Løs et problem med en afvist betaling i Google Ads

• Hvis du vil løse et problem med en afvist betaling, skal du finde ud af, hvorfor betalingen blev afvist.
  • For at gøre det skal du normalt kontakte din bank eller dit betalingskortselskab.
  • Derefter har du flere muligheder for at betale forfaldne beløb, så dine annoncer bliver vist igen.

Betalinger afvises fra tid til anden, og når det sker, kan visningen af dine annoncer blive deaktiveret, indtil din betaling går igennem. Vælg den type afvisning, du har fået for at finde ud af, hvordan dine annoncer bliver vist igen:

Afvisning af betalingskort

1. Find årsagen til afvisningen

Se oplysninger om afvist betaling ved at klikke på værktøjsikonet og vælge Fakturering og betalinger. Gå dertil nu. Her kan du finde datoen for afvisningen, beløbet og årsagen til afvisningen, hvis din bank eller dit betalingskortselskab har oplyst dette. Husk, at det ikke er Google, der afviser din betaling – det gør din bank eller dit betalingskortselskab. Hvis der ikke er angivet en årsag, har vi ikke oplysningerne, og du er nødt til at kontakte din bank eller dit betalingskortselskab for at få oplyst årsagen.

2. Kontakt dit betalingskortselskab eller din bank

Hvis du ikke kan finde ud af, hvorfor din betaling er blevet afvist, eller hvis du ikke kan løse problemet, skal du kontakte den bank, der har udstedt dit betalingskort. Google Ads-support kan ikke hjælpe dig i forbindelse med afvisninger. Det skyldes, at det er din bank – ikke Google – der har afvist din betaling. Sådan kan du kontakte din bank:

1. Ring til det supporttelefonnummer, der står på bagsiden af dit betalingskort.
  2. Fortæl den medarbejder, du kommer til at tale med, at du har forsøgt at betale for annoncering via Google Ads online, men at din betaling er blevet afvist. Oplys datoen for afvisningen og det afviste beløb.
  3. Repræsentanten vil oplyse dig om den præcise årsag til afvisningen og hjælpe dig med at løse problemet.
  4. Når problemet er blevet løst, kan du igen forsøge at gennemføre betalingen ved hjælp af en af nedenstående muligheder.
Løsninger til de mest almindelige årsager til afviste betalinger
  • Der er ikke penge nok på kontoen.
    Sørg for, at der er penge nok på kontoen, og prøv derefter med betalingskortet igen (mulighed A nedenfor).
  • Du har overskredet kortets kreditgrænse eller grænsen for en enkelt transaktion.
    Tal med din bank om at hæve grænsen, og prøv derefter med kortet igen (mulighed A nedenfor).
  • Kortet er udløbet.
    Angiv et nyt betalingskort (mulighed B nedenfor).
  • Du har indtastet et forkert kortnummer eller CVV-/CVN-nummer.
    Angiv dine kortoplysninger igen med omhu (mulighed B nedenfor).
  • Den udstedende bank tillader ikke brug af kortet til internettransaktioner eller internationale transaktioner.
    Tal med din bank om at få lov til at udføre sådanne transaktioner, og prøv derefter med kortet igen (mulighed A nedenfor). Du kan også angive et nyt kort, som kan bruges til internettransaktioner eller internationale transaktioner (mulighed B nedenfor).
  • Du har overskredet det maksimale antal debiteringer, der kan foretages på kortet i en given periode.
    Tal med din bank for at finde en løsning, og prøv derefter med betalingskortet igen (mulighed A nedenfor). Du kan også angive et nyt kort (mulighed B nedenfor).

3. Få dine annoncer til at køre igen

Vælg en af nedenstående ​​muligheder for at få dine annoncer til at køre igen.

• Hvis du har løst problemet med dit betalingskort eller bare gerne vil prøve igen, skal du gøre et nyt forsøg på din Google Ads-konto.
  • Hvis du ikke har kunnet løse problemet med det oprindelige kort, skal du angive et nyt kort.

Mulighed A: Prøv igen med dit nuværende betalingskort

Følg denne fremgangsmåde, hvis du gerne vil have, at vi forsøger at debitere dit aktuelle betalingskort igen:

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet , og vælg Fakturering og betalinger. Gå dertil nu
  3. Klik på Betalingsmetoder.
  4. Find betalingskortet ved hjælp af linket "Løs det".
  5. Tjek, at alle kortoplysningerne er korrekte. Ring om nødvendigt til din bank eller dit betalingskortselskab for at sikre dig, at du kan bruge kortet på din Google Ads-konto.
  6. Klik på Løs det oven for betalingskortoplysningerne, når du har sikret dig, at betalingsmetoden fungerer.

Hvad sker der så?

Når du prøver din betalingsmetode igen, aktiveres der automatisk en debitering af din udestående saldo. Det kan tage et par timer at behandle betalingen. Hvis betalingen ikke er gennemført inden for én hverdag, efter at du har prøvet betalingsmetoden igen, skal du indbetale den udestående saldo for at få dine annoncer vist igen. Sådan gør du:

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet , og vælg Fakturering og betalinger. Gå dertil nu
  3. Klik på knappen Foretag en betaling.
  4. Vælg den betalingsmetode, du vil benytte til denne engangsbetaling. Du kan vælge en betalingsmetode, du tidligere har føjet til din konto, eller du kan tilføje en ny betalingsmetode.
  5. Angiv det beløb, du vil betale. Minimumbeløbet for at få dine annoncer kørt bliver vist ud for "(minimumbetaling)". Klik på Foretag en betaling.
  6. Sørg for, at alle betalingsoplysninger er korrekte, og klik derefter på Foretag betaling.

Hvis du har benyttet en ny betalingsmetode til at betale din saldo, skal du alligevel prøve din primære betalingsmetode igen. Ellers kan udestående saldi fremover muligvis blive debiteret via din nye betalingsmetode, eller visningen af dine annoncer kan blive deaktiveret igen på grund af en manglende gyldig betalingsmetode.

Mulighed B: Angiv andre faktureringsoplysninger

Følg denne fremgangsmåde, hvis du vil bruge et andet betalingskort på din konto:

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet , og vælg Fakturering og betalinger. Gå dertil nu
  3. Klik på Betalingsmetoder.
  4. Hvis du vil redigere andre detaljer end betalingskortnummeret, skal du finde det betalingskort, du vil opdatere, og klikke på Rediger.
  5. Hvis du vil redigere betalingskortnummeret eller tilføje et nyt betalingskort, skal du klikke på Tilføj betalingsmetode og angive de nye oplysninger.
  6. Klik på Gem.
  7. Find det betalingskort, du netop har angivet, og klik på linket Angiv som primær betalingsform. Derved vælges det betalingskort, du netop har angivet, som den primære betalingsmetode.

Når du har angivet dine faktureringsoplysninger, indleder vi en debitering af den udestående saldo.

Tip!

Hjælp til med at holdedine annoncer kørende ved at angive et alternativt betalingskort. Vi debiterer kun dit alternative betalingskort, hvis din primære betalingsmetode afvises.

Afvisning af direkte debitering (bankkonto)

Hvis betalingen via din bankkonto vises som "afvist" på din konto, har din bank ikke givet os tilladelse til at debitere din bankkonto. Sådan får du dine annoncer vist igen:

1. Find årsagen til afvisningen

Du kan se oplysninger om afviste betalinger på siden "Transaktionshistorik". Gå dertil nu. Her kan du finde datoen for afvisningen, beløbet og årsagen til afvisningen, hvis din bank har oplyst dette. Husk, at det ikke er Google, der afviser betalingen – det er din bank. Hvis der ikke er angivet en årsag, har vi ikke oplysningerne, og du er nødt til at kontakte din bank for at få oplyst årsagen.

2. Kontakt din bank

Hvis du ikke kan finde ud af, hvorfor din betaling er blevet afvist, eller hvis du ikke kan løse problemet, skal du kontakte din bank. Her kan du få oplyst, hvad problemet er, og hjælp til at løse det. Google Ads-support kan ikke hjælpe dig i forbindelse med afvisninger. Det skyldes, at det er din bank – ikke Google – der har afvist din betaling.

Sådan kan du kontakte din bank:

1. Ring til bankens supporttelefonnummer. Du kan normalt finde det på bankens website.
  2. Fortæl den medarbejder, du kommer til at tale med, at du har forsøgt at betale for annoncering via Google Ads online, men at din betaling er blevet afvist. Oplys datoen for afvisningen og det afviste beløb.
  3. Repræsentanten vil oplyse dig om den præcise årsag til afvisningen og hjælpe dig med at løse problemet.
  4. Når problemet er blevet løst, kan du igen forsøge at gennemføre betalingen ved hjælp af en af nedenstående muligheder.
Løsninger til de mest almindelige årsager til afviste betalinger
  • Der er ikke penge nok på kontoen.
    Tjek din bankkonto for at sikre dig, at der er penge nok, og vælg derefter en af nedenstående løsninger for at begynde at vise dine annoncer igen.
  • Kontoindehaverens navn svarer ikke til de oplysninger, du har angivet.
    Opdater dine faktureringsoplysninger med de korrekte oplysninger ifølge vejledningen nedenfor.
  • Den udstedende bank tillader ikke brug af denne bankkonto til onlinetransaktioner eller internationale transaktioner.
    Kontakt din bank for at tillade disse transaktionstyper, og vælg derefter en af nedenstående løsninger for at starte med at køre dine annocer igen.
  • Bankkontoen findes ikke længere.
    Opdater dine faktureringsoplysninger med en anden bankkonto eller et andet betalingskort ved hjælp af vejledningen nedenfor.

3. Få dine annoncer til at køre igen

Vælg en af nedenstående ​​muligheder for at få dine annoncer til at køre igen.

Mulighed A: Foretag en betaling med et betalingskort eller en bankoverførsel i realtid

Den hurtigste måde at få dine annoncer vist på igen er ved at foretage en betaling med betalingskort. I nogle lande (Østrig, Danmark, Finland, Norge og Sverige) er det også muligt at foretage en bankoverførsel i realtid. Vi anbefaler ikke at bruge normal bankoverførsel i denne situation, da det tager meget længere tid.

Betaling med betalingskort eller bankoverførsel i realtid tager normalt én hverdag, og dine annoncer vil kunne køre i løbet af 24 timer fra overførslen.

Bemærk!

Hvis du stadig ønsker at bruge direkte debitering som din primære betalingsmetode, skal du genaktivere den i din konto som beskrevet i mulighed B nedenfor, efter at din engangsbetaling er gået igennem.

Sådan betaler du:

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet , og vælg Fakturering og betalinger. Gå dertil nu
  3. Klik på knappen Foretag en betaling.
  4. Vælg den betalingsmetode, du vil benytte til denne engangsbetaling. Du kan vælge en betalingsmetode, du tidligere har føjet til din konto, eller du kan tilføje en ny betalingsmetode.
  5. Angiv det beløb, du vil betale. Minimumbeløbet for at få dine annoncer kørt bliver vist ud for "(minimumbetaling)". Klik på Foretag en betaling.
  6. Sørg for, at alle betalingsoplysninger er korrekte, og klik derefter på Foretag betaling. Hvis du benyttede en ny betalingsmetode til at betale din saldo, bliver du stadig bedt om at genaktivere din primære betalingsmetode.
  7. Når betalingen er behandlet, skal du opdatere eller genaktivere din primære betalingsmetode for at kunne bruge den fremover.

Eksempel

Lad os antage, at Susans betaling via direkte debitering blev afvist. Kørslen af hendes annoncer stoppede, og hun ønsker at få dem til at køre igen hurtigt som muligt. Hun får oplyst af sin bank, at betalingen er blevet afvist, fordi der ikke var penge nok på kontoen.

For at få annoncerne kørt igen foretager Susan en engangsbetaling via betalingskort ved hjælp af knappen Foretag en betaling (mulighed A). For at sikre sig, at hun kan blive ved med at bruge direkte debitering fremover, genaktiverer hun også sin bankkonto i Google Ads (mulighed B). Derefter sørger hun for, at der altid er penge nok på hendes bankkonto til at dække hendes Google Ads-udgifter.

Mulighed B: Genaktiver din bankkonto

Følg denne fremgangsmåde, hvis du har løst problemet med din bankkonto og gerne vil have, at vi skal forsøge at debitere din udestående saldo igen:

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet , og vælg Fakturering og betalinger. Gå dertil nu
  3. Klik på linket Betalingsmetoder i menuen til højre.
  4. Find din bankkonto med linket Løs det.
  5. Tjek, at alle bankkontooplysninger er korrekte. Ring om nødvendigt til din bank eller dit kreditinstitut for at sikre dig, at du kan bruge bankkontoen på din Google Ads-konto.
  6. Klik på linket Løs det, når du har sikret dig, at din bankkonto kan bruges.
  7. Når du har aktiveret bankkontoen igen, bliver din betaling normalt behandlet inden for fire hverdage, og dine annoncer kan derefter køres igen inden for 24 timer. Da betaling med betalingskort typisk får dine annoncer til at køre tidligere, anbefaler vi løsning A i første omgang.
Gå til Google Ads

Når du har aktiveret bankkontoen igen, bliver din betaling normalt behandlet inden for fire hverdage, og dine annoncer kan derefter køres igen inden for 24 timer. Da betaling med betalingskort typisk får dine annoncer til at køre tidligere, anbefaler vi løsning A i første omgang.

Mulighed C: Tilføj en ny bankkonto

Hvis du vil bruge en anden bankkonto til denne betaling og dine betalinger via direkte debitering fremover, er du nødt til at ændre din primære betalingsmetode. Du skal også enten sende os en ny godkendelse til direkte debitering eller bekræfte en testindbetaling på den nye bankkonto. Derfor tager det typisk omkring fem hverdage, fra du har fuldført processen, indtil vi kan debitere den udestående saldo på din nye bankkonto.

Sådan ændrer du din primære betalingsmetode til en ny bankkonto:

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet , og vælg Fakturering og betalinger. Gå dertil nu
  3. Klik på Betalingsmetoder.
  4. Find den relevante betalingsmetode, og klik på Rediger.
  5. Angiv dine opdaterede oplysninger. Du skal sende en debiteringsautorisation eller bekræfte den nye bankkonto, før dine annoncer kan vises. Hvis det er relevant, vil du på din konto få vejledning i, hvad du skal gøre.
  6. Klik på Gem, når du er færdig. Når du har angivet dine faktureringsoplysninger, og vi har modtaget godkendelsen af din bankkonto, foretager vi en debitering af den udestående saldo.

Tip!

Hjælp til med at holdedine annoncer kørende ved at angive et alternativt betalingskort. Vi debiterer kun dit alternative betalingskort, hvis din primære betalingsmetode afvises.

En afvist betaling, hvis du bruger månedlig fakturering

Følg denne fremgangsmåde for at betale en eventuel udestående saldo, hvis du for nylig har skiftet betalingsindstilling fra automatiske betalinger til månedlig fakturering:

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på værktøjsikonet , og vælg Fakturering og betalinger. Gå dertil nu
  3. Klik på Faktureringsoverførsler i menuen til venstre.
  4. Klik på den fakturaopsætning, du vil foretage en betaling for.
  5. Klik på Oversigt i menuen til venstre.
  6. Klik på knappen Foretag en betaling for at foretage en betaling for din udestående saldo.

Hvis du forsøger at annullere din konto, og du har en afvist betaling, skal du være opmærksom på følgende:

• Hvis din seneste betaling blev afvist, skal du betale din forfaldne saldo, før du kan annullere kontoen.
  • Hvis du annullerer din konto, vil den forfaldne saldo på annulleringstidspunktet blive debiteret via din betalingsmetode inden for de næste 60 dage.