Skapa en kontobudget

Annonsörer som betalar via månadsvis fakturering måste ange en kontobudget. Budgeten kan användas för att begränsa dina utgifter under en viss tidsperiod. I denna artikel beskriver vi hur du skapar, redigerar och tar bort en kontobudget.

Innan du börjar

• Kontobudgetar är endast tillgängliga för konton med månadsvis fakturering.
  • Om du använder automatiska eller manuella betalningar kan du begränsa dina utgifter genom att ange kampanjbudgetar.
  • För att skapa eller redigera en budget behöver du administrativ åtkomst eller standardåtkomst till förvaltarkontot för den betalningsansvariga. Förvaltarkonto måste vara länkat till betalningsprofilen. Läs mer om länktyper och behörighet för betalningsprofil

Skapa en ny budget

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på Konton på sidmenyn till vänster och sedan på Resultat.
  3. Välj det kundkonto där du vill skapa budgeten.
  4. Klicka på verktygsikonen Google Ads | tools [Icon] högst upp till höger och välj Inställningar under Fakturering.
  5. Klicka på Kontobudgetar på navigeringsmenyn till vänster och sedan på den blå plusknappen .
  6. Välj Använd huvudtjänstavtalet i avsnittet Serviceavtal om avtalet ska gälla alla framtida budgetar. Välj annars Skapa tjänstavtal för budget .
    • Om du väljer Skapa tjänstavtal för budget måste du välja avtalsspråk och en e-postadress till en betalningskontakt.
  7. Välj Obegränsad i fältet Budgetbelopp om du inte vill begränsa de totala utgifterna för alla dina Google Ads-kampanjer till ett visst belopp. Om du föredrar att begränsa det totala beloppet för alla dina Google Ads-kampanjer ska du välja det andra alternativet vid Budgetbelopp och ange önskat belopp.
  8. Välj Begärt startdatum och eventuellt Slutdatum.
  9. Ange Budgetnamn och eventuellt Inköpsorder och Anteckningar.
  10. Klicka på Spara.

Viktigt att tänka på

Annonsvisningen i ditt konto upphör om budgeten förbrukas eller när ett visst slutdatum har passerat. Kontrollera dina kontobudgetar regelbundet för att försäkra dig om att dina annonser fortsätter visas.

Ta bort, avsluta eller redigera en budget

Vill du ändra din kontobudget? Gör så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på Konton på sidmenyn till vänster och sedan på Resultat.
  3. Välj det kundkonto där du vill uppdatera budgeten.
  4. Klicka på verktygsikonen Google Ads | tools [Icon] högst upp till höger och välj Inställningar under Fakturering.
  5. Klicka på Kontobudgetar på navigeringsmenyn till vänster och sedan på den blå plusknappen .
  6. Leta reda på budgetordern som du vill ta bort, avsluta eller redigera.
    Din tidigare budget kan inte redigeras under följande omständigheter:
    • Mer än 90 dagar har gått sedan slutdatumet.
    • En annan aktiv budget är redan aktiv i kontot.
    • En ny aktiv budget skapas ovanför den i kontot.
  7. Titta i kolumnen Åtgärder för budgeten. Klicka på Avbryt för att ta bort en budget som väntar på aktivering eller granskning. Klicka på Avsluta för att avsluta en aktiv budgetorder.
  8. Klicka på Redigera för att redigera en budget. Ändra sedan budget, slutdatum, budgetnamn, inköpsorder och anteckningar.
  9. Klicka på Spara när du är klar.

Om du redigerar en aktiv budget eller en budget som väntar på aktivering eller granskning syns detta i tabellen på sidan Kontobudgetar. Begärda ändringar visas med kursiv text omedelbart under den ursprungliga budgeten i tabellen. Om du klickar på Avbryt gäller den ursprungliga budgeten. Om du tar bort den ursprungliga budgeten tas både budgeten och ändringsbegäran bort.