Mainoksen sijoitus

Mainoksen sijoitus on arvo, joka määrää mainoksen sijainnin (missä kohtaa sivua mainos näkyy suhteessa muihin mainoksiin) ja sen, näkyykö mainos lainkaan. Sijoitus lasketaan seuraavien tietojen avulla: hintatarjous, mainoksen laatu huutokauppahetkellä (tässä huomioidaan odotettu klikkausprosentti, mainoksen relevanssi ja laskeutumissivukokemus), mainoksen sijoituksen kynnysarvot, huutokaupan kilpailutilanne, käyttäjän hakukonteksti (esim. käyttäjän sijainti, laite, haun ajankohta, hakutermien luonne, sivulla näkyvät muut mainokset ja hakutulokset sekä muut käyttäjäsignaalit ja ‑määritteet) sekä elementtien ja muiden mainosmuotojen odotettu vaikutus.

• Arvio elementtien ja mainosmuotojen odotetusta vaikutuksesta perustuu esimerkiksi niiden relevanssiin, klikkausprosentteihin ja näkyvyyteen hakutulossivulla. Vaikka kilpailijan hintatarjous olisi suurempi, voit silti voittaa paremman sijainnin halvemmalla, jos avainsanasi ja mainoksesi ovat tarpeeksi osuvia.
  • Mainoksen sijoitus lasketaan uudelleen aina, kun mainos voi näkyä ja kilpailee huutokaupassa. Siksi mainoksen sijainti voi vaihdella sen mukaan, millaista kilpailu on, mikä käyttäjän hakukonteksti on ja kuinka laadukas oma mainoksesi on kyseisellä hetkellä.
  • Jos käyttäjän hakulauseke ei vastaa tarkalleen ehtojen mukaista hakuavainsanaa (tai kirjoitusasultaan korjattua hakutermiä), Maksimitulokset-kampanjoiden yhteydessä valitaan se kampanja tai mainos, jolla on korkein mainoksen sijoitus. Lue lisää Maksimitulokset-kampanjoista.

Aiheeseen liittyvä linkki