Mainoksen sijoitus

Mainoksen sijoitus on arvo, jolla määritellään mainoksen sijainti (missä sivun kohdassa mainokset näkyvät suhteessa muihin mainoksiin) ja se, näkyvätkö mainokset lainkaan. Mainoksen sijoitus lasketaan seuraavien tietojen avulla: hintatarjouksen summa, mainoksen laatu huutokauppahetkellä (esim. odotettu klikkausprosentti, mainoksen relevanssi ja laskeutumissivukokemus), mainoksen sijoituksen kynnysarvot, huutokaupan kilpailutilanne, käyttäjän hakukonteksti (esim. käyttäjän sijainti, laite, haun ajankohta, hakutermien luonne, muut sivulla näkyvät mainokset ja hakutulokset sekä muut käyttäjän signaalit ja määritteet) sekä laajennusten ja muiden mainosmuotojen odotettu vaikutus.

• Arvio laajennusten ja mainosmuotojen odotetusta vaikutuksesta perustuu muun muassa laajennusten tai mainosmuotojen osuvuuteen, klikkausprosentteihin ja näkyvyyspotentiaaliin hakutulossivulla. Vaikka kilpailija tekisi korkeamman hintatarjouksen, voit silti voittaa paremman sijoituksen halvemmalla, jos käytät erittäin osuvia avainsanoja ja mainoksia.
  • Mainoksen sijoitus lasketaan uudelleen aina, kun mainos voi näkyä ja kilpailee huutokaupassa. Siksi mainoksen sijainti voi vaihdella sen mukaan, millaista kilpailu on, mikä käyttäjän hakukonteksti on ja kuinka laadukas oma mainoksesi on kyseisellä hetkellä.
  • Jos käyttäjän hakulauseke ei vastaa tarkalleen ehtojen mukaista hakuavainsanaa (tai kirjoitusasultaan korjattua hakutermiä), Maksimitulokset-kampanjoiden yhteydessä valitaan se kampanja tai mainos, jolla on korkein mainoksen sijoitus. Lue lisää Maksimitulokset-kampanjoista.

Aiheeseen liittyvä linkki