Typer av platsinriktning efter land

• Precis som etikettregler och eluttag finns det olika typer av platsinriktning i olika länder. I Google Ads kan du inrikta dig på exempelvis postnummer, orter och regioner. Men tänk på att vissa inriktningstyper bara är tillgängliga i vissa länder.
  • Du kan också välja att visa dina annonser på särskilda platser av intresse, som flygplatser eller universitet.

Typer av platsinriktning

I följande diagram kan du se exempel på de olika typer av platsinriktning som är tillgängliga i Google Ads:

Inriktningstyp Exempel
Flygplatser
  • Toronto Pearson International Airport
  • John F. Kennedy International Airport
Autonom region
(endast Spanien)
  • Andalusien
  • Valencia
Distrikt
(endast Mexiko)
  • Benito Juárez
Kanton
(endast Schweiz)
  • Bern
  • Zürich
Stad
  • San Francisco, Kalifornien
  • Paris, Frankrike
Stadsregion
(endast Australien)
  • North East Suburbs
Kongressdistrikt
Endast USA
  • CA-12: 12:e distriktet i Kalifornien
  • AL-4: 4:e distriktet i Alabama
Land
  • Mexiko
  • Sverige
Län
  • Claire, Irland
  • Nord-Trøndelag, Norge
  • Vukovar-Syrmia, Kroatien
Departement
(endast Frankrike)
  • Loire
  • Val-de-Marne
Nielsen® DMA®-regioner (Designated Market Areas)
Endast USA
  • Detroit, MI
  • Cincinnati, OH
Guvernement
(endast Egypten)
  • Gharbia
  • Beheira
Kommun
(endast Bulgarien)
  • Burgas
  • Esbo
  • Buccinasco
Grannskap
  • Billingham
  • Strand
Okrug
(endast Moskva och Sankt Petersburg)
  • Södra administrativa okrug
  • Admiraltejskijdistriktet
Postnummer
(endast Kanada, Storbritannien, Tyskland och USA)
  • 76622
  • RM17
Prefektur
(endast Japan)
  • Aichi
  • Fukuoka
Provins
  • Navarra, Spanien
  • Mersin, Turkiet
Region
  • Asti, Italien
  • Busan, Sydkorea
Delstat
  • Alaska, USA
  • Uttar Pradesh, Indien
  • Saarland, Tyskland
Territorium
(endast Kanada)
  • Northwest Territories
  • Yukon
TV-region
(endast Storbritannien)
  • London
  • Midlands
Unionsterritorium
(endast Indien)
  • Delhi
  • Lakshadweep
Universitet (endast Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Storbritannien och USA)
  • Stanford University
  • McGill University

Se en fullständig lista med inriktningstyper för respektive land.

Alla tillgängliga platsinriktningar

En fullständig lista med tillgängliga platsinriktningar i Google Ads, inklusive specifika länder, städer, regioner och så vidare finns i tabellen Inriktningar i Google Ads API-dokumentationen. Här följer några tips om hur du kan använda tabellen:

• Filtrera efter inriktningstyp: Öppna rullgardinsmenyn ovanför rubriken Inriktningstyp. Välj den inriktningstyp som du vill använda för att filtrera tabellen. Välj exempelvis Stad om du vill se alla städer som du kan inrikta dig på i Google Ads.
  • Filtrera efter landskod: Om du anger en landskod ovanför rubriken Landskod visas alla platsinriktningar som är tillgängliga inom det landet. Du kan även filtrera efter inriktningstyp. Ange exempelvis FR som landskod och välj Stad om du vill visa alla inriktningsbara städer i Frankrike.
  • Sortera: Klicka på valfri kolumnrubrik i tabellen om du vill sortera resultaten i bokstavsordning. Klicka exempelvis på Namn om det är namnen i tabellen som du vill sortera i alfabetisk ordning.