Uw advertentie verwijderen

Als u een of meer van uw advertenties niet meer wilt weergeven, kunt u deze verwijderen. Zodra u een advertentie verwijdert, wordt deze niet meer weergegeven in uw campagne en kan deze niet worden hersteld. U kunt echter nog steeds eerdere prestaties van een verwijderde advertentie bekijken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u advertenties één voor één of in bulk kunt verwijderen.

Een advertentie verwijderen

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies.
  3. Vink het selectievakje aan naast de advertentie die u wilt verwijderen.
  4. Klik boven aan de tabel met advertentiestatistieken op het dropdown-menu Bewerken.
  5. Selecteer Verwijderen.

Houd rekening met het volgende

Nadat u een advertentie heeft verwijderd, kunt u deze niet opnieuw inschakelen. U kunt echter nog steeds de prestaties van uw verwijderde advertenties bekijken door rechtsboven in de tabel op het menu met de drie stippen te klikken en 'Verwijderde items weergeven' te selecteren. Uw verwijderde advertenties worden nu in de tabel met statistieken weergegeven.

Meerdere advertenties verwijderen

Als u bulksgewijs wijzigingen in meerdere campagnes, advertenties, advertentiegroepen en meer wilt aanbrengen, kunt u bulkuploads of AdWords Editor gebruiken. Met beide producten kunt u een spreadsheet downloaden, offline wijzigingen aanbrengen en de wijzigingen vervolgens uploaden naar uw account.

Tips

• Overweegt u slecht presterende advertenties te verwijderen? Volg dan onze aanbevelingen om relevante advertenties van hoge kwaliteit te maken die beter presteren en goede resultaten opleveren.
  • Verwijder uw advertenties niet direct, maar onderbreek ze eerst. U kunt een advertentie onderbreken en een nieuwe maken om te experimenteren met verschillende advertentieteksten. U kunt zo ook vergelijken hoe goed uw onderbroken advertenties presteren ten opzichte van uw nieuwe advertenties.