Mainoksen sijoitus

Mainoksen sijoitus on arvo, jolla määritetään mainoksen sijainti (eli se, missä kohtaa sivua mainos näytetään suhteessa muihin mainoksiin) ja se, näytetäänkö mainosta lainkaan. Mainoksen sijoitus lasketaan seuraavien tietojen avulla: hintatarjouksen summa, mainoksen laatu huutokauppahetkellä (mukaan lukien odotettu klikkausprosentti, mainoksen relevanssi ja laskeutumissivukokemus), mainoksen sijoituksen kynnysarvot, huutokaupan kilpailutilanne, käyttäjän hakukonteksti (esim. käyttäjän sijainti, laite, haun ajankohta, hakutermien luonne, muut sivulla näytettävät mainokset ja hakutulokset sekä muut käyttäjän signaalit ja attribuutit) sekä laajennusten ja muiden mainosmuotojen odotettu vaikutus.

• Arvio laajennusten ja mainosmuotojen odotetusta vaikutuksesta perustuu muun muassa laajennusten tai muotojen osuvuuteen, klikkausprosentteihin ja näkyvyyspotentiaaliin hakutulossivulla. Vaikka kilpailija tekisi korkeamman hintatarjouksen, voit silti voittaa paremman sijoituksen halvemmalla, jos käytät erittäin osuvia avainsanoja ja mainoksia.
  • Mainoksen sijoitus lasketaan uudelleen aina, kun mainos on kelvollinen näkymään ja kilpailee huutokaupassa. Siksi mainoksen sijainti voi vaihdella sen mukaan, millaista kilpailu on, mikä käyttäjän hakukonteksti on ja kuinka laadukas oma mainoksesi on kyseisellä hetkellä.

Tietoja mainoksen sijoituksesta ja sijainnista