Mainosten saaminen Googlen hakutulosten yläpuolelle

Kun käyttäjät tekevät hakuja Googlessa, hakutulosten ylä‑ tai alapuolella voidaan näyttää tekstimainoksia. Hakutulosten yläpuolella voidaan näyttää enintään neljä mainosta.

Mainoksen sijainti sivulla määräytyy mainoksen sijoituksen mukaan. Mainoksen sijoitukseen vaikuttavat monet tekijät, kuten hintatarjous, mainoksen laatu huutokaupan aikana (mukaan lukien odotettu klikkausprosentti, mainoksen relevanssi ja laskeutumissivukokemus), mainoksen sijoituksen kynnysarvot, käyttäjän haun konteksti (eli sijainti, laite, haun ajankohta, hakutermit, muut sivulla näytettävät mainokset ja hakutulokset sekä muut käyttäjäsignaalit ja ‑attribuutit) sekä laajennusten ja muiden mainosmuotojen odotettu vaikutus.

Tässä artikkelissa annetaan vinkkejä mainoksen sijainnin parantamiseen.

Muistettavaa

Jotta mainos voidaan näyttää parhaalla paikalla, sen on ylitettävä määritetyt mainoksen sijoituksen kynnysarvot. Hakutulosten yläpuolella näkymiseen vaadittavat kynnysarvot ovat yleensä korkeampia kuin kynnysarvot, jotka vaaditaan mainoksen näkymiseen hakutulosten alapuolella. Tämän vuoksi hakutulosten yläpuolella näkyvien mainosten klikkauskohtaiset hinnat ovat yleensä korkeampia kuin hakutulosten alapuolella näkyvien mainosten.

Miten voit edistää mainostesi näkymistä sivun yläosassa?

Seuraavassa on joitakin vinkkejä siihen, miten voit saada mainoksesi näkymään sivun yläosassa:

• Paranna mainoksen sijoitusta: Harkitse olennaisempien yritystietojesi sisällyttämistä mainoksiisi odotetun klikkausprosentin parantamiseksi. Voit parantaa mainoksen sijoitusta myös luomalla mainoksia, jotka sisältävät laajennuksia, kuten sivustolinkkejä. Lisätietoja
  • Keskity osuvuuteen: Varmista, että mainokset ja laskeutumissivut ovat asiakkaiden hakujen kannalta osuvia. Jos mainoksesi eivät ole osuvia, ne saattavat näkyä mutta eivät kuitenkaan saa paljon klikkauksia. Tämä johtaa ajan mittaan huonoon tehokkuuteen.
  • Pidä hintatarjous kilpailukykyisenä: Yritä pitää hintatarjous riittävän korkeana, jotta voit kilpailla muiden, samoista avainsanoista hintatarjouksia tekevien mainostajien kanssa. Tutkimalla sivun yläosan hintatarjousarvioita saat käsityksen siitä, kuinka suuri hintatarjouksesi on todennäköisesti oltava, jotta voit kilpailla paikasta sivun yläosassa.
  • Seuraa kampanjasi tuloksia: Pienten parannusten tekemisellä säännöllisesti voi olla suuri vaikutus myöhemmin.