Sobre el rànquing d'anunci

El rànquing d'anunci és un conjunt de valors que s'utilitza per determinar si els anuncis són aptes per mostrar-se i, si ho són, en quina part de la pàgina es mostren (en cas que s'arribin a mostrar) en relació amb els anuncis d'altres anunciants. En cada subhasta, el rànquing d'anunci es calcula primer per determinar si l'anunci és apte per mostrar-se i una segona vegada per determinar la classificació de l'anunci en relació amb els anuncis d'altres anunciants aptes. Aquests valors de rànquing d'anunci es calculen a partir de diversos factors, com ara la competència, el context de la cerca de l'usuari i la qualitat de l'anunci en aquell moment. També podeu supervisar on es mostren els vostres anuncis a la pàgina de resultats de cerca. Per fer-ho, consulteu les mètriques de la part superior i de la part més superior.

Consell

A la Xarxa de Cerca, si voleu entendre la ubicació dels vostres anuncis a les pàgines de resultats del motor de cerca (SERP), podeu utilitzar les mètriques del percentatge d'impressions de la part superior i de la part més superior "% impressions (part més superior)" i "% impressions (part superior)". Si voleu fer ofertes per a una ubicació a la pàgina, podeu fer servir les mètriques de quota d'impressions de la part superior i de la part més superior "Quota d'impr. de cerca part més sup." i "Quota d'impr. de cerca part sup.". Per fer-ho, podeu utilitzar l'estratègia d'oferta Quota d'impressions objectiu amb l'opció que permet segmentar per la part superior o la part més superior de la pàgina.

Com es determina el rànquing d'anunci

Elements of Ad Rank

La subhasta d'anuncis és la manera que té Google de decidir, en primer lloc, quins anuncis són aptes per mostrar-se i, en segon lloc, com es classifiquen els anuncis aptes.

Google calcula les puntuacions del rànquing d'anunci tant en la fase d'idoneïtat com en la de classificació. En termes generals, els anuncis de l'anunciant amb el rànquing d'anunci més alt es mostren a la posició superior, els de l'anunciant que té el segon rànquing d'anunci més alt, en segona posició (sempre que els anuncis arribin als llindars corresponents) i així successivament.

A grans trets, les puntuacions del rànquing d'anunci es basen en sis factors:

• La vostra oferta: quan definiu la vostra oferta, indiqueu a Google Ads l'import màxim que voleu pagar per cada clic al vostre anunci. La quantitat que finalment pagueu sovint és inferior, i podeu canviar l'oferta en qualsevol moment.
  • La qualitat dels anuncis i de la pàgina de destinació: Google Ads també comprova quin grau de rellevància i d'utilitat tenen per al client tant l'anunci com el lloc web al qual enllaça. L'avaluació que fem de la qualitat de l'anunci es resumeix al nivell de qualitat, que podeu supervisar al compte de Google Ads.
  • Els llindars de rànquing d'anunci: a fi de garantir que només es publiquin anuncis d'alta qualitat, establim uns llindars mínims que els anuncis han d'assolir per poder mostrar-se.
  • La competitivitat d'una subhasta: si dos anuncis que competeixen per la mateixa posició tenen un rànquing d'anunci similar, tots dos tindran una oportunitat semblant de guanyar la posició. A mesura que augmenta la diferència entre el rànquing d'anunci de dos anunciants, els anuncis amb el rànquing més alt tindran més probabilitats de guanyar, però també pot ser que hagin de pagar un cost per clic més alt a canvi d'una major certesa de guanyar.
  • El context de la cerca de l'usuari: a la subhasta d'anuncis, el context és important. En calcular el rànquing d'anunci, comprovem els termes de cerca que ha introduït l'usuari, la seva ubicació en el moment de la cerca, el tipus de dispositiu que utilitza (per exemple, un telèfon mòbil o un ordinador), el moment en què ha fet la cerca, la naturalesa dels termes de cerca, els altres anuncis i resultats de cerca que es mostren a la pàgina, i altres senyals i atributs d'usuari.
  • L'impacte que s'espera que tinguin els recursos d'anunci i els altres formats d'anunci: quan creeu un anunci, teniu l'opció d'afegir-hi informació addicional, com ara un número de telèfon o més enllaços a pàgines concretes del vostre lloc web. Són el que s'anomena "recursos d'anunci". Google Ads estima l'impacte que els recursos i altres formats d'anunci que utilitzeu tindran en el rendiment de l'anunci.

Exemple

A continuació, es mostra un exemple simplificat del funcionament del rànquing d'anunci. No té en compte tots els factors esmentats anteriorment, sinó que pretén oferir informació general sobre els nostres algoritmes:

Suposem que el rànquing d'anunci de cadascun dels anunciants és de 80, 50, 30, 10, -10, -30 i -35.

Si el rànquing d'anunci mínim perquè l'anunci es mostri en qualsevol lloc de les pàgines de resultats de cerca és 0, els anuncis dels tres darrers anunciants, que tenen puntuacions de -10, -30 i -35, no són aptes per mostrar-se en cap posició de la pàgina.

En segon lloc, si el rànquing d'anunci mínim necessari per mostrar-se a la part superior de la ubicació d'anuncis (normalment a sobre dels resultats de cerca) és de 40, només els dos primers anunciants (els anuncis dels quals tenen rànquings de 80 i 50) superen el mínim i els seus anuncis es poden mostrar a sobre dels resultats de cerca.

Tanmateix, els anuncis dels anunciants amb rànquings de 30 i 10 són aptes per mostrar-se a les ubicacions d'anuncis inferiors de la pàgina.

Pel que fa a les mètriques de la part superior i de la part més superior, l'anunciant amb el rànquing d'anunci de 80 (que ocupa la primera posició a la ubicació d'anuncis superior) rebrà una impressió tant a la part superior com a la part més superior. L'anunciant amb el rànquing d'anunci de 50 (que ocupa la segona posició a la ubicació d'anuncis superior) rebrà una impressió a la part superior. L'anunciant amb el rànquing d'anunci de 30 (que ocupa la primera posició per sota dels resultats de cerca) rebrà zero impressions tant a la part superior com a la part més superior, igual que l'anunciant amb el rànquing d'anunci de 10 (que ocupa la segona posició per sota dels resultats de cerca).

Rànquing d'anunci Impressions de la part més superior Impressions de la part superior % impressions (part més superior) % impressions (part superior)
Anunciant A 80 1 1 100 % 100 %
Anunciant B 50 0 1 0 % 100 %
Anunciant C 30 0 0 0 % 0 %
Anunciant D 10 0 0 0 % 0 %

Per millorar la quota de la ubicació a la part superior i a la part més superior a la pàgina de resultats de la cerca, podeu fer el següent:

• Millorar la qualitat dels anuncis i l'experiència a la pàgina de destinació.
  • Incrementar l'oferta.

Si els anuncis són millors, també ho és el rànquing d'anunci

Els càlculs del rànquing d'anunci incorporen la vostra oferta i la qualitat en el moment de la subhasta, cosa que pot incloure mesuraments fets en el moment de la subhasta, com ara la CTR esperada, la rellevància de l'anunci i l'experiència a la pàgina de destinació, entre d'altres factors. El rànquing d'anunci es calcula cada vegada que un usuari fa una cerca i es torna a calcular per a posicions diferents de la pàgina de resultats de cerca.

L'avaluació que fem de la qualitat de l'anunci es resumeix al nivell de qualitat, que podeu supervisar al compte de Google Ads.

La importància de la qualitat dels anuncis

Els components de qualitat del rànquing d'anunci s'utilitzen de diverses maneres i poden afectar els elements següents:
  • La idoneïtat per participar en la subhasta d'anuncis: les nostres mesures de la qualitat dels anuncis ajuden a determinar els llindars de rànquing d'anunci de l'anunci en qüestió i a decidir si és apte per acabar mostrant-se.
  • El cost per clic (CPC) real: els anuncis de més qualitat sovint comporten CPC més baixos; és a dir, pagueu menys per cada clic quan la qualitat dels anuncis és superior.
  • La idoneïtat per mostrar recursos d'anunci i altres formats d'anunci: el rànquing d'anunci determina si el vostre anunci és apte per mostrar-se amb recursos d'anunci i altres formats d'anunci, com ara els enllaços de lloc.
En resum, els anuncis de més qualitat solen tenir un cost inferior i més bons resultats publicitaris. El sistema de Google Ads funciona millor per a tothom quan els anuncis que mostrem són rellevants i coincideixen al màxim possible amb allò que cerquen els clients.