Een accountbudget maken en bewerken

Accountbudgetten zijn vereist voor adverteerders die betalen via maandelijkse facturering. Budgetten kunnen worden gebruikt om de uitgaven voor een bepaalde periode te beperken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een accountbudget maakt, bewerkt en verwijdert.

Voordat u begint

• Als u instellingen voor facturering wilt opgeven, moet u met beheerders-, standaard- of factureringstoegang inloggen op het betalende manageraccount en daarna naar het betreffende klantaccount gaan.
  • Het betalende manageraccount moet aan het betalingsprofiel zijn gekoppeld. Meer informatie over koppelingstypen en rechten voor betalingsprofielen

Een nieuw budget maken

1. Log in op uw Google Ads-manageraccount.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Accounts en vervolgens op Prestaties.
  3. Kies het klantaccount waarvoor u het budget wilt maken.
  4. Klik rechtsboven op de moersleutel Google Ads | Moersleutel [icoon] en selecteer dan onder Facturering de optie Accountbudgetten.
  5. Klik op de blauwe plusknop .
  6. Kies in het gedeelte Serviceovereenkomst de optie Hoofdserviceovereenkomst gebruiken om de overeenkomst toe te passen op alle toekomstige budgetten. Anders selecteert u Serviceovereenkomst voor budget maken.
    • Als u Serviceovereenkomst voor budget maken selecteert, moet u de taal van de overeenkomst en een e-mailadres voor een betalingscontact selecteren.
  7. Selecteer in het veld Budgetbedrag de optie Onbeperkt als u de totale uitgaven voor al uw Google Ads-campagnes niet wilt beperken tot een bepaald bedrag. Als u liever wel een limiet instelt voor de gecombineerde uitgaven voor al uw Google Ads-campagnes, selecteert u de tweede optie naast Budgetbedrag en geeft u een bedrag op.
  8. Selecteer een Aangevraagde startdatum en, indien van toepassing, een Einddatum.
  9. Voer een Budgetnaam en eventueel een Inkooporder en/of Opmerkingen in.
  10. Klik op Opslaan.
Houd rekening met het volgende
Uw account stopt met de weergave van advertenties als uw budget is verbruikt of wanneer een specifieke einddatum is bereikt. Controleer uw accountbudgetten regelmatig om ervoor te zorgen dat uw advertenties worden weergegeven.

Een budget verwijderen, beëindigen of bewerken

Wilt u een accountbudget wijzigen? Volg deze stappen:

1. Log in op uw Google Ads-manageraccount.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Accounts en vervolgens op Prestaties.
  3. Kies het klantaccount waarvoor u het budget wilt updaten.
  4. Klik rechtsboven op de moersleutel Google Ads | Moersleutel [icoon], klik op Facturering en kies de optie Instellingen.
  5. Klik in het navigatiemenu aan de linkerkant op Accountbudgetten en dan op de blauwe plusknop .
  6. Ga naar de budgetorder die u wilt verwijderen, beëindigen of bewerken.
    In de volgende gevallen kunt u een eerder ingesteld budget niet bewerken:
    • Er zijn meer dan 90 dagen verstreken sinds de einddatum.
    • Er is al een ander actief budget in het account.
    • Er wordt een nieuw actief budget gemaakt dat boven het oude wordt weergegeven.
  7. Kijk in de kolom Acties van het budget. Klik op Annuleren als u een budget wilt verwijderen dat wacht op activering of beoordeling. Als u een actieve budgetorder wilt beëindigen, klikt u op Beëindigen.
  8. Als u een budget wilt bewerken, klikt u op Bewerken. U kunt nu het budget, de einddatum, de budgetnaam, de inkooporder of de opmerkingen aanpassen.
  9. Klik op Opslaan als u klaar bent.

Als u een actief budget bewerkt, of een budget dat wacht op activering of beoordeling, kunt u dit zien in de tabel op de pagina Accountbudgetten. Direct onder het originele budget in de tabel worden namelijk de aangevraagde wijzigingen cursief weergegeven. Als u op Annuleren klikt, blijft het oorspronkelijke budget behouden. Als u het oorspronkelijke budget verwijdert, wordt zowel het budget als de wijzigingsaanvraag verwijderd.

Neem contact met ons op als u meer hulp nodig heeft om instellingen voor facturering op te geven.
Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

Er is een accountbudget gemaakt, maar er worden geen advertenties getoond

Het kan soms voorkomen dat uw advertenties niet worden weergegeven nadat u een accountbudget heeft gemaakt. Naast het bereiken van de einddatum of uw bestedingsbedrag zijn er andere redenen waarom dit kan gebeuren:

• Uw campagnes zijn mogelijk gemaakt en uw advertenties zijn klaar, maar er worden pas advertenties weergegeven wanneer u de startdatum bereikt. We raden u in de meeste gevallen aan om zo snel mogelijk een startdatum in te stellen. Wacht tot de startdatum is bereikt of pas deze aan in uw budgetorder aan de hand van de onderstaande stappen:
    1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Facturering Icoon Facturering.
    2. Klik op Overzicht.
    3. Klik op Accountbudgetten beheren.
    4. Zoek uw order en klik in de kolom Actie op Bewerken.

Deze animatie laat zien hoe u uw accountbudget bewerkt in Google Ads.

• Uw accountbudget wacht mogelijk op goedkeuring en activering. Als er bijvoorbeeld een serviceovereenkomst vereist is, heeft het budget de status Wordt beoordeeld totdat de overeenkomst is geaccepteerd en goedgekeurd. Zodra alle vereiste stappen zijn doorlopen, wordt de budgetstatus gewijzigd in In behandeling. Als de gevraagde startdatum wordt bereikt, wordt de budgetstatus gewijzigd in Actief, zodat uw advertenties kunnen worden getoond. Wacht tot het accountbudget is goedgekeurd en geactiveerd.

Als u de startdatum van uw budget heeft bereikt en uw budget is goedgekeurd en geactiveerd, voert u probleemoplossing uit om te achterhalen waarom uw advertentie niet wordt getoond.