Välj ett annonsformat

Textannonserna som visas bredvid sökresultaten på Google är bara ett av de annonsformat du kan skapa med Google Ads. Du kan även marknadsföra dina produkter och tjänster med videoannonser, bildannonser, annonser i appar och i digitalt innehåll och mycket annat.

Varje annonsformat har sina fördelar: textannonsens enkla och prisvärda egenskaper och videoannonsens färgstarka sätt att berätta en historia. Du kan visa olika sorters annonser från samma Google Ads-konto och i vissa fall också från samma kampanj.

Tillgängliga annonsformat i Google Ads-konton

Format

Beskrivning

Främsta fördelar

Text

Endast ord *

Borås bästa bonsaiträd – vårrea nu
Annons www.example.com
Florist och drivhus
Två butiker. Piffa upp ditt skrivbord!

Det går snabbt och enkelt att underhålla annonserna. Du når kunder när de söker på Google. Använd annonstillägg om du vill visa mer information och kontaktuppgifter som kan göra textannonserna mer relevanta för kunderna.
Responsiv Responsiva annonser justeras automatiskt så att storleken, utseendet och formatet passar i tillgängliga annonsutrymmen. De kan omvandlas till text- eller bildannonser. På bara några minuter kan du skapa annonser som passar i de flesta tillgängliga annonsutrymmen. Responsiva annonser kan dessutom visas som integrerade annonser, vilket ger större genomslag eftersom de smälter in på utgivarnas webbplatser.
Bild Statisk eller interaktiv grafik. Animerade annonser i .gif- och Flash-format kan användas.

Bildannons

Visa upp din produkt eller tjänst på ett visuellt sätt. Nå kunder på webbplatser som samarbetar med Google.
Annonser om appkampanjer Få fler hämtningar och större engagemang genom att visa annonser om appkampanjer. Se till att dina kunder kan hämta din app från en appbutik eller infoga en djuplänk direkt i appen. Obs! Annonserna visas bara på enheter som är kompatibla med innehållet.
Videoannons Videoannonser som visas online. Visa fristående videoannonser eller infoga dem i streamad video.

Videoannons

Ge kunderna en rik och intresseväckande upplevelse. Nå kunder på webbplatser som samarbetar med Google.
Shopping-annonser med produkt Shopping-annonser som innehåller ett foto av din produkt samt rubrik, pris, butiksnamn och mer information om produkten.  Visa en annons om din produkt för personer som söker på nätet efter den eller liknande produkter.
Shopping-annonser med sortiment En bild och beskrivning som utökas när användarna klickar på annonsen och visar flera liknande produkter och information om butiken. Visa en Shopping-annons för personer som söker information om butiker snarare än om att köpa en viss produkt.

Framhävda Shopping-annonser är tillgängliga i Australien, Filippinerna, Frankrike, Förenade Arabemiraten, Hongkong, Indien, Indonesien, Irland, Kanada, Malaysia, Nya Zeeland, Singapore, Storbritannien, Sydafrika, Taiwan, Tyskland och USA. Du kan skapa framhävda Shopping-annonser med hjälp av den nya Google Ads-upplevelsen och Google Ads (AdWords API). Om du vill marknadsföra enskilda produkter kan du ta en titt på Shopping-annonser för en produkt

Samtalsannonser
Ring: 012-34 56 78
Annons www.example.com
Beskrivningsrad 1
Beskrivningsrad 2
Uppmuntra kunderna att ringa till ditt företag med annonser som innehåller ditt företagsnummer. Kunderna kan klicka på annonserna och ringa ditt företag direkt. Annonserna visas bara på enheter som det går att ringa med. Alla fält i annonserna kan döljas så att de ryms på mindre skärmar.

* Textannonser kan se lite annorlunda ut i Display-nätverket.

Kampanjtyper och annonsformat

De annonsformat som finns tillgängliga beror på din kampanjtyp (Endast söknätverket, Endast Display-nätverket, Söknätverket med Display-tillval) och kampanjens undertyp (t.ex. Standard eller Alla funktioner). Läs mer om de olika kampanjtyperna.

Annonser och kampanjer för mobila enheter

Vissa typer av kampanjer visar bara annonser på mobila enheter, till exempel kampanjer med appkampanjsannonser och kampanjer med samtalsannonser. Om du vill se hur de här annonserna visas för mobilanvändarna, kan du läsa mer om de olika typerna av mobilannonser

Här ser du vilka annonsformat som är tillgängliga för varje kampanjtyp:

Kampanjtyp

Textannons

Bildannons

Annons om appkampanj

Shopping-annons

Dynamisk sökannons

Videoannons

Samtalsannons

Söknätverket med Display-tillval – Standard Tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig
Söknätverket med Display-tillval – Alla funktioner Tillgänglig Tillgänglig Tillgänglig Tillgänglig Tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig
Endast söknätverket – Endast samtal Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Tillgänglig
Endast söknätverket – Mobilappsinstallationer Inte tillgänglig Inte tillgänglig Tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig
Endast söknätverket – Standard Tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig
Endast söknätverket – Alla funktioner Tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Tillgänglig Tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig
Endast söknätverket – Dynamiska sökannonser Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig
Endast Display-nätverket – Alla funktioner Tillgänglig Tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Tillgänglig Inte tillgänglig
Endast Display-nätverket – Marknadsföringsmål > Installera din mobilapp Inte tillgänglig Inte tillgänglig Tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig
Endast Display-nätverket – Marknadsföringsmål > Köp på din webbplats  Tillgänglig Tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Tillgänglig Inte tillgänglig
Viktigt att tänka på

Om du väljer någon av kampanjtyperna Söknätverket med Display-tillval och Endast Display-nätverket, får du åtkomst till Annonsgalleriet där du kan skapa annonser. Vilka annonsformat som är tillgängliga i Annonsgalleriet beror på vilken kampanjtyp du väljer. Läs mer om Annonsgalleriet.

Välj ett annonsformat

1. Välj kampanjen och annonsgruppen där du vill skapa en ny annons.
  2. Klicka på fliken Annonser.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn + Annons.
  4. Välj ett format för annonsen som du vill skapa och följ anvisningarna för det annonsformatet.
  5. Klicka på Spara annons.

När du har sparat annonsen, bör den synas i listan på fliken Annonser. Annonserna visas inte förrän de har granskats och godkänts. Det kan ta några sekunder eller dagar beroende på formatet.