Om språkinriktning

När du försöker kommunicera med andra som inte talar samma språk som du, är det ofta svårt att nå fram. Så är det också när du annonserar via Google Ads, så du vill att dina annonser ska visas för kunder som kan förstå dem. Läs om hur du inriktar annonser på geografiska platser.

Med språkinriktning kan du rikta in dina annonser på potentiella kunder som använder produkter från Google och webbplatser från tredje part baserat på de språk som kunderna förstår.

Välj målspråk

Med språkinriktning kan du välja det språk som används av potentiella kunder som du vill nå. Vi visar dina annonser för kunder som använder produkter från Google (t.ex. Sök eller Gmail) eller som besöker webbplatser och appar i Googles Display-nätverk (GDN) på det språket.

Målspråk i söknätverket

Google Ads i söknätverket kan rikta in sig på ett språk, flera språk eller alla språk. Dina annonser kan visas vid sökfrågor som matchar sökorden och där Google tror att användaren förstår minst ett inriktat språk.

Det kan vara bra att rikta in sig på alla språk. Då kan du nå personer som talar fler än ett språk och som kanske söker på flera språk.

Hur Google Ads identifierar olika språk

I söknätverket

Google Ads använder en mängd olika signaler för att förstå vilket språk användaren behärskar och försöker att visa den bästa tillgängliga annonsen på ett språk som användaren förstår. Dessa signaler kan omfatta frågespråk, användarinställningar och andra språksignaler som härletts av Googles AI.

Exempel

Pia förstår både engelska och svenska. Hennes mobila webbläsare är inställd på ett svenskt gränssnitt, men hennes övriga aktiviteter på Google tyder på att hon också pratar engelska. Många av hennes sökfrågor är också på engelska, till exempel ”buy shoes online”. Därför kan hon se annonser som är inriktade på antingen engelska eller svenska när de matchar sökorden. Pat kan skriva en fråga på svenska och se en annons på engelska.

I Display-nätverket

I Googles Display-nätverk kan Google Ads upptäcka och undersöka språket på sidor eller i appar som någon tittar på eller nyligen har tittat på för att bestämma vilka annonser som ska visas. Det innebär att vi kan identifiera språket antingen från sidor eller appar som personen har visat eller använt tidigare, eller från den sida eller app som han eller hon använder för närvarande.

Exempel

Maya har besökt flera matlagningsbloggar i Googles Display-nätverk som är skrivna på japanska, och hon ser annonser från kampanjer som är inriktade på personer som talar japanska. På grund av sin visningshistorik kan hon också se japanska annonser när hon läser andra bloggar i Display-nätverket som är skrivna på engelska.