Utilitzar scripts per fer canvis automàtics

Els scripts de Google Ads permeten fer canvis automàtics al compte de Google Ads. Amb el codi JavaScript es poden modificar ofertes, posar en pausa grups d'anuncis i afegir paraules clau mitjançant scripts escrits directament, en comptes de manualment, al compte de Google Ads.

Els scripts poden ser un bon recurs per gestionar grans campanyes si es tenen coneixements sobre com s'han de programar. Aquests coneixements poden servir per fer canvis generals al compte i estalviar temps. Els scripts també permeten modificar diversos comptes mitjançant un compte de gestor.

Un cop hàgiu creat els scripts, podreu gestionar-los i revisar-ne les accions des del vostre compte.

Nota: si teniu un compte de gestor de nivell superior amb diversos comptes de subgestor o diversos comptes de client, les accions massives que siguin propietat del gestor de nivell superior només seran visibles per a aquest compte, i no per a la resta de comptes de subgestor o de client.

Com funcionen els scripts

Els scripts de Google Ads permeten automatitzar accions al compte de Google Ads introduint codi JavaScript al compte. Els scripts permeten crear, editar o treure elements del compte, de manera que s'estalvia temps i s'agilitza la gestió del compte.

Exemples d'ús dels scripts:

• Fer servir dades de fonts externes per iniciar canvis. Per exemple, feu servir dades externes de conversió per fer canvis d'ofertes o dades externes d'inventari per posar en pausa o activar paraules clau quan queda poc inventari. També podeu recollir dades i estadístiques de les campanyes per crear informes molt personalitzats, exportar-les a un full de càlcul i generar gràfics que en mostrin l'evolució al llarg del temps.
  • Dur a terme accions en diferents elements del compte. Per exemple, si una paraula clau ha monopolitzat la despesa del dia, podeu posar-la en pausa i alhora augmentar-ne el pressupost.
  • Fer canvis en tots els elements del compte. Per exemple, augmenteu un 30% les ofertes de CPC de totes les paraules clau que hagin generat més de 1.000 impressions la setmana anterior.
  • Si gestioneu diversos comptes mitjançant un compte de gestor, podeu executar un script en diversos comptes secundaris per optimitzar les ofertes, crear informes de diversos comptes i comprovar si hi ha cap problema (com ara enllaços trencats o conflictes entre paraules clau negatives).

Els scripts són una bona solució si teniu un conegut o treballeu amb algú que sàpiga utilitzar JavaScript i disposeu d'un compte de gran volum en què vulgueu fer canvis automatitzats. Recordeu que els canvis que es facin als scripts no es poden desfer.

Si no teniu coneixements de programació de scripts o preferiu una manera més estructurada d'introduir canvis i de programar-los, us poden ser útils les regles automàtiques.

Exemple

La Laia ha redissenyat recentment el lloc web de la seva floristeria i hi ha afegit una pàgina de destinació nova i atractiva que farà que tots els clients es tornin bojos per les tulipes. En aquests moments, té definit a les campanyes un URL final de paraula clau per a les paraules clau relacionades amb les tulipes, que dirigeix a http://www.example.com/tulipes/PaginaAvorridaAnterior. Pot fer servir un script per canviar tots els URL finals de les paraules clau relacionades amb les tulipes en totes les campanyes del compte perquè facin servir http://www.exemple.com/tulipes/PaginaAtractivaNova.

Crear o executar scripts predissenyats

La manera més senzilla de començar a utilitzar scripts és editar-ne un de predissenyat de la nostra biblioteca de scripts. Podeu utilitzar aquests scripts tal qual o adaptar-ne el JavaScript per crear-ne un de personalitzat. Per exemple, aquests scripts predissenyats permeten:

També podeu crear els vostres propis scripts personalitzats ajuntant fragments de codi JavaScript predissenyats per crear un script més gran.

Escriure un script propi

El pas més important a l'hora de crear un script és escriure el codi JavaScript que voleu que dugui a terme una acció determinada al compte. Trobareu instruccions detallades per dissenyar scripts al nostre lloc web per a desenvolupadors.

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.

Quan estigueu a punt per crear l'script, afegiu-lo al compte de la manera següent:

1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Al menú de seccions, feu clic al menú desplegable Accions massives.
  3. Feu clic a Scripts.
  4. Feu clic al botó de més Open Create menu icon per crear un script.
  5. Al camp "Nom de l'script" que hi ha a la part superior, introduïu un nom per a l'script.
  6. Al quadre d'edició de scripts, introduïu el codi JavaScript. Si escriviu els scripts directament a l'editor de scripts, podeu utilitzar les funcions d'emplenament automàtic, de suggeriments sintàctics i de sagnat per fer més via.
  7. Si encara no esteu a punt per executar l'script, feu clic a l'opció Desa que hi ha a sota de l'editor o bé a Previsualitza per obrir una previsualització dels resultats.
  8. Abans de visualitzar els canvis o d'executar-los, apareixerà un missatge on se us demana que autoritzeu que l'script faci canvis al compte. Feu clic a l'opció Autoritza ara que hi ha a la part superior de l'editor de scripts i, tot seguit, a Concedeix accés per confirmar que l'script tingui permís per fer canvis al compte.
  9. En acabat, feu clic a l'opció Executa l'script ara que hi ha a sota de l'editor de scripts per executar-lo.

Quan executeu un script, es mostra a la secció "Registres" amb informació sobre el seu progrés. Per aturar un script, feu clic al botó Atura que hi ha al costat de l'script que s'està executant.

Consells

• Al quadre d'edició de scripts, feu clic al botó Documentació i, tot seguit, seleccioneu Exemples per veure exemples de scripts que porten a terme accions habituals que us poden ser útils. Podeu copiar aquests exemples i adaptar-los a la vostra situació concreta.
  • Els scripts que s'executin durant més de 30 minuts (o 60 minuts en el cas de determinats tipus de scripts de comptes de gestor) esgotaran el temps d'espera. Si l'script supera aquest temps, pot ser que no s'apliquin tots els canvis. Per confirmar que l'execució de l'script no hagi superat aquest temps, consulteu els registres. Si l'script esgota el temps d'espera, us recomanem que el definiu millor i el torneu a executar.

Programar un script

Un cop hàgiu creat un script, podreu programar-lo perquè s'executi una vegada, cada dia, cada setmana o cada mes a una hora determinada:

1. A la columna "Freqüència" de la pàgina "Scripts", passeu el cursor per sobre del valor de freqüència d'un script, que inicialment es mostra en blanc.
  2. Feu clic a la icona de llapis Icona de llapis / d'edició.
  3. Podeu triar una data exacta, un dia de la setmana o un dia del mes. També podeu seleccionar l'hora a la qual voleu que s'executi l'script.
  4. Feu clic a Desa.

Si més endavant decidiu executar l'script en un altre moment, repetiu els passos anteriors.

Gestionar els scripts i fer-ne un seguiment

Després de crear els scripts, els veureu tots a la pàgina "Scripts". Per accedir-hi, feu clic a la icona d'eines > "Accions massives" > Scripts.

Al costat del nom de cada script, hi ha una icona de color verd a la columna "Estat" que indica que l'script està activat. Per desactivar un script, feu clic a Opcions i trieu Desactiva.

Per tornar a activar un script, feu clic a la icona de tres punts 3 dot icon i, a continuació, seleccioneu "Mostra els scripts desactivats" per veure tots els scripts desactivats. Feu clic a Activa per tornar a activar l'script que vulgueu.

Si voleu veure els registres de les accions que han dut a terme els vostres scripts, feu clic a Historial de scripts i, tot seguit, a l'opció instruccions de registre que hi ha al costat de l'script en qüestió. Podeu veure quan s'ha executat l'script i l'estat corresponent. Per veure un registre més detallat, feu clic a Canvis.

Resoldre problemes amb els scripts

Si teniu cap problema a l'hora d'escriure, d'editar o d'executar un script, trobareu ajuda al nostre fòrum de la comunitat de desenvolupadors. El fòrum està obert als anunciants, des dels novells fins als experts, i està integrat per una xarxa d'experts que poden proporcionar orientacions i pràctiques recomanades.