Kohdistamattomat maksut, oikaisut ja maksut, jotka eivät ole menneet perille

Huom Tämä artikkeli koskee Google Ads ‑tilejä, joiden maksuasetuksena on kuukausilaskutus. Jos käytät manuaalisia tai automaattisia maksuja, lue lisää hylätyn maksun ratkaisemisesta Google Adsissa.

Joskus maksuja tai oikaisuja ei voida tehdä tilille, koska ei ole riittävästi tietoja siitä, mitä tiliä tai laskua maksu tai oikaisu koskee. Joskus taas maksut eivät mene perille, kun niitä välitetään Googlelle.

Kun tililläsi on kohdistamaton maksu tai oikaisu, näet ilmoituksen laskutussivuillasi Erääntyvä summa ‑kohdan vieressä. Pääset sinne klikkaamalla Laskutus-kuvaketta Laskutus‑kuvake ja valitsemalla Yhteenveto. Jos maksusi ei ole mennyt perille, ota yhteyttä perintätiimiin, jonka tiedot löydät kuukausilaskusta tai alta.

Yleiset perintäaiheiset kysymykset: collections@google.com

Kohdistamattomat oikaisut

Jos sinulla on kohdistamattomia oikaisuja (esimerkiksi hyvityksiä, joita ei ole vielä lisätty laskuun), voit käyttää hyvitykset kahdella tavalla:

• Maksa seuraavasta laskusta summa, josta on vähennetty käyttämättömien oikaisujen määrä. Jos sinulla on esimerkiksi 53 euroa käyttämättömiä oikaisuja ja 200 euron avoin lasku, maksa 147 euroa (200 - 53). Lasku suljetaan sen jälkeen. Muista maksaa täsmälleen oikea summa, jotta osaamme käyttää hyvityksen.
  • Lähetä sähköpostia paikalliselle Google Ads ‑perintätiimille ja kerro, kuinka haluat käyttää kohdistamattomat oikaisut. Voit esimerkiksi pyytää, että maksu jaetaan puoliksi ja käytetään kahteen avoimeen laskuun. Muista ilmoittaa laskujen numerot ja summat.

Yhteyden ottaminen perintätiimiin

Lähetä yleiset perintäaiheiset kysymyksesi osoitteeseen collections@google.com

Huom. Voit maksaa laskun kokonaan tai osittain hyvityksillä, joita sinulla on samalle tuotteelle samalla valuutalla. Katso, miten voit käyttää hyvityksiä laskujen maksamiseen.

Jos maksusi ei ole mennyt perille

Jos maksusi ei ole mennyt perille, lähetä asiasta sähköpostia paikalliselle perintätiimille ja liitä mukaan maksutosite. Maksutosite voi olla skannattu kuva tai kuvakaappaus pankkisiirtokuitista, pankkitilin tai credit-kortin tiliotteesta tai verkkopankista tai credit-korttitililtä.

Maksutositteessa on oltava seuraavat tiedot:

• maksupäivä ja mahdollisuuksien mukaan kaikki tapahtumat viiden päivän ajalta ennen maksua ja maksun jälkeen
  • maksun summa ja valuutta
  • maksun saaja, kuten Google Ads
  • siirron tehneen pankin nimi.

Peitä turvallisuutesi takaamiseksi pankkitilin tai credit-kortin tiliotteesta kaikki arkaluontoiset tiedot, etenkin koko pankkitilisi numero tai keskimmäiset kahdeksan numeroa credit-kortin numerosta.

Mitä seuraavaksi