Googlen hakutulosten ja mainosten väliset erot

Kun käyttäjät hakevat Googlesta haluamaansa, he näkevät kahdenlaisia tuloksia: hakutuloksia ja mainoksia. Hakutulokset näytetään linkkeinä hakutulossivulla, eivätkä ne kuulu Googlen mainostusohjelmiin. Mainosten yhteydessä näkyy Mainokset-tunniste ja mainokset voivat sijaita monissa kohdissa ilmaisten hakutulosten lähettyvillä.

Mainosten ja hakutulosten korostaminen Googlessa

1. Mainokset

• Missä mainokset näytetään: tavallisesti sivun reunalla (ylhäällä, sivulla tai alhaalla).
  • Miten mainosten osuvuus määritetään: Google näyttää mainoksia käyttäjän haun perusteella riippuen siitä, miten tarkasti haku vastaa avainsanoja ja kampanja-asetuksia.
  • Miten mainokset järjestetään: mainosten järjestys määräytyy niiden klikkauskohtaisen hinnan ja osuvuuden mukaan.

Jos et ole vielä mainostaja ja haluaisit näyttää mainoksiasi, voit rekisteröityä käyttäjäksi Google Adsin etusivulla.

2. Hakutulokset

• Missä ne näytetään: tavallisesti sivun keskiosassa.
  • Miten osuvuus määritetään: Google vertaa sivustojen osuvuutta käyttäjän tekemään hakuun tarkastelemalla esimerkiksi sivuston sivuilla olevaa tekstiä ja sivuihin kohdistuvia linkkejä.
  • Miten osuvuus määritetään: tulossivun tulosten järjestys perustuu esimerkiksi osuvuuteen hakutermin kanssa sekä siihen, kuinka suosittu linkitetty sivu on.

Aiheeseen liittyviä tuloksia voi nähdä myös kartalla, jossa on paikallisten yritysten toimipaikkoja, yhteystietoja ja ajo-ohjeita. Googlen hakutulokset ovat Googlen mainostusohjelmista riippumattomia.

Seuraavat vaiheet