Om målretning efter sprog

Hvis du forsøger at kommunikere med en person, der ikke forstår det samme sprog som dig, kan du få svært ved at få dit budskab igennem. Det samme gør sig gældende, når du annoncerer via Google Ads: Du vil gerne have, at dine annoncer skal vises for kunder, der er i stand til at forstå dem. Få flere oplysninger om målretning af annoncer mod geografiske lokationer

Med målretning efter sprog kan du målrette dine annoncer mod potentielle kunder, der bruger Google-produkter og tredjepartswebsites, ud fra de sprog, de forstår.

Vælg målsprog

Målretning efter sprog giver dig mulighed for at vælge det sprog, som de potentielle kunder, du gerne vil nå ud til, taler eller forstår. Vi viser dine annoncer for kunder, som bruger Google-produkter (f.eks. Søgning eller Gmail) eller besøger websites og apps på Google Displaynetværket (GDN) på det pågældende sprog.

Målsprog på Søgenetværket

Google-annoncer på Søgenetværket kan enten målrettes mod ét sprog, flere sprog eller alle sprog. Dine annoncer er kvalificerede til at blive vist ved forespørgsler, hvor søgeordene matcher og Google har registreret, at brugeren forstår mindst ét af de valgte målretningssprog.

Hvis du målretter mod alle sprog, kan du nå ud til personer, som forstår mere end ét sprog, og som muligvis søger på flere forskellige sprog.

Sådan registrerer Google Ads sprog

På Søgenetværket

I Google Ads bruges der en lang række signaler til at registrere, hvilke sprog brugeren forstår, og vi forsøger så vidt muligt at vise den bedste annonce, der er tilgængelig på et sprog, som brugeren forstår. Disse signaler kan f.eks. være forespørgselssprog, brugerindstillinger og andre sprogsignaler, der udledes af Google AI.

Eksempel

Patricia forstår både dansk og engelsk. Selvom hendes mobilbrowser er indstillet til en dansk grænseflade, antyder hendes andre aktiviteter på Google kraftigt, at hun også forstår engelsk (f.eks. er mange af hendes forespørgsler også på engelsk, f.eks. "buy shoes online"). Hun kan derfor få vist annoncer, der er målrettet mod enten engelsk eller dansk, hvis søgeordene matcher. Patricia kan også angive en forespørgsel på dansk og få vist en annonce på engelsk.

På Displaynetværket

Google Displaynetværket bruger Google Ads muligvis sproget på de sider eller i de apps, som brugeren får vist eller benytter (eller har fået vist eller benyttet for nylig), til at afgøre, hvilke annoncer der skal vises. Sproget kan med andre ord blive registreret enten ud fra de sider eller apps, brugeren allerede har besøgt, eller den side, som vedkommende aktuelt besøger.

Eksempel

Maya har besøgt flere forskellige blogs om madlavning på Google Displaynetværket, der er skrevet på japansk, og hun ser annoncer fra kampagner, der er målrettet mod personer, der foretrækker japansk. På grund af hendes browserhistorik får hun muligvis også vist japanske annoncer, når hun læser andre blogs på engelsk på Displaynetværket.

På YouTube

Google Ads kan vise annoncer på YouTube baseret på de sprog, som brugeren forstår. Dette bestemmes af den sprogpræference, som en person angiver på YouTube-startsiden, og forskellige andre signaler, f.eks. browserens sprog, lokation og browserhistorik.

Eksempel

Sam bor i Frankrig og har sin YouTube-startside indstillet til fransk, men besøger også websites og foretager Google-søgninger på engelsk. Sam kan få vist annoncer på både fransk og engelsk, da hans aktivitet tyder på, at han forstår begge sprog.