Lag og endre kontobudsjetter

Kontobudsjetter er obligatorisk for annonsører som betaler via månedlig fakturering. De kan brukes til å styre forbruket i en gitt tidsperiode. Denne artikkelen viser hvordan du kan lage, endre og fjerne kontobudsjetter.

Før du begynner

• For å lage et faktureringsoppsett må du logge på den betalende administratorkontoen med administratortilgang, standard tilgang eller faktureringstilgang og så gå til kundekontoen.
  • Kontoen for betalingsadministrator må være tilknyttet betalingsprofilen. Finn ut mer om tillatelser og tilknytningstyper for betalingsprofiler.

Lag et nytt budsjett

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på Kontoer på sidemenyen til venstre, og klikk deretter på Resultater.
  3. Velg kundekontoen der du vil lage budsjettet.
  4. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre, og velg Kontobudsjetter under Fakturering.
  5. Klikk på den blå plussknappen .
  6. Velg Bruk hovedtjenesteavtalen i Tjenesteavtale-delen hvis du vil at kontrakten skal gjelde for alle fremtidige budsjetter. Hvis du ikke vil det, kan du velge Lag en tjenesteavtale for budsjett.
    • Hvis du velger Lag en tjenesteavtale for budsjett, må du velge ønsket språk i avtalen og legge inn e-postadressen til en betalingskontakt.
  7. Velg Ubegrenset i Budsjettbeløp-feltet dersom du ikke vil at totalforbruket for alle Google Ads-kampanjene dine skal være begrenset til et bestemt beløp. Hvis du i stedet vil begrense det samlede beløpet du bruker for alle Google Ads-kampanjene dine, kan du velge det andre alternativet ved siden av «Budsjettbeløp» og oppgi ønsket beløp.
  8. Velg Ønsket startdato og eventuelt Sluttdato.
  9. Skriv inn Budsjettnavn og eventuelt Kjøpsordre og/eller Merknader.
  10. Klikk på Lagre.
Vær oppmerksom på dette
Annonseleveringen avsluttes i kontoen din hvis budsjettet ditt er brukt opp eller en spesifikk sluttdato er nådd. Derfor bør du kontrollere kontobudsjettene dine med jevne mellomrom for å sikre at annonsene dine fortsatt kan bli vist.

Fjern, avslutt eller endre budsjetter

Vil du endre et kontobudsjett? Følg denne fremgangsmåten:

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på Kontoer på sidemenyen til venstre, og klikk deretter på Resultater.
  3. Velg kundekontoen der du vil oppdatere budsjettet.
  4. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre, og velg Innstillinger under «Fakturering».
  5. Klikk på Kontobudsjetter på navigasjonsmenyen til venstre og så på den blå plussknappen .
  6. Finn budsjettbestillingen du vil fjerne, avslutte eller endre.
    Tidligere budsjetter kan ikke endres hvis
    • det har gått mer enn 90 dager siden sluttdatoen
    • et annet aktivt budsjett allerede er tatt i bruk i kontoen
    • et nytt aktivt budsjett er opprettet på et høyere nivå i kontoen
  7. Se i Handlinger-kolonnen når du har funnet budsjettet. For å fjerne et budsjett som venter på aktivering eller gjennomgang, klikker du på Avbryt. For å avslutte en aktiv budsjettbestilling klikker du på Avslutt.
  8. For å endre et budsjett klikker du på Endre. Da kan du endre budsjettet, sluttdatoen, budsjettnavnet, kjøpsordren eller eventuelle merknader du har lagt inn.
  9. Klikk på Lagre når du er ferdig.

Hvis du endrer et aktivt budsjett eller et som ennå ikke er evaluert eller aktivert, kan du se endringene i tabellen på Kontobudsjetter-siden. Hvis du ser på det opprinnelige budsjettet i tabellen, vises de forespurte endringene i kursiv rett under. Hvis du klikker på Avbryt, beholdes det opprinnelige budsjettet. Hvis du fjerner det opprinnelige budsjettet, blir både budsjettet og de forespurte endringene fjernet.

Hvis du trenger mer hjelp med faktureringsoppsettet, kan du kontakte oss.
Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Du har laget et kontobudsjett, men annonsene vises ikke

Noen ganger kan det hende at annonsene dine ikke vises etter at du har laget et kontobudsjett. Årsaken kan være at sluttdatoen er nådd, eller at kostnadsbeløpet er brukt opp, eller det kan skyldes ett av følgende forhold:

• Kampanjene og annonsene dine er klare, men det vises ingen annonser før startdatoen. Vi anbefaler vanligvis å angi en startdato i nær fremtid. Vent til startdatoen inntreffer, eller juster den i budsjettbestillingen ved å følge fremgangsmåten nedenfor:
    1. Klikk på faktureringsikonet Faktureringsikon i Google Ads-kontoen din.
    2. Klikk på Sammendrag.
    3. Klikk på Administrer kontobudsjetter.
    4. Finn bestillingen din, og klikk på Rediger i «Handling»-kolonnen.

I denne animasjonen ser du hvordan du endrer kontobudsjettet ditt i Google Ads.

• Det kan hende at kontobudsjettet ditt venter på godkjenning og aktivering. Hvis for eksempel en tjenesteavtale er påkrevd, har budsjettet statusen «Under evaluering» inntil avtalen er godtatt og godkjent. Når du har utført alle de nødvendige trinnene, får budsjettet statusen «Venter». På den forespurte startdatoen endres statusen til «Aktiv», og annonseleveringen kan begynne. Vent til kontobudsjettet blir godkjent og aktivert.

Hvis du har nådd startdatoen for budsjettet og det er godkjent og aktivert, kan du feilsøke for å finne ut hvorfor du ikke ser annonsen din.