Er is een accountbudget gemaakt, maar er worden geen advertenties weergegeven

Het kan soms voorkomen dat uw advertenties niet worden weergegeven nadat u een accountbudget heeft gemaakt. Naast het bereiken van de einddatum of uw bestedingsbedrag, zijn er andere redenen waarom dit kan gebeuren:

Mogelijk zijn uw campagnes al gedefinieerd en staan uw advertenties klaar voor weergave, maar er worden pas advertenties weergegeven wanneer de startdatum is bereikt. We raden u in de meeste gevallen aan een begindatum in te stellen die zo snel mogelijk begint.

Als u het nieuwe, verbeterde Google Ads gebruikt, ziet u geen tandwielpictogram in uw account. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram . Onder de koptekst Instellingen vindt u Facturering en betaling.

Oplossing: Wacht tot de startdatum is bereikt of pas deze aan in uw budgetorder. Als u de order wilt aanpassen, klikt u in uw Google Ads-account op het tandwielpictogram en selecteert u Facturering. Klik vervolgens aan de zijkant op de link Accountbudgetten. Zoek uw order en klik op Bewerken.

Mogelijk moet uw accountbudget nog worden goedgekeurd en geactiveerd. Als er bijvoorbeeld een serviceovereenkomst is vereist, wordt het budget weergegeven als 'Wordt beoordeeld' totdat de overeenkomst is geaccepteerd en goedgekeurd. Zodra alle vereiste stappen zijn doorlopen, wordt de budgetstatus gewijzigd in 'In behandeling'. Wanneer de aangevraagde startdatum wordt bereikt, wordt uw budgetorder weergegeven als Actief, zodat uw advertenties kunnen worden weergegeven.

Oplossing: Wacht tot het accountbudget is goedgekeurd en geactiveerd.

• U heeft een toekomstige startdatum geselecteerd voor uw budget.
  • Het budget is niet goedgekeurd.