Visa dina annonser ovanför Googles sökresultat

När användare söker på Google kan det visas textannonser ovanför eller nedanför sökresultaten. Upp till fyra annonser kan visas ovanför sökresultaten.

Annonsens position på sidan påverkas av annonsrankningen – en kombination av ditt bud, annonsens kvalitet vid auktionstillfället (inräknat förväntad klickfrekvens, annonsens relevans och upplevelsen av målsidan), tröskelvärdena för annonsrankning, sökningens sammanhang (plats, enhet, tidpunkt, söktermer, andra annonser och sökresultat på sidan samt andra användarsignaler och attribut) och den förväntade effekten av tillägg och andra annonsformat.

I den här artikeln får du tips på hur du kan förbättra annonsens position.

Viktigt att tänka på

För att din annons ska kunna visas på en topposition måste den nå gränsvärdena för annonsrankning. Tröskelvärdena som krävs för att en annons ska visas ovanför sökresultaten är i allmänhet högre än de som krävs för att annonsen ska visas nedanför sökresultaten. Därför har annonser ovanför sökresultaten vanligen högre CPC än annonser nedanför.

Så kan du se till att dina annonser visas högst upp

Här följer några tips på hur du kan göra annonserna kvalificerade för topplaceringarna:

• Förbättra annonsrankningen: Fundera över om du kan ta med mer relevant information om ditt företag i annonserna för att öka den förväntade klickfrekvensen (CTR). Du kan även skapa annonser med tillägg, till exempel webbplatslänkar. Läs mer.
  • Fokusera på relevans: Se till att dina annonser och målsidor är relevanta för det kunderna söker efter. Annonserna kan visas även om de inte är relevanta, men de får inte lika många klick och kan ha hög CPC. Detta leder till sämre resultat över tid.
  • Se till att ditt bud är konkurrenskraftigt: Försök hålla budet på en nivå där du kan konkurrera med andra annonsörer som lägger bud på samma sökord. Gå igenom de uppskattade buden för visning högst upp på sidan för att ta reda på hur högt ditt bud måste vara för att konkurrera om en topplacering.
  • Bevaka dina kampanjresultat: Små och regelbundna förbättringar kan få stor effekt längre fram.