Mainosmuodon valitseminen

Google-hakutulosten vieressä näkyvät tekstimainokset ovat esimerkki mainosmuodoista, joita voit luoda Google Adsissa. Voit myös mainostaa tuotteitasi ja palveluitasi muun muassa videomainoksilla, kuvamainoksilla sekä sovellusten tai digitaalisen sisällön mainoksilla.

Kullakin mainosmuodolla on omat etunsa tekstimainosten helppokäyttöisyydestä ja edullisuudesta videomainosten eloisuuteen. Voit näyttää erilaisia mainoksia samalla Google Ads ‑tilillä ja joskus jopa samassa kampanjassa.

Google Ads ‑tilillä käytettävissä olevat mainosmuodot

Muoto

Kuvaus

Tärkeimmät edut

Teksti

Vain sanoja*

Mainosmuodon kaavio: Tekstimainos

Voit muokata mainoksia helposti ja nopeasti. Tavoitat Google-hakuja tekeviä asiakkaita. Käytä mainoslaajennuksia antaaksesi lisätietoa ja yhteystietosi, joilla teet tekstimainoksistasi asiakkaillesi osuvampia.
Responsiivinen

Reagoivien mainosten koot, ulkoasut ja muodot mukautuvat automaattisesti käytettävissä olevan mainostilan mukaan. Ne voidaan muuttaa teksti- tai kuvamainoksiksi.

Mainosmuodon kaavio: Responsiivinen mainos

Vain muutamassa minuutissa luot mainoksia, jotka sopivat lähes mihin tahansa mainostilaan. Lisäksi reagoivat mainokset voidaan näyttää natiivimainoksina, mikä lisää vaikutustasi, sillä ne sulautuvat paremmin julkaisijasi verkkosivustoon.
Kuva

Grafiikka voi olla staattista tai vuorovaikutteista. Voit käyttää animoituja .gif- ja Flash-muotoisia mainoksia.

Mainosmuodon kaavio: Kuvamainos

Esittele tuotettasi tai palveluasi visuaalisesti. Tavoitat asiakkaita myös Googlen kumppanisivustoilla.
Sovelluksen kampanjamainokset

Kasvata sovelluslatausten määrää ja aktivoi käyttäjiä sovelluksen kampanjamainoksilla.

Mainosmuodon kaavio: Sovelluksen kampanjamainos

Voit ohjata asiakkaat lataamaan sovelluksesi sovelluskaupasta tai sisällyttää täsmälinkin suoraan sovellukseesi. Voit tavoittaa asiakkaita Googlen kumppanisivustoilla ja ‑sovelluksissa tai kun he tekevät hakuja Googlessa (myös Google Playssa). Huom. Mainokset näkyvät vain laitteilla, jotka tukevat tarjoamaasi sisältöä.
Video

Verkossa näkyvät videomainokset. Käytä erillisiä videomainoksia tai lisää mainoksia suoratoistovideosisältöön.

Mainosmuodon kaavio: Videomainos

Voit tarjota asiakkaillesi antoisan ja kiinnostavan kokemuksen. Tavoitat asiakkaita Googlen kumppanisivustoilla.
Shopping-tuotemainokset

Shopping-mainoksissa näkyy tuotteesi kuva, nimi ja hinta sekä kaupan nimi ja muita tuotetietoja.

Mainosmuodon kaavio: Shopping-tuotemainokset

Voit esitellä mainoksessa tuotettasi henkilöille, jotka ostavat kyseisen tuotteen tai muita tuotteita verkossa.
Showcase Shopping ‑mainokset

Mainos sisältää kuvan ja klikattaessa laajenevan kuvauksen, joka sisältää useita vastaavia tuotteita sekä tietoja kaupasta.

Mainosmuodon kaavio: Showcase Shopping ‑mainokset

Voit näyttää Shopping-mainoksen henkilöille, jotka etsivät ostopaikkaa sen sijaan, että he harkitsisivat tietyn tuotteen ostamista.

Showcase Shopping ‑mainokset ovat käytettävissä seuraavissa maissa:

Australian lippu

Australia

Brasilian lippu

Brasilia

Kanadan lippu

Kanada

Saksan lippu

Saksa

Ranska

Ranska

Hongkong

Hongkong

Irlanti

Irlanti

Intia

Intia

Indonesia

Indonesia

Malaysia

Malesia

Netherlands flag

Alankomaat

New Zealand flag

Uusi-Seelanti

The Philippines

Filippiinit

Singapore

Singapore

South Africa

Etelä-Afrikka

Sweden

Ruotsi

Taiwan

Taiwan

United Arab Emirates

Arabiemiirikunnat

United Kingdom

Iso-Britannia

United States

Yhdysvallat

Voit luoda Showcase Shopping ‑mainoksia Google Adsissa ja Google Ads APIssa (AdWords APIssa). Jos haluat mainostaa yksittäisiä tuotteita, tutustu Shopping-tuotemainoksiin.

Vain soitto ‑mainokset Mainosmuodon kaavio: Soittomainokset Kannusta ihmisiä soittamaan yritykseesi puhelinnumerosi sisältävien mainosten avulla. Käyttäjät voivat klikata näitä mainoksia ja soittaa sen jälkeen suoraan yrityksellesi. Näitä mainoksia näytetään vain laitteissa, joilla voidaan soittaa puheluita. Mainokset voidaan myös sovittaa pienemmille näytöille piilottamalla niistä mitä tahansa kenttiä.

* Tekstimainokset voivat näyttää erilaisilta Display-verkostossa.

Kampanjatyypit ja mainosmuodot

Käytettävissä olevat mainosmuodot määräytyvät kampanjan tyypin mukaan (Vain hakuverkosto, Vain Display-verkosto, Hakuverkosto Display-valinnalla) ja kampanjan alatyypin mukaan (esimerkiksi Vakio tai Kaikki ominaisuudet). Lue lisätietoja käytettävissä olevista erilaisista kampanjatyypeistä.

Mobiilimainokset ja ‑kampanjat

Tietyissä kampanjatyypeissä mainoksia näytetään vain mobiililaitteilla. Tällaisia kampanjatyyppejä ovat esimerkiksi Sovelluksen mainoskampanjat ja Vain soitto ‑kampanjat. Jos haluat tarkistaa, kuinka nämä mainokset näkyvät liikkeellä oleville asiakkaille, lue lisää eri mobiilimainostyypeistä.

Tästä voit tarkistaa, mitkä mainosmuodot ovat käytettävissä kussakin kampanjatyypissä.

Kampanjatyyppi

Tekstimainos

Kuvamainos

Sovelluksen kampanjamainos

Shopping-mainos

Dynaaminen hakumainos

Videomainos

Vain soitto -mainos

Hakuverkosto Display-valinnalla ‒ vakio Vihreä valintamerkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki
Hakuverkosto Display-valinnalla – kaikki ominaisuudet Vihreä valintamerkki Vihreä valintamerkki Vihreä valintamerkki Vihreä valintamerkki Vihreä valintamerkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki
Vain hakuverkosto ‒ vain soitto Punainen x-merkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Vihreä valintamerkki
Vain hakuverkosto ‒ mobiilisovelluksen asennukset Punainen x-merkki Punainen x-merkki Vihreä valintamerkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki
Vain hakuverkosto ‒ vakio Vihreä valintamerkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki
Vain hakuverkosto – Kaikki ominaisuudet Vihreä valintamerkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Vihreä valintamerkki Vihreä valintamerkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki
Vain hakuverkosto – dynaamiset hakumainokset Punainen x-merkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Vihreä valintamerkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki
Vain Display-verkosto – kaikki ominaisuudet Vihreä valintamerkki Vihreä valintamerkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Vihreä valintamerkki Punainen x-merkki
Vain Display-verkosto – markkinointitavoitteet > Mobiilisovelluksen asennus Punainen x-merkki Punainen x-merkki Vihreä valintamerkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki
Vain Display-verkosto – markkinointitavoitteet > Ostot verkkosivustolta Vihreä valintamerkki Vihreä valintamerkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Punainen x-merkki Vihreä valintamerkki Punainen x-merkki
Muistettavaa

Jos valitset Hakuverkosto Display-valinnalla – kaikki ominaisuudet ‑vaihtoehdon tai jonkin Vain Display-verkosto ‑kampanjatyypeistä, käytettävissäsi on mainosten luontityökalu Mainosgalleria. Mainosmuodot, joita voit käyttää Mainosgalleriassa, vaihtelevat valitsemasi kampanjatyypin mukaan. Lue lisätietoja Mainosgalleriasta.

Mainosmuodon valitseminen

1. Valitse kampanja ja mainosryhmä, johon haluat luoda uuden mainoksen.
  2. Klikkaa Mainokset-välilehteä.
  3. Klikkaa + Mainos -painiketta, joka avautuu valikoksi.
  4. Valitse luotavan mainoksen muoto ja noudata mainosmuotoa koskevia ohjeita.
  5. Valitse Tallenna mainos.

Kun olet tallentanut mainoksen, uuden mainoksen pitäisi näkyä luettelossa Mainokset-välilehdellä. Mainokset eivät voi kuitenkaan näkyä, ennen kuin ne on tarkistettu tai hyväksytty. Tähän voi kulua sekunteja tai päiviä muodon mukaan.