Tilibudjetin luominen

Kuukausilaskutusta käyttävien mainostajien on luotava tilibudjetti, jonka avulla voidaan valvoa, kuinka paljon tiettynä ajanjaksona käytetään rahaa. Tässä artikkelissa kerrotaan ohjeet tilibudjetin luomiseen, muokkaamiseen ja poistamiseen.

Ennen kuin aloitat

• Tilibudjetit ovat käytettävissä vain tileillä, joiden maksuasetuksena on kuukausilaskutus.
  • Jos käytät automaattisia tai manuaalisia maksuasetuksia, voit pitää kulut kurissa kampanjabudjettien avulla.
  • Budjetin luominen edellyttää, että sinulla on normaalit tai järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet maksujen hallinnoijan tilille ja että hallinnoijan tili on linkitetty maksuprofiiliin. Lue lisää maksuprofiilin linkkityypeistä ja käyttöoikeuksista.

Uuden budjetin luominen

1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Tilit ja klikkaa Kehitys.
  3. Valitse asiakastili, jonka budjetin haluat luoda.
  4. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon] ja valitse sitten Laskutus-kohdasta Asetukset.
  5. Valitse vasemmalla olevasta navigointivalikosta Tilibudjetit ja klikkaa sinistä pluspainiketta .
  6. Jos haluat käyttää sopimusta kaikissa uusissa budjeteissa, valitse Palvelusopimus-osiosta Käytä yleistä palvelusopimusta. Muussa tapauksessa valitse Luo budjetin palvelusopimus.
    • Jos valitset Luo budjetin palvelusopimus, sinun on valittava sopimuksen kieli ja maksuyhteyshenkilön sähköpostiosoite.
  7. Valitse Budjetti-kentästä Rajoittamaton, jos et halua, että kaikkien Google Ads ‑kampanjoidesi yhteenlaskettu kulutus rajoitetaan tiettyyn summaan. Jos haluat mieluummin rajoittaa kaikkien Google Ads ‑kampanjoidesi yhteenlaskettua kulutusta, valitse Budjetti-kohdan toinen vaihtoehto ja lisää haluamasi summa.
  8. Valitse Pyydetty alkamispäivä ja tarvittaessa Päättymispäivä.
  9. Lisää Budjetin nimi ja halutessasi Ostotilaus ja/tai Huomautukset.
  10. Klikkaa Tallenna.

Muistettavaa

Tililläsi ei näy enää mainoksia, jos budjettisi käytetään loppuun tai määrittämäsi päättymispäivä saavutetaan. Tarkista tilibudjettisi säännöllisesti varmistaaksesi, että mainokset näkyvät keskeytyksettä.

Budjetin poistaminen, lopettaminen ja muokkaaminen

Haluatko muuttaa tilisi budjettia? Toimi näin:

1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Tilit ja klikkaa Kehitys.
  3. Valitse asiakastili, jonka budjetin haluat päivittää.
  4. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon] ja valitse sitten Laskutus-kohdasta Asetukset.
  5. Valitse vasemmalla olevasta navigointivalikosta Tilibudjetit ja klikkaa sinistä pluspainiketta .
  6. Etsi budjettitilaus, jonka haluat poistaa tai lopettaa tai jota haluat muokata.
    Aiempaa budjettia ei voi muokata seuraavissa tilanteissa:
    • Päättymispäivästä on kulunut yli 90 päivää.
    • Tilillä on jo toinen budjetti aktiivisena.
    • Tilille on luotu uusi aktiivinen ylemmän tason budjetti.
  7. Kun olet löytänyt haluamasi budjetin, siirry Toiminnot-sarakkeeseen. Jos haluat poistaa budjetin, jota ei ole vielä aktivoitu tai tarkistettu, klikkaa Peruuta. Voit lopettaa aktiivisen budjettitilauksen klikkaamalla Lopeta.
  8. Jos haluat muokata budjettia, klikkaa Muokkaa. Tässä voit muuttaa budjettiasi, sen päättymispäivää, nimeä, ostotilausta tai huomautuksia.
  9. Kun olet valmis, klikkaa Tallenna.

Jos muokkaat aktiivista budjettia tai budjettia, joka odottaa aktivointia tai tarkistusta, tästä ilmoitetaan Tilibudjetit-sivun taulukossa. Pyydetyt muutokset näkyvät taulukossa kursivoituina alkuperäisen budjetin alla. Jos klikkaat Peruuta, alkuperäinen budjetti jää voimaan. Jos poistat alkuperäisen budjetin, sekä budjetti että pyydetyt muutokset poistetaan.