Mainosmuodon valitseminen

Google-hakutulosten vieressä näkyvät tekstimainokset ovat esimerkki mainosmuodoista, joita voit luoda Google Adsissa. Voit mainostaa tuotteitasi ja palveluitasi myös videomainoksilla, kuvamainoksilla, sovellusten tai digitaalisen sisällön mainoksilla sekä muilla mainoksilla.

Kullakin mainosmuodolla on omat hyvät puolensa; esimerkiksi tekstimainokset ovat edullisia ja helppokäyttöisiä ja videomainokset puolestaan värikkäitä ja ilmaisuvoimaisia. Voit käyttää useita erilaisia mainoksia samalla Google Ads ‑tilillä – joskus jopa samassa kampanjassa.

Google Ads ‑tilillä käytettävissä olevat mainosmuodot

Muoto

Kuvaus

Tärkeimmät edut

Teksti

Vain sanoja. *

Kaupungin parhaat kukat – kevään alennusmyynti on käynnissä
Mainos www.example.com
Floristi ja sisäkasvien taimitarha
Kaksi myyntipistettä. Koristele työpöytäsi jo tänään!

Voit ylläpitää mainoksia helposti ja nopeasti. Tavoitat Google-hakuja tekeviä asiakkaita. Käytä mainoslaajennuksia antaaksesi lisätietoa ja yhteystietosi, joilla teet tekstimainoksistasi asiakkaillesi osuvampia.
Reagoiva Reagoivien mainosten koot, ulkoasut ja muodot mukautuvat automaattisesti käytettävissä olevan mainostilan mukaan. Ne voidaan muuttaa teksti- tai kuvamainoksiksi. Vain muutamassa minuutissa luot mainoksia, jotka sopivat lähes mihin tahansa mainostilaan. Lisäksi reagoivat mainokset voidaan näyttää natiivimainoksina, mikä lisää vaikutustasi, sillä ne sulautuvat paremmin julkaisijasi verkkosivustoon.
Kuva Grafiikka voi olla staattista tai vuorovaikutteista. Voit käyttää animoituja .gif- ja Flash-muotoisia mainoksia.

Esittele tuotettasi tai palveluasi visuaalisesti. Tavoitat asiakkaita myös Googlen kumppanisivustoilla.
Sovelluksen kampanjamainokset Tue sovelluslatauksia ja sitoutumista sovelluksen kampanjamainoksilla. Voit lähettää asiakkaillesi sovelluksesi ladattavaksi App Storesta tai sisällyttää täsmälinkin suoraan sovellukseesi. Huomautus: mainokset näkyvät vain laitteissa, jotka ovat yhteensopivia sisältösi kanssa.
Video Verkossa näkyvät videomainokset. Käytä erillisiä videomainoksia tai lisää mainoksia suoratoistovideosisältöön.

Voit tarjota asiakkaillesi antoisan ja kiinnostavan kokemuksen. Tavoitat asiakkaita Googlen kumppanisivustoilla.
Shopping-tuotemainokset Shopping-mainoksissa näytetään tuotteesi kuva, nimi, hinta, kaupan nimi ja muita tuotetietoja.  Voit esitellä mainoksessa tuotettasi henkilöille, jotka ostavat kyseisen tuotteen tai muita vastaavia tuotteita verkossa.
Showcase Shopping-mainokset Mainos sisältää kuvan ja klikattaessa laajenevan kuvauksen, joka sisältää useita vastaavia tuotteita sekä tietoja kaupasta. Voit näyttää Shopping-mainoksen henkilöille, jotka etsivät ostopaikkaa sen sijaan, että he harkitsisivat tietyn tuotteen ostamista.

Showcase Shopping ‑mainokset ovat käytettävissä seuraavissa maissa:

• Australia
  • Brasilia
  • Kanada
  • Saksa
  • Ranska
  • Hongkong
  • Irlanti
  • Intia
  • Indonesia
  • Malesia
  • Alankomaat
  • Uusi-Seelanti
  • Filippiinit
  • Singapore
  • Etelä-Afrikka
  • Ruotsi
  • Taiwan
  • Arabiemiirikunnat
  • Iso-Britannia
  • Yhdysvallat

Voit luoda Showcase Shopping ‑mainoksia Google Adsissa ja Google Ads ‑sovellusliittymässä (AdWords‑sovellusliittymä). Jos haluat mainostaa yksittäisiä tuotteita, tutustu Shopping-tuotemainoksiin

Vain soitto ‑mainokset
Soita: (555) 555-555
Mainos www.example.com
Kuvausrivi 1
Kuvausrivi 2
Lisää yritykseesi tulevien puheluiden määrää puhelinnumerosi sisältävien mainosten avulla. Käyttäjät voivat klikata näitä mainoksia ja soittaa sen jälkeen suoraan yrityksellesi. Näitä mainoksia näytetään vain laitteissa, joilla voidaan soittaa puheluita. Mainokset voidaan myös sovittaa pienemmille näytöille piilottamalla niistä mitä tahansa kenttiä.

* Tekstimainokset voivat näyttää erilaisilta Display-verkostossa.

Kampanjatyypit ja mainosmuodot

Käytettävissä olevat mainosmuodot määräytyvät kampanjan tyypin mukaan (Vain hakuverkosto, Vain Display-verkosto, Hakuverkosto Display-valinnalla) ja kampanjan alatyypin mukaan (esimerkiksi Vakio tai Kaikki ominaisuudet). Lue lisätietoja käytettävissä olevista erilaisista kampanjatyypeistä.

Mobiilimainokset ja -kampanjat

Tietyissä kampanjatyypeissä mainoksia näytetään vain mobiililaitteissa. Tällaisia kampanjatyyppejä ovat esimerkiksi sovellusten mainos- ja vain soitto -kampanjat. Jos haluat tarkistaa, kuinka nämä mainokset näkyvät liikkeellä oleville asiakkaille, lue lisää eri mobiilimainostyypeistä.

Tästä voit tarkistaa, mitkä mainosmuodot ovat käytettävissä kussakin kampanjatyypissä.

Kampanjatyyppi

Tekstimainos

Kuvamainos

Sovelluksen kampanjamainos

Shopping-mainos

Dynaaminen hakumainos

Videomainos

Vain soitto -mainos

Hakuverkosto Display-valinnalla ‒ vakio
Hakuverkosto Display-valinnalla – kaikki ominaisuudet
Vain hakuverkosto ‒ vain soitto
Vain hakuverkosto ‒ mobiilisovelluksen asennukset
Vain hakuverkosto ‒ vakio
Vain hakuverkosto – Kaikki ominaisuudet
Vain hakuverkosto – dynaamiset hakumainokset
Vain Display-verkosto – kaikki ominaisuudet
Vain Display-verkosto – markkinointitavoitteet > Mobiilisovelluksen asennus
Vain Display-verkosto – markkinointitavoitteet > Ostot verkkosivustolta
Muistettavaa

Jos valitset Hakuverkosto Display-valinnalla – Kaikki ominaisuudet -vaihtoehdon tai jonkin Vain Display-verkosto -kampanjatyypeistä, käytettävissäsi on mainosten luontityökalu Mainosgalleria. Mainosgalleriassa käytettävissä olevat mainosmuodot vaihtelevat kuitenkin valitsemasi kampanjatyypin mukaan. Lue lisätietoja Mainosgalleriasta.

Mainosmuodon valitseminen

1. Valitse kampanja ja mainosryhmä, johon haluat luoda uuden mainoksen.
  2. Klikkaa Mainokset-välilehteä.
  3. Klikkaa + Mainos -painiketta, joka avautuu valikoksi.
  4. Valitse luotavan mainoksen muoto ja noudata mainosmuotoa koskevia ohjeita.
  5. Valitse Tallenna mainos.

Kun olet tallentanut mainoksen, uuden mainoksen pitäisi näkyä luettelossa Mainokset-välilehdellä. Mainoksia ei voi kuitenkaan näyttää, ennen kuin ne on tarkistettu tai hyväksytty. Tähän voi kulua sekunteja tai päiviä muodon mukaan.

Seuraavat vaiheet