Mainossija

Mainossija on arvojoukko, jonka avulla arvioidaan, voivatko mainoksesi näkyä, sekä missä kohdassa sivua mainoksesi näkyvät (jos lainkaan) suhteessa muiden mainostajien mainoksiin. Mainossijan arvot lasketaan useiden tekijöiden perusteella, esimerkiksi hintatarjous, mainosten ja laskeutumissivun laatu, mainossijan kynnysarvo, huutokaupan kilpailutilanne, käyttäjän hakukonteksti (esim. käyttäjän sijainti, laite, haun ajankohta, hakutermien luonne, sivulla näkyvät muut mainokset ja hakutulokset sekä muut käyttäjäsignaalit ja ‑määritteet) sekä elementtien ja muiden mainosmuotojen odotettu vaikutus.

• Arvio elementtien ja mainosmuotojen odotetusta vaikutuksesta perustuu esimerkiksi niiden relevanssiin, klikkausprosentteihin ja näkyvyyspotentiaaliin hakutulossivulla. Vaikka kilpailijan hintatarjous olisi suurempi, voit silti voittaa paremman sijainnin halvemmalla, jos avainsanasi ja mainoksesi ovat tarpeeksi osuvia.
  • Kussakin huutokaupassa mainossija lasketaan ensin sen arvioimiseksi, voiko mainos näkyä, ja uudelleen sen selvittämiseksi, miten mainoksesi sijoittuu suhteessa muihin mainoksiin, joilla on mahdollisuus näkyä. Mainoksen sijainti voi vaihdella sen mukaan, millaista kilpailu on, mikä on käyttäjän hakukonteksti ja kuinka laadukas mainos on sillä hetkellä.
  • Jos käyttäjän hakulauseke ei vastaa tarkalleen ehtojen mukaista hakuavainsanaa (tai kirjoitusasultaan korjattua hakutermiä), Maksimitulokset-kampanjoiden yhteydessä valitaan se kampanja tai mainos, jolla on korkein mainossija. Lue lisää Maksimitulokset-kampanjoista.

Aiheeseen liittyvä linkki