Skapa en ny textannons

När du har registrerat dig för Google Ads och skapat en kampanj kan du börja skapa annonser. För att du ska nå potentiella kunder på ett effektivt sätt bör dina textannonser vara informativa, relevanta och engagerande. Här är ett exempel på en textannons i söknätverket. Textannonser i Display-nätverket har oftast mer visuellt engagerande format. Läs mer om textannonser i Display-nätverket.

Heltäckande försäkring – skydd till ett rimligt pris
annons www.example.com/försäkring
Prisvärd och pålitlig försäkring. 10 % rabatt på alla onlineofferter.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

1. Logga in på ditt AdWords-konto.
  2. Klicka på fliken Kampanjer.
  3. Välj på vänstermenyn den kampanj där du vill lägga till den nya textannonsen.
  4. Klicka på fliken Annonser.
  5. Klicka på + Annons och välj sedan Textannons.
  6. Klicka på Välj … och välj den annonsgrupp där du vill lägga till den nya textannonsen.
  7. Ange en slutlig webbadress, rubriktext, beskrivning och text i de valfria fälten för sökväg. En dator- och mobilversion av annonsen visas direkt i annonsförhandsgranskningen samtidigt som du skriver.
  8. När du är nöjd med din nya textannons klickar du på Spara annons.

Innan annonsen börjar visas för kunder granskar Google Ads innehållet och formatet och kontrollerar att den följer våra annonseringspolicyer.