Mainoksen sijoitus

Mainoksen sijoitus on arvo, jolla määritetään mainoksen sijainti (missä sivun kohdassa mainokset näytetään suhteessa muihin mainoksiin) ja se, näytetäänkö mainoksia lainkaan. Mainoksen sijoitus lasketaan käyttämällä hintatarjouksen summaa, mainoksen laatua huutokauppahetkellä (mukaan lukien odotettu klikkausprosentti, mainoksen relevanssi ja laskeutumissivukokemus), mainoksen sijoituksen rajoja, käyttäjän tekemän haun kontekstia (esimerkiksi käyttäjän sijaintia, laitetta, haun ajankohtaa, hakutermien luonnetta, muita sivulla näytettäviä mainoksia ja hakutuloksia sekä muita käyttäjän signaaleja ja attribuutteja) ja laajennusten ja muiden mainosmuotojen odotettua vaikutusta.

• Arviomme laajennusten ja mainosmuotojen odotetusta vaikutuksesta perustuu muun muassa laajennusten tai muotojen osuvuuteen, klikkausprosenttiin ja näkyvyyspotentiaaliin hakutulossivulla. Vaikka kilpailija tekisi korkeamman hintatarjouksen, voit silti voittaa paremman sijoituksen halvemmalla, jos käytät erittäin osuvia avainsanoja ja mainoksia.
  • Mainoksen sijoitus lasketaan uudelleen aina, kun mainos on kelvollinen näytettäväksi ja kilpailee huutokaupassa, joten mainoksen sijainti voi vaihdella sen mukaan, millaista kilpailu on, mikä käyttäjän tekemän haun konteksti on ja kuinka laadukas oma mainoksesi on kyseisellä hetkellä.

Lisätietoja mainoksen sijoituksesta ja sijainnista