Näin saat mainokset näkymään sivun yläosan mainosten joukossa

Kun Googlessa tehdään hakuja, orgaanisten hakutulosten joukossa voi näkyä tekstimainoksia. Sivun yläosan mainokset näkyvät ylimpien orgaanisten hakutulosten rinnalla. Nämä mainokset sijoittuvat yleensä ylimpien orgaanisten tulosten yläpuolelle, mutta joillakin hauilla ne voivat näkyä myös tulosten alapuolella. Sivun yläosan mainosten sijoittelu on dynaamista ja voi muuttua käyttäjän haun mukaan.

Mainoksen sijainti sivulla määräytyy mainossijan mukaan. Mainossijaan taas vaikuttavat monet tekijät, kuten hintatarjous, mainoksen laatu huutokaupan aikana (esimerkiksi odotettu klikkausprosentti, mainoksen relevanssi ja laskeutumissivukokemus), mainossijan kynnysarvot, hakukonteksti (eli sijainti, laite, hakuaika, hakutermit, muut sivulla näkyvät mainokset ja hakutulokset sekä muut käyttäjäsignaalit ja ‑määritteet) sekä elementtien ja muiden mainosmuotoilujen odotettu vaikutus.

Tässä artikkelissa annetaan vinkkejä mainoksen sijainnin parantamiseen.

Hyvä muistaa

Jos haluat saada mainoksesi parhaalle paikalle, sen on saavutettava relevantit mainossijan kynnysarvot. Sivun yläosan mainosten joukossa näkymiselle on yleensä korkeammat kynnysarvot kuin muualla näkymiselle. Siksi sivun yläosan mainosten klikkauskohtaiset hinnat ovat yleensä suuremmat kuin muiden mainosten.

Miten voit edistää mainoksen pääsemistä sivun yläosaan?

Seuraavassa on joitakin vinkkejä:

• Paranna mainossijaa: Harkitse relevantimpien yritystietojen sisällyttämistä mainoksiisi odotetun klikkausprosentin parantamiseksi. Voit parantaa mainossijaa myös käyttämällä elementtejä, kuten sivustolinkkejä. Lue lisää.
  • Keskity relevanssiin: Varmista, että mainokset ja laskeutumissivut liittyvät asiakkaiden hakuihin. Jos mainoksesi eivät ole osuvia, ne saattavat näkyä, mutta ne eivät saa yhtä paljon klikkauksia ja niiden klikkauskohtainen hinta voi olla korkea. Tämä heikentää mainoksen tuloksia ajan mittaan.
  • Pidä hintatarjous kilpailukykyisenä: Yritä pitää hintatarjous riittävän korkeana, jotta voit kilpailla muiden, samoista avainsanoista hintatarjouksia tekevien mainostajien kanssa. Käy läpi sivun yläosan hintatarjousarviot, jotka auttavat ymmärtämään, kuinka suuri hintatarjouksesi on todennäköisesti oltava, jotta voit kilpailla paikasta sivun yläosassa.
  • Seuraa kampanjasi tuloksia: Kun teet pieniä parannuksia säännöllisesti, sillä voi olla suuri vaikutus myöhemmin.