Een nieuwe tekstadvertentie maken

Wanneer u zich voor Google Ads heeft aangemeld en een campagne heeft gemaakt, kunt u advertenties gaan maken. Als u potentiële klanten effectief wilt bereiken, moet u tekstadvertenties maken die specifiek en relevant zijn en de betrokkenheid stimuleren. Hier ziet u een voorbeeld van een tekstadvertentie in het zoeknetwerk. Tekstadvertenties in het Display Netwerk hebben meestal visueel aantrekkelijkere indelingen. Meer informatie over tekstadvertenties in het Display Netwerk.

Uitgebreide verzekering - Bescherm uzelf tegen een scherpe prijs
Advertentie www.example.com/insurance
Betaalbaar en betrouwbaar verzekerd. 10% korting op online offertes.

Instructies

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Kies in het linkermenu de campagne waaraan u uw nieuwe tekstadvertentie wilt toevoegen.
  4. Klik op het tabblad Advertenties.
  5. Klik op + Advertentie en selecteer Tekstadvertentie.
  6. Klik op Kiezen... om de advertentiegroep te selecteren waaraan u uw nieuwe tekstadvertentie wilt toevoegen.
  7. Voer een uiteindelijke URL, een koptekst, beschrijvende tekst en tekst in de optionele Pad-velden in. Terwijl u typt, worden meteen een mobiele en een desktopversie van uw advertentie weergegeven in het Advertentievoorbeeld.
  8. Klik op Advertentie opslaan wanneer u tevreden bent met de nieuwe tekstadvertentie.

Voordat de opgeslagen advertentie wordt weergegeven aan klanten, beoordeelt Google Ads de content en de opmaak om te controleren of deze voldoen aan ons advertentiebeleid.