Opprett kontobudsjetter

Kontobudsjetter er påkrevd for annonsører som betaler via månedlig fakturering. Annonsørene kan bruke disse budsjettene til å styre hvor mye som brukes over en gitt tidsperiode. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan opprette, redigere og fjerne kontobudsjetter.

Før du begynner

• Kontobudsjetter er bare tilgjengelig i kontoer der månedlig fakturering er valgt som betalingsinnstilling.
  • Hvis du bruker innstillingen for automatisk eller manuell innbetaling, kan du bruke kampanjebudsjetter for å kontrollere kostnadene.
  • For å opprette eller endre et budsjett må du ha administratortilgang eller standard tilgang til managerkontoen som er betalingsadministrator, og managerkontoen må være knyttet til betalingsprofilen. Finn ut mer om tilknytningstyper og tillatelser for betalingsprofiler

Opprett et nytt budsjett

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på Kontoer på sidemenyen til venstre, og klikk deretter på Resultater.
  3. Velg kundekontoen der du vil opprette budsjettet.
  4. Klikk på verktøyikonet Google Ads | tools [Icon] øverst til høyre, og velg så Innstillinger under «Fakturering».
  5. Klikk på Kontobudsjetter i navigasjonsmenyen til venstre og så på den blå plussknappen .
  6. Velg Bruk hovedtjenesteavtalen i Tjenesteavtale-delen hvis du vil at kontrakten skal gjelde for alle fremtidige budsjetter. Hvis du ikke vil det, kan du velge Opprett en tjenesteavtale for budsjett.
    • Hvis du velger Opprett en tjenesteavtale for budsjett, må du velge ønsket språk i avtalen og legge inn e-postadressen til en betalingskontakt.
  7. Velg Ubegrenset i Budsjettbeløp-feltet dersom du ikke vil at totalforbruket som tillates i alle Google Ads-kampanjene dine, skal være begrenset til et bestemt beløp. Hvis du i stedet vil begrense det samlede totalforbruket i alle Google Ads-kampanjene dine, velger du det andre alternativet ved siden av Budsjettbeløp og oppgir ønsket beløp.
  8. Velg Ønsket startdato og eventuelt Sluttdato.
  9. Skriv inn Budsjettnavn og eventuelt Kjøpsordre og/eller Merknader.
  10. Klikk på Lagre.

Vær oppmerksom på følgende

Visningene av annonsene i kontoen din avsluttes dersom budsjettet ditt er brukt opp, eller om en spesifikk angitt sluttdato er nådd. Du bør derfor kontrollere kontobudsjettene dine med jevne mellomrom for å sikre at annonsene dine fortsatt kan bli vist.

Fjern, avslutt eller endre budsjetter

Vil du endre et kontobudsjett? Følg denne fremgangsmåten:

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på Kontoer på sidemenyen til venstre, og klikk deretter på Resultater.
  3. Velg kundekontoen der du vil oppdatere budsjettet.
  4. Klikk på verktøyikonet Google Ads | tools [Icon] øverst til høyre, og velg så Innstillinger under «Fakturering».
  5. Klikk på Kontobudsjetter i navigasjonsmenyen til venstre, og klikk så på den blå plussknappen .
  6. Finn budsjettbestillingen du vil endre, fjerne eller avslutte.
    Tidligere budsjetter kan ikke endres hvis
    • det har gått mer enn 90 dager siden sluttdatoen
    • et annet aktivt budsjett allerede er tatt i bruk i kontoen
    • et nytt aktivt budsjett er opprettet på et høyere nivå i kontoen
  7. Se i Handlinger-kolonnen når du har funnet budsjettet. For å fjerne et budsjett som venter på aktivering eller gjennomgang, klikker du på Avbryt. For å avslutte en aktiv budsjettbestilling klikker du på Avslutt.
  8. For å redigere et budsjett klikker du på Rediger. Da kan du endre budsjettet, sluttdatoen, budsjettnavnet, kjøpsordren eller eventuelle merknader du har lagt inn.
  9. Klikk på Lagre når du er ferdig.

Hvis du endrer et aktivt budsjett eller et som ennå ikke er evaluert eller aktivert, kan du se endringene i tabellen på Kontobudsjetter-siden. Hvis du ser på det opprinnelige budsjettet i tabellen, vises de forespurte endringene i kursiv rett under. Hvis du klikker på Avbryt, beholdes det opprinnelige budsjettet. Hvis du fjerner det opprinnelige budsjettet, blir både budsjettet og de forespurte endringene fjernet.