Een gemiddeld dagbudget voor uw campagne instellen

Met Google Ads kiest u voor elke campagne een dagbudget op basis van uw advertentiedoelen en het gemiddelde bedrag dat u elke dag bereid bent te besteden. U kunt uw budget op elk gewenst moment wijzigen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw dagbudget kunt instellen en wijzigen.

Als uw account zich in de slimme modus bevindt, leest u hoe u het budget voor slimme campagnes kunt bewerken.

Instructies

Het gemiddelde dagbudget van een campagne wijzigen

U kunt uw gemiddelde dagbudget op elk gewenst moment en zo vaak u wilt wijzigen. Zo kunt u het dagbudget van uw campagne bewerken via de pagina Campagnes:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Ga naar de pagina Campagnes en zoek de campagne die u wilt bewerken.
  3. Klik in de kolom Budget op het potloodicoon Bewerken.
  4. Geef een nieuw gemiddeld dagbudget op.
  5. Klik op Opslaan.

Tips

• Maak gebruik van aanbevelingen. In Google Ads worden aanbevolen budgetten weergegeven voor campagnes die herhaaldelijk hun gemiddelde dagbudget bereiken, maar de potentie hebben om meer klikken en vertoningen te ontvangen. Meer informatie over hoe u kunt voorkomen dat uw gemiddelde dagbudget opraakt
  • Houd een vinger aan de pols. Controleer uw account regelmatig op campagnes die worden beperkt door een te laag budget of die juist een te hoog budget hebben. Een beperkt budget kan leiden tot minder klikken en vertoningen dan u anders zou hebben ontvangen.