Välja ett annonsformat

Textannonserna som visas bredvid sökresultaten på Google är bara ett av de annonsformat du kan skapa med Google Ads. Du kan även marknadsföra dina produkter och tjänster med videoannonser, bildannonser, annonser i appar och onlineinnehåll och annat.

Varje annonsformat har sina fördelar: textannonsens enkla och prisvärda egenskaper och videoannonsens färgstarka sätt att berätta en historia. Du kan visa olika sorters annonser från samma Google Ads-konto och i vissa fall också från samma kampanj.

Tillgängliga annonsformat i Google Ads-konton

Format

Beskrivning

Fördelar

Text

Endast ord*

Tabell med annonsformat: textannons

Det går snabbt och enkelt att underhålla annonserna. Du når kunder när de söker på Google. Använd annonstillägg för att visa mer information och kontaktuppgifter som kan göra textannonserna mer relevanta för kunderna.
Responsiv

Responsiva annonser justeras automatiskt så att storleken, utseendet och formatet passar i tillgängliga annonsutrymmen. De kan göras om till text- eller bildannonser.

Tabell med annonsformat: responsiv annons

På bara några minuter kan du skapa annonser som passar i de flesta tillgängliga annonsutrymmen. Responsiva annonser kan dessutom visas som integrerade annonser, vilket ger större genomslag eftersom de smälter in på utgivarnas webbplatser.
Bild

Statisk eller interaktiv grafik. Animerade annonser i .gif- och Flash-format kan användas.

Tabell med annonsformat: bildannons

Visa upp din produkt eller tjänst på ett visuellt sätt. Nå kunder på webbplatser som samarbetar med Google.
Annonser om appkampanjer

Öka engagemanget och antalet nedladdningar genom att visa annonser om appkampanjer.

Tabell med annonsformat: annons om appkampanj

Se till att dina kunder kan ladda ned din app från en appbutik eller infoga en djuplänk direkt i appen. Nå kunder när de söker på Google (inklusive Google Play) samt på webbplatser och i appar som samarbetar med Google. Obs! Annonserna visas bara på enheter som är kompatibla med innehållet.
Video

Videoannonser som visas online. Visa fristående videoannonser eller infoga dem i streamad video.

Tabell med annonsformat: videoannons

Ge kunderna en rik och intresseväckande upplevelse. Nå kunder på webbplatser som samarbetar med Google.
Shopping-annonser med produkt

Shopping-annonser som innehåller ett foto av din produkt samt rubrik, pris, butiksnamn och mer information om produkten.

Tabell med annonsformat: Shopping-annonser med produkt

Visa en annons om din produkt för personer som söker på nätet efter den eller liknande produkter.
Framhävda Shopping-annonser

En bild och beskrivning som utökas när människor klickar på annonsen för att se flera liknande produkter och information om butiken.

Tabell med annonsformat: framhävda Shopping-annonser

Visa en Shopping-annons för personer som söker information om butiker snarare än att vilja köpa en viss produkt.

Framhävda Shopping-annonser är tillgängliga i följande länder:

Australiens flagga

Australien

Brasiliens flagga

Brasilien

Kanadas flagga

Kanada

Tysklands flagga

Tyskland

Frankrike

Frankrike

Hongkong

Hongkong

Irland

Irland

Indien

Indien

Indonesien

Indonesien

Malaysia

Malaysia

Netherlands flag

Nederländerna

New Zealand flag

Nya Zeeland

The Philippines

Filippinerna

Singapore

Singapore

South Africa

Sydafrika

Sweden

Sverige

Taiwan

Taiwan

United Arab Emirates

Förenade Arabemiraten

United Kingdom

Förenade kungariket

United States

USA

Du kan skapa framhävda Shopping-annonser med Google Ads och Google Ads API (AdWords API). Om du vill annonsera om enskilda produkter kan du använda Shopping-annonser med produkt

Samtalsannonser Tabell med annonsformat: samtalsannonser Uppmuntra kunder att ringa till ditt företag med annonser som innehåller ditt företagsnummer. Kunderna kan klicka på annonserna för att ringa direkt till ditt företag. Annonserna visas bara på enheter som det går att ringa med. Alla fält i annonserna kan döljas så att de ryms på mindre skärmar.

* Textannonser kan se lite annorlunda ut i Display-nätverket.

Kampanjtyper och annonsformat

Vilka annonsformat som är tillgängliga beror på typen av kampanj (Endast söknätverket, Endast Display-nätverket, Söknätverket med Display-tillval) och kampanjens undertyp (till exempel Standard eller Alla funktioner). Läs mer om de olika kampanjtyperna.

Annonser och kampanjer för mobila enheter

Vissa typer av kampanjer visar bara annonser på mobila enheter, däribland appkampanjer och kampanjer med samtalsannonser. Om du vill se hur de här annonserna visas för mobilanvändare kan du läsa mer om de olika typerna av mobilannonser

Här ser du vilka annonsformat som är tillgängliga för respektive kampanjtyp:

Kampanjtyp

Textannons

Bildannons

Annons om appkampanj

Shopping-annons

Dynamisk sökannons

Videoannons

Samtalsannons

Söknätverket med Display-tillval – Standard grön bocksymbol rött kryss rött kryss rött kryss rött kryss rött kryss rött kryss
Söknätverket med Display-tillval – Alla funktioner grön bocksymbol grön bocksymbol grön bocksymbol grön bocksymbol grön bocksymbol rött kryss rött kryss
Endast söknätverket – Endast samtal rött kryss rött kryss rött kryss rött kryss rött kryss rött kryss grön bocksymbol
Endast söknätverket – Appinstallationer rött kryss rött kryss grön bocksymbol rött kryss rött kryss rött kryss rött kryss
Endast söknätverket – Standard grön bocksymbol rött kryss rött kryss rött kryss rött kryss rött kryss rött kryss
Endast söknätverket – Alla funktioner grön bocksymbol rött kryss rött kryss grön bocksymbol grön bocksymbol rött kryss rött kryss
Endast söknätverket – Dynamiska sökannonser rött kryss rött kryss rött kryss rött kryss grön bocksymbol rött kryss rött kryss
Endast Display-nätverket – Alla funktioner grön bocksymbol grön bocksymbol rött kryss rött kryss rött kryss grön bocksymbol rött kryss
Endast Display-nätverket – Marknadsföringsmål > Installera din app rött kryss rött kryss grön bocksymbol rött kryss rött kryss rött kryss rött kryss
Endast Display-nätverket – Marknadsföringsmål > Köpa på din webbplats  grön bocksymbol grön bocksymbol rött kryss rött kryss rött kryss grön bocksymbol rött kryss
Viktigt att tänka på

Om du väljer någon av kampanjtyperna Söknätverket med Display-tillval och Endast Display-nätverket får du åtkomst till Annonsgalleriet där du kan skapa annonser. Vilka annonsformat som är tillgängliga i Annonsgalleriet beror på vilken kampanjtyp du väljer. Läs mer om Annonsgalleriet.

Välj ett annonsformat

1. Välj kampanjen och annonsgruppen där du vill skapa en ny annons.
  2. Klicka på fliken Annonser.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn + Annons.
  4. Välj ett format för annonsen du vill skapa och följ anvisningarna för det annonsformatet.
  5. Klicka på Spara annons.

När du har sparat annonsen bör den synas på listan på fliken Annonser. Annonserna visas inte förrän de har granskats och godkänts. Det kan ta några sekunder eller dagar beroende på formatet.