Het verschil tussen Google-zoekresultaten en advertenties

Wanneer gebruikers zoeken op Google, worden er twee typen resultaten getoond: zoekresultaten en advertenties. Zoekresultaten worden weergegeven als links op pagina's met zoekresultaten en maken geen deel uit van de advertentieprogramma's van Google. Advertenties worden weergegeven onder het label Advertenties en kunnen op diverse locaties rond de gratis zoekresultaten worden geplaatst.

Advertenties en zoekresultaten op Google benadrukken

*1 = advertenties, 2 = zoekresultaten

Advertenties

• Waar ze worden weergegeven: advertenties worden meestal weergegeven langs de rand van de pagina (zoals bovenaan, aan de zijkant of onderaan).
  • Hoe ze worden gematcht: Google matcht advertenties met een zoekopdracht op basis van de mate waarin de zoekopdracht overeenkomt met uw zoekwoorden en campagne-instellingen.
  • Hoe ze worden gerangschikt: advertenties worden gerangschikt op basis van een combinatie van een CPC-bod (kosten per klik) en de relevantie.

Als u nog geen adverteerder bent, maar u hier wel advertenties wilt weergeven, kunt u zich aanmelden op de homepage van Google Ads.

Zoekresultaten

• Waar ze worden weergegeven: zoekresultaten worden meestal in het midden van de pagina weergegeven.
  • Hoe ze worden gematcht: Google matcht sites met een zoekopdracht op basis van informatie zoals de tekst op de pagina en links naar die pagina.
  • Hoe ze worden gerangschikt: resultaten worden op de pagina gerangschikt op basis van bijvoorbeeld de relevantie voor de zoekterm en de populariteit.

Naast links naar webpagina's kunt u ook relevante resultaten op een kaart bekijken waarop de locaties van lokale bedrijven, contactgegevens en routebeschrijvingen staan. De zoekresultaten van Google staan los van de advertentieprogramma's van Google.

Volgende stappen