Hylätyn maksun korjaaminen Google Adsissa

• Jotta voit korjata hylätyn maksun, sinun täytyy selvittää, miksi maksu hylättiin.
  • Tämä tarkoittaa usein sitä, että sinun pitää ottaa yhteyttä pankkiin tai luottokorttiyhtiöön ongelman korjaamiseksi.
  • Tämän jälkeen sinulla on useita vaihtoehtoja erääntyneen summan maksamiseksi, jotta mainoksiasi voidaan alkaa jälleen näyttää.

Maksujen hylkäämisiä tapahtuu aika ajoin. Tällaisessa tapauksessa saatamme lopettaa mainostesi näyttämisen, kunnes maksu on suoritettu. Voit selvittää, kuinka saat mainoksesi jälleen näkymään, valitsemalla hylkäyksen tyypin:

Luottokortin hylkäys

1. Selvitä hylkäyksen syy

Voit katsoa hylätyn maksun tiedot klikkaamalla työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon] ja valitsemalla Laskutus-kohdasta LaskutusyhteenvetoSiirry laskutussivulle. Näet hylätyn maksun päivämäärän ja summan sekä hylkäyksen syyn, jos credit-korttiyhtiösi tai pankkisi on ilmoittanut syyn meille. Huomaa, että maksun hylkääjä ei ole Google vaan luottokorttiyhtiösi tai pankkisi. Jos syytä ei ole eritelty, meillä ei ole siitä tietoja. Sinun on otettava yhteyttä pankkiisi tai luottokorttiyhtiöösi syyn selvittämiseksi.

2. Ota yhteyttä luottokorttiyhtiöösi tai pankkiisi

Jos et saa selville, miksi maksu hylättiin, tai et pysty ratkaisemaan ongelmaa, ota yhteyttä credit-kortin myöntäneeseen pankkiin. Google Adsin tuki ei voi auttaa hylkäyksiin liittyvissä asioissa. Tämä johtuu siitä, että maksun hylkää pankki, ei Google. Voit ottaa yhteyttä pankkiin seuraavasti:

1. Soita credit-kortin kääntöpuolella näkyvään tukipalvelujen puhelinnumeroon.
  2. Kerro, että yritit maksaa Google Adsista verkossa mutta maksu hylättiin. Ilmoita myös hylkäyksen päivämäärä ja hylätyn maksun summa.
  3. Edustaja ilmoittaa sinulle hylkäyksen tarkan syyn ja auttaa ratkaisemaan ongelman.
  4. Kun ongelma on korjattu, kokeile suorittaa maksu uudelleen jollakin alla olevista vaihtoehdoista.
Ratkaisuja maksujen hylkäyksen yleisimpiin syihin
  • Tilillä ei ole riittävästi varoja.
    Varmista, että tililläsi on riittävästi varoja, ja kokeile sitten credit-korttiasi uudelleen (vaihtoehto A alla).
  • Olet ylittänyt korttisi luottorajan tai yksittäisen veloituksen ylärajan.
    Ota yhteyttä pankkiisi rajan nostamiseksi ja kokeile credit-korttiasi uudelleen (vaihtoehto A alla).
  • Kortti on vanhentunut.
    Lisää uuden credit-kortin tiedot (vaihtoehto B alla).
  • Olet ilmoittanut väärän korttinumeron tai kortin tarkistusnumeron.
    Lisää credit-kortin tiedot uudelleen huolellisesti (vaihtoehto B alla).
  • Kortin myöntänyt pankki ei salli kortin käyttöä internet-maksuihin tai kansainvälisiin maksuihin.
    Ota yhteyttä pankkiisi tämän tyyppisten tapahtumien hyväksymiseksi ja kokeile credit-korttiasi uudelleen (vaihtoehto A alla). Voit myös lisätä sellaisen uuden kortin tiedot, joka sallii internet-maksut ja kansainväliset maksut (vaihtoehto B alla).
  • Olet ylittänyt kortin suurimman sallitun veloituskertojen määrän tiettynä ajanjaksona.
    Ota yhteyttä pankkiisi ratkaisun löytämiseksi ja kokeile credit-korttiasi uudelleen (vaihtoehto A alla). Voit myös lisätä uuden kortin tiedot (vaihtoehto B alla).
  • Pankkisi ei ehkä tue vahvaa asiakkaan todennusta.
    Vahvaa asiakkaan todennusta edellytetään kortin tai maksun todentamiseen Euroopan unionissa. Kysy pankistasi, tukeeko se vahvaa asiakkaan todennusta. Muuten sinun on käytettävä toista maksutapaa.

3. Aloita mainosten näyttäminen uudelleen

Valitse jompikumpi alla olevista vaihtoehdoista, niin saat mainoksesi uudelleen näkyviin.

• Jos sait credit-korttiisi liittyvän ongelman korjattua tai haluat yrittää maksamista vielä kerran, kokeile korttia uudelleen Google Ads ‑tililläsi.
  • Jos et pystynyt korjaamaan alkuperäiseen korttiin liittyvää ongelmaa, lisää uuden kortin tiedot.

Huom. Jos korttisi myöntäjä tai pankkisi sijaitsee Euroopan talousalueella, sinulta saatetaan edellyttää ylimääräistä todennusprosessia kortin omistajuuden vahvistamiseksi. Tämä ylimääräinen todennus voi tapahtua esimerkiksi puhelimeen lähetettävällä kertakäyttökoodilla.  Kortin myöntäjä tai pankki voi edellyttää lisävahvistusta, kun teet maksuja, lisäät uuden credit- tai debit-kortin tai milloin tahansa muulloin, kun kortin myöntäjä tai pankki katsoo sen tarpeelliseksi.

Google noudattaa Euroopan talousalueella toimiville pankeille ja maksujen käsittelijöille PSD2-maksupalveludirektiivissä asetettuja uusia turvallisuusvaatimuksia. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä suoraan korttisi myöntäjään tai pankkiisi.

Vaihtoehto A: Kokeile nykyistä credit-korttiasi uudelleen

Jos haluat, että yritämme veloittaa nykyistä credit-korttiasi uudelleen, noudata seuraavia ohjeita:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon] ja valitse Laskutus-kohdasta Laskutusyhteenveto. Siirry laskutussivulle
  3. Valitse Maksutavat.
  4. Etsi credit-kortti, jossa on Korjaa se ‑linkki.
  5. Varmista, että kaikki kortin tiedot ovat oikein. Soita tarvittaessa pankkiin tai luottokorttiyhtiöön ja varmista, että voit käyttää korttia Google Ads ‑tililläsi.
  6. Kun olet varmistanut, että maksutapa toimii, klikkaa credit-kortin tietojen yläpuolelta Korjaa se ‑linkkiä.

Mitä sen jälkeen tapahtuu?

Kun maksutapaa yritetään käyttää uudelleen, erääntynyt saldo veloitetaan automaattisesti. Maksun käsittelyssä saattaa kestää muutama tunti. Jos maksu ei onnistu yhden työpäivän kuluessa siitä, kun maksutapaa on yritetty käyttää uudelleen, saat mainokset jälleen näkymään maksamalla erääntyneen saldon. Tee näin:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon] ja valitse Laskutus-kohdasta Laskutusyhteenveto. Siirry laskutussivulle
  3. Klikkaa Suorita maksu ‑painiketta.
  4. Valitse maksutapa tälle kertamaksulle. Voit valita maksutavan, jonka olet lisännyt aiemmin tilillesi, tai voit lisätä uuden maksutavan.
  5. Kirjoita suoritettavan maksun summa. Vähimmäissumma, joka tarvitaan mainosten näyttämisen jatkamiseksi, näkyy (vähimmäismaksu)-kohdan vieressä. Valitse Suorita maksu.
  6. Varmista, että kaikki maksutiedot ovat oikein, ja valitse sitten Suorita maksu.

Jos käytät uutta maksutapaa saldosi maksamiseen, ensisijaista maksutapaa täytyy silti kokeilla uudelleen. Muutoin tulevat saldot voidaan veloittaa uutta maksutapaa käyttäen, tai mainosten näyttäminen voidaan jälleen lopettaa, koska kelvollista maksutapaa ei ole käytettävissä.

Vaihtoehto B: Anna uudet laskutustiedot

Jos haluat käyttää tililläsi uutta credit-korttia, noudata seuraavia ohjeita:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon] ja valitse Laskutus-kohdasta Laskutusyhteenveto. Siirry laskutussivulle
  3. Valitse Maksutavat.
  4. Jos haluat muokata credit-kortin tietoja (ei kuitenkaan credit-kortin numeroa), etsi päivitettävä kortti ja klikkaa Muokkaa.
  5. Jos haluat muokata credit-kortin numeroa tai lisätä uuden credit-kortin, valitse Lisää uusi maksutapa ja kirjoita uudet tiedot.
  6. Valitse Tallenna.
  7. Etsi äsken määrittämäsi credit-kortti ja klikkaa Määritä ensisijaiseksi -linkkiä. Tämä asettaa antamasi credit-kortin ensisijaiseksi maksutavaksi.

Kun olet antanut laskutustietosi, käynnistämme erääntyneen saldon veloituksen.

Vinkki

Lisää toinen credit-kortti, jotta mainostesi näkyminen ei jatkossa keskeytyisi. Veloitamme varakorttiasi vain, jos ensisijainen maksutapasi hylätään.

Suoraveloituksen (pankkitilin veloituksen) hylkäys

Jos pankkitilimaksusi näkyy tililläsi hylättynä, pankkisi ei ole antanut meidän veloittaa pankkitiliäsi. Saat mainoksesi näkymään uudelleen seuraavalla tavalla:

1. Selvitä hylkäyksen syy

Voit katsoa hylätyn maksun tietoja Tapahtumahistoria-sivulta. Siirry suoraan laskutussivulle. Näet hylätyn maksun päivämäärän ja summan sekä hylkäyksen syyn, jos pankkisi on ilmoittanut sen meille. Huomaa, että maksun hylkääjä ei ole Google vaan pankkisi. Jos syytä ei ole eritelty, meillä ei ole siitä tietoja. Ota yhteyttä pankkiisi syyn selvittämiseksi.

2. Ota yhteyttä pankkiin

Jos et tiedä, miksi maksu on hylätty, tai ongelman ratkaiseminen ei onnistu, ota yhteyttä pankkiin. Pankin henkilöstö osaa kertoa sinulle, mistä ongelma johtuu, ja auttaa sinua korjaamaan sen. Google Adsin tuki ei voi auttaa hylkäyksiin liittyvissä asioissa. Tämä johtuu siitä, että maksun hylkää pankki, ei Google.

Voit ottaa yhteyttä pankkiin seuraavasti:

1. Soita pankin tukipuhelinnumeroon. Löydät sen yleensä pankin verkkosivustolta.
  2. Kerro, että yritit maksaa Google Adsista verkossa mutta maksu hylättiin. Ilmoita myös hylkäyksen päivämäärä ja hylätyn maksun summa.
  3. Edustaja ilmoittaa sinulle hylkäyksen tarkan syyn ja auttaa ratkaisemaan ongelman.
  4. Kun ongelma on korjattu, kokeile suorittaa maksu uudelleen jollakin alla olevista vaihtoehdoista.
Ratkaisuja maksujen hylkäyksen yleisimpiin syihin
  • Tilillä ei ole riittävästi varoja.
    Tarkista, että pankkitililläsi on riittävästi varoja. Valitse sitten jokin alla olevista ratkaisuista, jotta mainoksesi voivat taas alkaa näkyä.
  • Tilin omistajan nimi ei vastaa antamiasi tietoja.
    Päivitä oikeat tiedot laskutustietoihisi seuraamalla alla olevia ohjeita.
  • Kortin myöntänyt pankki ei salli pankkitilin käyttämistä verkkotapahtumiin tai kansainvälisiin tapahtumiin.
    Ota yhteyttä pankkiin näiden tapahtumien sallimiseksi ja valitse jokin alla olevista ratkaisuista, jotta mainoksesi voivat taas alkaa näkyä.
  • Pankkitiliä ei enää ole.
    Päivitä laskutustietosi antamalla jonkin muun pankkitilin tai credit-kortin tiedot. Seuraa alla olevia ohjeita.

3. Aloita mainosten näyttäminen uudelleen

Valitse jompikumpi alla olevista vaihtoehdoista, niin saat mainoksesi uudelleen näkyviin.

Vaihtoehto A: Suorita maksu credit-kortilla tai pankkisiirrolla

Nopein tapa saada mainokset näkymään uudelleen on suorittaa maksu credit-kortilla. Joissakin maissa (Itävalta, Norja, Ruotsi, Suomi, Tanska) on mahdollista käyttää myös reaaliaikaista pankkisiirtoa. Emme suosittele tavallista pankkisiirtoa tässä tilanteessa, koska se vie paljon kauemmin.

Credit-kortilla tai reaaliaikaisella pankkisiirrolla tehdyt maksut käsitellään yleensä yhden arkipäivän kuluessa. Mainosten näyttämistä voidaan jatkaa 24 tunnin kuluessa tästä.

Huomioitavaa

Jos haluat edelleen käyttää suoraveloitusta ensisijaisena maksutapana, sinun täytyy ottaa se uudelleen käyttöön tililläsi kertamaksun suorittamisen jälkeen, kuten vaihtoehdossa B alla kuvataan.

Suorita maksu seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon] ja valitse Laskutus-kohdasta Laskutusyhteenveto. Siirry laskutussivulle
  3. Klikkaa Suorita maksu ‑painiketta.
  4. Valitse maksutapa tälle kertamaksulle. Voit valita maksutavan, jonka olet lisännyt aiemmin tilillesi, tai voit lisätä uuden maksutavan.
  5. Kirjoita suoritettavan maksun summa. Vähimmäissumma, joka tarvitaan mainosten näyttämisen jatkamiseksi, näkyy (vähimmäismaksu)-kohdan vieressä. Valitse Suorita maksu.
  6. Varmista, että kaikki maksutiedot ovat oikein, ja valitse sitten Suorita maksu. Vaikka käytät uutta maksutapaa saldon maksamiseen, sinua pyydetään ottamaan ensisijainen maksutapa uudelleen käyttöön.
  7. Kun maksu on käsitelty, päivitä tai ota uudelleen käyttöön ensisijainen maksutapasi, jotta voit käyttää sitä jatkossa.

Esimerkki

Oletetaan, että Sannan suoraveloitusmaksu hylättiin. Hänen mainostensa näyttäminen loppui, ja hän haluaa saada ne näkymään uudelleen mahdollisimman pian. Pankista kerrotaan Sannalle, että hänen maksunsa hylättiin, koska hänen tilillään ei ollut riittävästi rahaa.

Sanna suorittaa kertaluonteisen credit-korttimaksun Suorita maksu ‑painikkeen avulla (vaihtoehto A), jotta mainosten näyttämistä voidaan jatkaa. Lisäksi hän ottaa pankkitilinsä uudelleen käyttöön Google Adsissa varmistaakseen, että hän voi jatkaa suoraveloituksen käyttöä (vaihtoehto B). Tämän jälkeen hän varmistaa, että pankkitilillä on aina riittävästi rahaa Google Ads ‑veloituksia varten.

Vaihtoehto B: Ota pankkitili uudelleen käyttöön

Jos sait pankkitiliisi liittyvän ongelman korjattua ja haluat, että yritämme veloittaa erääntyneen saldon tililtäsi uudelleen, noudata seuraavia ohjeita:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon] ja valitse Laskutus-kohdasta Laskutusyhteenveto. Siirry laskutussivulle
  3. Klikkaa vasemmalla näkyvän valikon Maksutavat-linkkiä.
  4. Etsi pankkitilisi Korjaa se ‑linkin avulla.
  5. Varmista, että kaikki pankkitilin tiedot ovat oikein. Soita tarvittaessa pankkiin tai luottolaitokseen ja varmista, että voit käyttää pankkitiliä Google Ads ‑tililläsi.
  6. Kun olet varma pankkitilisi toimivuudesta, klikkaa Korjaa se ‑linkkiä.
  7. Kun otat pankkitilisi uudelleen käyttöön, maksusi käsitellään tavallisesti neljän arkipäivän kuluessa. Mainosten näyttämistä voidaan jatkaa 24 tunnin kuluessa siitä, kun maksu on käsitelty. Luottokortilla maksamalla saat mainokset yleensä näkyviin nopeammin, joten suosittelemme, että toimit ensin vaihtoehdon A mukaan.
Siirry Google Adsiin

Kun otat pankkitilisi uudelleen käyttöön, maksusi käsitellään tavallisesti neljän arkipäivän kuluessa. Mainosten näyttämistä voidaan jatkaa 24 tunnin kuluessa siitä, kun maksu on käsitelty. Credit-kortilla maksamalla saat mainokset yleensä näkyviin nopeammin, joten suosittelemme, että toimit ensin vaihtoehdon A mukaan.

Vaihtoehto C: Lisää uusi pankkitili

Jos haluat käyttää tässä maksussa ja tulevissa suoraveloituksissa eri pankkitiliä, muuta ensisijaista maksutapaa. Sinun täytyy myös joko lähettää meille uusi suoraveloituksen valtuutus tai vahvistaa uudelle pankkitilille tehty testitalletus. Tämän vuoksi maksutavan vaihdon jälkeen kuluu tavallisesti noin viisi arkipäivää, ennen kuin voimme veloittaa erääntyneen saldon uudelta pankkitililtäsi.

Vaihda uusi pankkitili ensisijaiseksi maksutavaksi seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon] ja valitse Laskutus-kohdasta Laskutusyhteenveto. Siirry laskutussivulle
  3. Valitse Maksutavat.
  4. Etsi sopiva maksutapa ja valitse Muokkaa.
  5. Anna päivitetyt tiedot. Sinun täytyy lähettää meille uusi suoraveloituksen valtuutus tai vahvistaa pankkitilisi, ennen kuin mainoksesi alkavat näkyä. Jos tämä koskee sinua, saat toimintaohjeet tilillesi.
  6. Kun olet valmis, klikkaa Tallenna. Kun olet antanut laskutustietosi ja saamme pankkitilin vahvistuksen tai valtuutuksen, voimme käynnistää erääntyneen saldon veloituksen.

Vinkki

Lisää toinen credit-kortti, jotta mainostesi näkyminen ei jatkossa keskeytyisi. Veloitamme varakorttiasi vain, jos ensisijainen maksutapasi hylätään.

Hylätty maksu kuukausilaskutuksessa

Jos olet vastikään muuttanut maksuasetuksesi automaattisista maksuista kuukausilaskutukseen ja sinulla on jäljellä erääntynyttä saldoa, voit maksaa sen pois seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa työkalukuvaketta Google Ads | tools [Icon] ja valitse Laskutus-kohdasta Laskutusyhteenveto. Siirry laskutussivulle
  3. Valitse vasemmalla näkyvästä valikosta Laskutuksen siirrot.
  4. Klikkaa laskumääritystä, jota haluat käyttää maksun suorittamiseen.
  5. Valitse vasemmalla näkyvästä valikosta Yhteenveto.
  6. Suorita erääntynyt saldo klikkaamalla Suorita maksu ‑painiketta.

Ota huomioon seuraavat seikat, jos yrität perua tilisi ja sinulla on hylättyjä maksuja:

• Jos edellinen maksusi on hylätty, sinun on maksettava jäljellä oleva saldosi ennen kuin voit perua tilin.
  • Jos peruutat tilisi, peruutushetkellä erääntyneeksi määräytynyt saldo veloitetaan maksutapaasi käyttäen seuraavien 60 päivän aikana.

Aiheeseen liittyvä linkki