Sådan bruger du scripts til at foretage automatiserede ændringer

Med AdWords-scripts kan du foretage automatiserede ændringer på din AdWords-konto. Ved hjælp af JavaScript-kode kan du ændre bud, sætte annoncegrupper på pause og tilføje søgeord direkte via skrevne scripts i stedet for at gøre det manuelt på din AdWords-konto.

Scripts er muligvis løsningen for dig, hvis du administrerer store kampagner, og du eller en kollega kan skrive scripts. Du kan bruge denne færdighed til at foretage omfattende ændringer på tværs af din konto og dermed spare en masse tid. Scripts kan også bruges til at ændre flere konti via en mangerkonto.

Når du har oprettet et script, kan du administrere dine scripts og gennemgå handlinger, der er udført af scripts på din konto.

Sådan fungerer scripts

Med AdWords-scripts kan du automatisere handlinger på din AdWords-konto ved at indtaste JavaScript-kode på din konto. Du kan bruge scripts til at oprette, redigere eller fjerne elementer på din konto. På den måde kan du spare tid og nemmere administrere din konto.

Her er nogle eksempler på, hvad scripts kan bruges til:

• Brug data fra eksterne kilder til at iværksætte ændringer. Brug f.eks. eksterne konverteringsdata til at foretage budændringer eller eksterne beholdningsdata til at sætte søgeord på pause eller genoptage dem, når beholdningen svinder. Du kan også oprette skræddersyede rapporter ved at indlæse dine kampagnedata og statistikker, eksportere dem til et regneark og illustrere dem grafisk over tid.
  • Foretag handlinger på tværs af flere elementer i din konto. Hvis et bestemt søgeord eksempelvis har drænet dagens budget, kan du i én og samme arbejdsgang både sætte søgeordet på pause og forhøje budgettet.
  • Foretag ændringer på tværs af alle elementer på din konto. Øg f.eks. CPC-buddene med 30 % for alle søgeord, der genererede mere end 1.000 eksponeringer i sidste uge.
  • Hvis du administrerer flere konti via en managerkonto, kan du køre et enkelt script på tværs af flere underkonti for at optimere bud, oprette rapporter for flere konti og overvåge potentielle problemer (du kan f.eks. rette fejl i forbindelse med brudte links eller modstridende negative søgeord).

Scripts kan være det helt rigtige valg, hvis du kender eller arbejder med nogen, der har erfaring med at arbejde med JavaScript, og du samtidig har en stor konto, som du ønsker at foretage automatiske ændringer på. Vær opmærksom på, at ændringer i dine scripts ikke kan fortrydes.

Hvis du ikke har erfaring med at arbejde med scripts, eller du foretrækker en mere struktureret tilgang til det at foretage og planlægge ændringer, bør du måske overveje at bruge automatiserede regler.

Eksempel

Rosa har været i gang med at redesigne sit blomsterwebsite, og hun har tilføjet en smart ny landingsside, som vil inspirere alle hendes kunder til at gå amok i tulipaner. I øjeblikket har hun defineret en endelig webadresse for tulipanrelaterede søgeord i sine kampagner, så de peger på http://www.eksempel.dk/tulipaner/KedeligGammelSide. Ved hjælp af et script kan hun ændre alle de endelige webadresser for sine tulipanrelaterede søgeord på tværs af alle kampagner på kontoen, så de i stedet peger på http://www.eksempel.dk/tulipaner/FlotNySide.

Oprettelse eller kørsel af et foruddefineret script

Den letteste måde at komme i gang med scripts på er at redigere et foruddefineret script fra vores bibliotek med scripts. Du kan enten bruge disse scripts uden ændringer, eller du kan justere JavaScriptet for at oprette et tilpasset script. Du kan f.eks. bruge disse foruddefinerede scripts til at:

Du kan også oprette dine egne tilpassede scripts ved at sammensætte kodestykker med foruddefineret JavaScript og derved oprette et mere omfattende script.

Sådan skriver du dit eget script

Det vigtigste trin ved oprettelsen af et script er at skrive det JavaScript, som skal foretage den ønskede handling på din konto. Få en detaljeret vejledning i, hvordan du designer et script, på vores udviklerwebsite.

Når du er klar til at oprette dit eget script, kan du tilføje det på din konto på denne måde:

1. Log ind på din AdWords-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet øverst, og klik derefter på Scripts.
  3. Klik på plusknappen Open Create menu icon for at oprette et nyt script.
  4. Angiv et navn på dit script i feltet "Scriptnavn" øverst.
  5. Indtast din JavaScript-kode i scriptredigeringsfeltet. Hvis du skriver dine scripts direkte i scriptredigeringsværktøjet, kan du bruge autofuldførelse, syntakstegn og indrykninger til at lette arbejdet.
  6. Klik på Gem under redigeringsværktøjet, eller klik på Se eksempel for at få en eksempelvisning af resultaterne, hvis du ikke er klar til at køre dit script endnu.
  7. Bemærk! Inden du får en eksempelvisning eller implementerer ændringerne, vises der en meddelelse, hvor du bliver spurgt, om du vil godkende, at der foretages ændringer på din konto via dette script. Klik på Godkend nu oven for scriptredigeringsværktøjet, og klik derefter på Giv adgang for at bekræfte, at der kan foretages ændringer på din konto via scriptet.
  8. Klik på Kør script nu under scriptredigeringsværktøjet for at køre scriptet, når du er klar.

Bemærk! Når du kører et script, vises det i sektionen "Logfiler" med oplysninger om statussen. Du kan stoppe et script, der køres, ved at klikke på knappen Stop ud for scriptet.

Tips!

• Der opstår timeout for de scripts, der kører i mere end 30 minutter – eller 60 minutter for visse typer af managerkontoscripts. Hvis dit script afbrydes, er det muligvis ikke alle dine ændringer, som fuldføres. Hvis du vil undersøge, om dit script kørte uden at blive afbrudt, skal du tjekke dine logfiler. Hvis dit script blev afbrudt, anbefaler vi, at du justerer det og kører det igen.
  • Du kan klikke på Dokumentation i scriptredigeringsfeltet og derefter vælge Eksempler for at se eksempler på scripts til almindelige handlinger, som du måske vil oprette scripts til. Du kan derefter indsætte eksemplerne og finjustere dem, så de passer til lige netop din situation.

Planlægning af et script

Når du har oprettet et script, kan du planlægge, at det skal køres én gang, dagligt, ugentligt, månedligt eller på et bestemt klokkeslæt:

1. I kolonnen "Handlinger" på siden "Scripts" klikker du på + Opret plan ud for det script, du vil planlægge.
  2. I rullefeltet ud for "Frekvens" vælger du, hvor ofte dit script skal køres.
  3. Alt efter dit valg af frekvens kan du vælge en bestemt dato, en dag i ugen eller en dag i måneden. Du kan også vælge, hvilket klokkeslæt scriptet skal køres på.
  4. Afkrydsningsfeltet ud for "Send min en e-mail, hvis min autorisation udløber" er som standard markeret. Dette betyder, at vi sender dig en e-mail, hvis dit script af en eller anden årsag ikke kan køre (dette kan sommetider være tilfældet, hvis du kører flere scripts). Fjern markeringen i dette felt, hvis du ikke ønsker at modtage sådanne underretninger.
  5. Klik på Gem.

Hvis du senere beslutter dig for at køre dit script på et andet tidspunkt, klikker du på Skift plan i kolonnen "Handlinger" i rækken med dit script.

Administration og sporing af scripts

Når du har oprettet scripts, kan du finde dem på siden "Scripts" på din konto. Der vises en liste med dine aktuelle scripts øverst på siden.

Ud for navnet på hvert enkelt script angiver et ikon i statuskolonnen, om scriptet er aktiveret (grønt ikon) eller fjernet (rødt ikon). Du kan fjerne et script ved at klikke på det grønne ikon og derefter vælge "Fjernet". Når du har fjernet et script, kan du ikke genaktivere det.

Under listen med scripts finder du logfiler med handlinger, dine scripts har udført. Du kan se, hvornår de enkelte scripts kørte, og hvad deres status var. Hvis en mere detaljeret logfil er til rådighed, vises linket "Se detaljer". Via dette link kan du se, hvad der er ændret, hvordan det er ændret, og hvad værdien var før og efter.

Fejlretning af problemer med scripts

Hvis du oplever problemer i forbindelse med at skrive, redigere eller køre et script, kan du få hjælp i vores forum for udviklere. Annoncører er velkomne – både begyndere og eksperter – og her kan du finde et netværk af eksperter, der kan vejlede og anvise bedste fremgangsmåder.

Næste trin