Een alternatieve betaalmethode instellen in Google Ads

Als u automatische betalingen gebruikt, moet er één betaalmethode zijn ingesteld als primaire betaalmethode. U kunt ook een reservecreditcard aan uw account toevoegen. Als uw primaire betaalmethode om wat voor reden dan ook niet werkt, brengen we de kosten in rekening via uw reservecreditcard. Op deze manier worden uw advertenties toch weergegeven.

Als u het nieuwe, verbeterde Google Ads gebruikt, ziet u geen tandwielpictogram in uw account. Klik rechtsboven op het gereedschapspictogram . Onder de koptekst Instellingen vindt u Facturering en betaling.

Volg deze stappen om een alternatieve betaalmethode in te stellen.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het tandwielpictogram en kies Facturering en betaling. Ga naar Facturering
  3. Klik aan de zijkant van de pagina op de link Betaalmethoden.
  4. Ga naar de betreffende betaalmethode en klik op de link Instellen als primaire methode of op de link Instellen als alternatieve methode.

Opmerking

U kunt een creditcard of (in de meeste landen) een betaalpas als alternatieve betaalmethode gebruiken, maar gebruik van een bankrekening is niet mogelijk.