Kielikohdistus

Jos keskustelukumppani ei puhu samaa kieltä kuin sinä, viestin perille saaminen on vaikeaa. Sama pätee Google Adsiin, joten mainoksia kannattaa kohdistaa asiakkaille, jotka ymmärtävät mainoksessa käytettyä kieltä. Lue lisää mainosten kohdistamisesta maantieteellisiin sijainteihin.

Kielikohdistuksen avulla voit kohdistaa mainoksesi Googlen tuotteita ja kolmansien osapuolten verkkosivustoja käyttäville potentiaalisille asiakkaille sen perusteella, mitä kieliä he ymmärtävät.

Kohdekielen valitseminen

Kielikohdistuksen avulla voit valita, mitä kieltä puhuvia potentiaalisia asiakkaita haluat tavoittaa. Mainoksesi näkyvät asiakkaille, jotka käyttävät Googlen tuotteita (kuten Hakua tai Gmailia) tai Google Display ‑verkostoon (GDN) kuuluvia sivustoja ja sovelluksia kyseisellä kielellä.

Kohdekielet hakuverkostossa

Hakuverkostossa Google Ads voi käyttää kohdistuksessa yhtä kieltä, useita kieliä tai kaikkia kieliä. Mainoksiasi voidaan näyttää hakujen yhteydessä silloin, kun haku vastaa avainsanoja ja Google arvioi käyttäjän ymmärtävän vähintään yhtä valitsemaasi kohdekieltä.

Kaikkiin kieliin kohdistamisesta saattaa olla sinulle hyötyä. Näin voit tavoittaa käyttäjiä, jotka puhuvat useita kieliä ja voivat tehdä hakuja eri kielillä.

Miten Google Ads tunnistaa käyttäjän kielet?

Hakuverkostossa

Google Ads tunnistaa erilaisten signaalien avulla, mitä kieltä käyttäjä osaa, ja pyrkii näyttämään parhaan mahdollisen mainoksen kyseisellä kielellä. Näitä signaaleja ovat esimerkiksi hakukieli, käyttäjän asetukset ja muut Googlen tekoälyn päättelemät kielisignaalit.

Esimerkki

Petra ymmärtää sekä suomea että englantia. Hän käyttää suomenkielistä mobiiliselainta, mutta hänen toimintansa Googlessa osoittaa selvästi, että hän puhuu myös englantia. Hän esimerkiksi tekee usein sellaisia hakuja kuin "buy shoes online". Siksi hän voi nähdä mainoksia, joiden kohdistusasetuksena on joko suomi tai englanti, jos hänen tekemänsä haku vastaa avainsanoja. Petra voi käyttää haussa suomea ja nähdä englanninkielisen mainoksen.

Display-verkostossa

Google Display ‑verkostossa Google Ads voi näyttää mainoksia sen perusteella, minkä kielistä sivua tai sovellusta käyttäjä katselee tai on katsellut äskettäin. Voimme siis tunnistaa kielen joko käyttäjän aiemmin katselemien sivujen tai sovellusten perusteella tai sen sivun perusteella, jolla hän sillä hetkellä on.

Esimerkki

Maija on tarkastellut useita japaniksi kirjoitettuja ruoanlaittoblogeja Google Display ‑verkostossa ja näkee mainoksia, jotka ovat peräisin japaninkielisille henkilöille kohdistetuista kampanjoista. Katseluhistoriansa vuoksi hän saattaa nähdä japaninkielisiä mainoksia silloinkin, kun hän lukee Display-verkostossa englanninkielisiä blogeja.