Annonserangering

Dette er en verdi som brukes til å bestemme annonseplasseringen din (hvor annonser vises på en side i forhold til andre annonser) og om annonsene dine i det hele tatt kan vises. Annonserangeringen blir beregnet med utgangspunkt i budbeløpet ditt, annonsekvaliteten på auksjonstidspunktet (f.eks. forventet klikkfrekvens, annonserelevans og opplevelse av landingssiden), grensene for annonserangering, konkurransenivået under den aktuelle auksjonen, konteksten for søket (f.eks. personens sted, enhet, søketidspunkt, søketermenes art, de andre annonsene og søkeresultatene som vises på siden, samt andre brukersignaler og -attributter) og den forventede innvirkningen utvidelser og andre annonseformater får.

• Når vi beregner den forventede effekten av utvidelser og annonseformater, ser vi på faktorer som relevans, klikkfrekvenser og hvor prominente utvidelsene eller formatene er på søkeresultatsiden. Selv om en konkurrent har høyere bud enn deg, kan du likevel oppnå en høyere plassering til en lavere pris ved å bruke svært relevante søkeord og annonser.
  • Annonserangeringen din beregnes på nytt hver gang annonsen din er kvalifisert for visning og konkurrerer i en auksjon. Det er derfor annonseplasseringen kan variere fra gang til gang, avhengig av konkurransen, konteksten for søket og kvaliteten på annonsen din under selve auksjonen.

Mer om annonserangering og -plassering