Hvorfor får jeg meddelelsen "Du skal opdatere din konto", når jeg logger ind?

Vi har for nylig overflyttet Google Apps-konti til en ny kontoinfrastruktur, så Google Apps-konti har adgang til de fleste Google-produkter, f.eks. en Google-konto. Det betyder, at du har en modstridende konto, fordi du har brugt din Google-konto til at administrere Google Ads, som nu er tilgængelig via Google Apps. Hvis du brugte den samme mailadresse til at logge ind på begge konti, ville der opstå en uklarhed om, hvilken konto du ville logge ind på. For at undgå denne uklarhed skal du enten flytte data fra din Google-kontos Google Ads-konto over i din Google Apps Google Ads-konto eller knytte din Google-konto Google Ads-konto til en ny mailadresse. Du skal også tage højde for en række logistiske og fortrolighedsmæssige overvejelser, inden du flytter dine data.

Hvordan adskiller en Google-konto sig fra en Google Apps-konto?

Selvom Google Apps og Google Konti giver dig adgang til flere af de samme Google-produkter, er der tale om forskellige typer konti. En Google-konto er et unikt loginsystem, der giver adgang til en række gratis Google-forbrugerprodukter, som f.eks. Gmail, Google Grupper, Google Shoppingliste, Picasa, Webhistorik, iGoogle og Google Checkout, der er administreret af Google. Google Apps giver adgang til produkter, der er leveret af Google, men administreres af din virksomhed.

Google Apps-overflytning

Google Apps-overflytningen vil flytte Google Apps-konti over til Google-kontoinfrastrukturen, så du kan bruge din Google Apps-konto til at få adgang til de samme Google-produkter og tjenester, som indehavere af Google Konti kan. Din Google Apps-konto vil nu fungere mere som en Google-konto. Og du vil nu kunne logge ind og benytte produkter, som f.eks. Blogger og Picasa med din Google Apps-konto, hvis din domæneadministrator tillader det.

Modstridende konti

Hvis du har benyttet andre Google-produkter ud over dem, du kan få adgang til med din Google Apps-konto, som du tidligere administrerede ved hjælp af din Google-konto, som f.eks. Blogger, Picasa, Læser eller Google Ads, har du sikkert fået oprettet det, der betegnes som en modstridende konto. En modstridende konto er en konto, der er hostet på Google-kontoinfrastrukturen, og som er oprettet med samme mailadresse som din Google Apps-konto. Hvis du har en modstridende konto betyder det, at du har to konti med den samme mailadresse, der er hostet på to forskellige databaser til lagring af navne.

Når Google Apps-kontoen overflyttes til Google-kontoinfrastrukturen, må kun én forekomst af kontonavnet forekomme i Google-konto-navnedatabasen. For at løse konflikten med kontonavne, skal dataene på den personlige Google-konto igen knyttes til et andet kontonavn. Næste gang du logger ind på den modstridende konto, vil du blive bedt om at ændre det navn, du bruger til at logge ind med, så du stadigvæk kan få adgang til data i den modstridende konto.

Din Google Apps-mailadresse er f.eks. email@my-domain.com. Du har måske tilmeldt dig Google Ads for et stykke tid siden med denne mailadresse, hvorefter der blev oprettet en personlig Google-konto. Siden vi flyttede din Google Apps-konto over til Google-kontoinfrastrukturen, skal dine data i din personlige Google-konto påny knyttes til et nyt navn, da der ikke kan være to konti, der begge hedder email@my-domain.com på samme tid. Den første gang du logger ind på din modstridende konto for email@my-domain.com for at få adgang til Google Ads, vil du blive bedt om at knytte dine data til et andet kontonavn. Når du gør det, skal du benytte det nye kontonavn til at logge ind på Google Ads med og få adgang til dine Google Ads-data.