te laag budget of die juist een te hoog budget hebben. Een beperkt budget kan leiden tot minder klikken en vertoningen dan u anders zou hebben ontvangen. Als u de automatische biedstrategie voor het maximaliseren van klikken gebruikt, moet u er rekening mee houden dat een te hoog budget de kosten per klik van uw advertenties zelfs kan verhogen. Via de kolom 'Status' op het tabblad 'Campagnes' kunt u zien of voor een of meer van uw campagnes de status 'Beperkt door budget' wordt weergegeven.

Meerdere campagnebudgetten tegelijk bewerken

Volg de onderstaande instructies als u meerdere campagnebudgetten tegelijk wilt bewerken:

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Vink het selectievakje aan naast de campagnes die u wilt bewerken. U kunt ook alle campagnes selecteren door op het bovenste selectievakje naast de kolomkop Campagne te klikken.
  4. In het menu Bewerken selecteert u Budget.
  5. In het venster dat verschijnt, kunt u een specifiek budgetbedrag instellen of uw budget met een bepaald percentage of een specifiek bedrag verhogen of verlagen.
  6. Klik op Voorbeeld van wijzigingen bekijken om te kijken hoe uw bewerkingen eruitzien, of klik op Wijzigingen aanbrengen om de geselecteerde campagnes te bewerken.

Een dagbudget instellen voor een nieuwe campagne

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op + Campagne en selecteer het type campagne dat u wilt maken:

• Zoeknetwerk met Display Select
    • Alleen in het Zoeknetwerk
    • Alleen in het Display Netwerk
  4. Scroll op de pagina 'Campagne-instellingen selecteren' naar het gedeelte 'Budget' en geef een afzonderlijk dagbudget op of gebruik een gedeeld budget.
  5. Sluit af met het kiezen van uw andere campagne-instellingen (of sla dit over) en klik op Opslaan en doorgaan.

Een totaalbudget instellen voor een campagne

Als u een campagne met een specifieke start- en einddatum maakt, kunt u een totaalbudget instellen voor de volledige duur van de campagne. Totaalbudgetten voor campagnes zijn momenteel alleen beschikbaar voor videocampagnes.

Volg de onderstaande instructies om een totaalbudget te maken voor een nieuwe videocampagne:

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op + Campagne en selecteer Video om een videocampagne te maken.
  4. Klik in het gedeelte Budget op het dropdownmenu waarin standaard Dagelijks is geselecteerd. Selecteer Campagnetotaal in het dropdownmenu.
  5. Geef het bedrag op dat u gedurende de duur van de campagne wilt besteden.
  6. Ga naar het gedeelte 'Start- en einddatum voor campagne' en geef een start- en einddatum op voor uw campagne.
  7. Klik op Opslaan en doorgaan als u klaar bent met het instellen van uw nieuwe campagne.
Nieuw

Het dagbudget van een campagne wijzigen

U kunt uw dagbudget op elk gewenst moment en zo vaak u wilt wijzigen. Ga als volgt te werk om het dagbudget van uw campagne te bewerken via de pagina Campagnes:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Navigeer naar Campagnes en tik op de campagne die u wilt bewerken.
  3. Tik op het potloodpictogram Bewerken rechtsboven.
  4. Voer een nieuw 'Gem. dagbudget' in.
  5. Klik op Opslaan.

Tips

• Maak gebruik van aanbevelingen. In Google Ads worden aanbevolen budgetten weergegeven voor campagnes die herhaaldelijk hun dagbudget bereiken, maar de potentie hebben om meer klikken en vertoningen te genereren. Meer informatie over hoe u kunt voorkomen dat het dagbudget opraakt
  • Stel uw budget niet in om dat vervolgens te vergeten. Controleer uw account regelmatig op campagnes die worden beperkt door een te laag budget of die juist een te hoog budget hebben. Een beperkt budget kan leiden tot minder klikken en vertoningen dan u anders zou hebben ontvangen.