Platsinriktningstyper efter land

Obs! Google Ads platsinriktning avgör inte geografiska gränser.

Precis som med etikettregler och eluttag är platsinriktningstyperna olika i olika länder. Med Google Ads kan du inrikta dig på olika typer av platser via postnummer, städer, regioner och annat. Men kom ihåg att vissa inriktningstyper inte finns i alla länder.

Du kan också välja att visa dina annonser på särskilda platser av intresse, som flygplatser eller universitet.

Platsinriktningstyper

Diagrammet nedan innehåller exempel på de platsinriktningstyper som är tillgängliga i Google Ads:

Inriktningstyp Exempel
Flygplatser
  • Toronto Pearson International Airport
  • John F. Kennedy International Airport
Autonoma regioner
  • Andalusien, Spanien
  • Valencia, Spanien
Distrikt
  • Benito Juárez, Mexiko
Kanton
  • Bern, Schweiz
  • Zürich, Schweiz
Ort
  • San Francisco, Kalifornien
  • Paris, Frankrike
Storstadsregioner
  • Nordöstra förorterna, Australien
Kongressdistrikt
  • CA-12: 12:e distriktet i Kalifornien
  • AL-4: 4:e distriktet i Alabama
Land
  • Mexiko
  • Sverige
Län
  • Claire, Irland
  • Nord-Trøndelag, Norge
  • Vukovar-Syrmia, Kroatien
Departement
  • Loire, Frankrike
  • Val-de-Marne, Frankrike
Nielsen® DMA®-regioner (Designated Market Areas)
  • Detroit, MI
  • Cincinnati, OH
Guvernement
  • Gharbia, Egypten
  • Beheira, Egypten
Kommun
  • Burgas, Bulgarien
  • Esbo, Finland
  • Buccinasco, Italien
Områden
  • Billingham, Storbritannien
  • Strand, Storbritannien
Okrug
  • Södra administrativa okrug, Ryssland
  • Admiraltejskijdistriktet, Ryssland
Postnummer
  • 76622, USA
  • RM17, Storbritannien
Prefektur
  • Aichi, Japan
  • Fukuoka, Japan
Provins
  • Navarra, Spanien
  • Mersin, Turkiet
Region
  • Asti, Italien
  • Busan, Sydkorea
Delstat
  • Alaska, USA
  • Uttar Pradesh, Indien
  • Saarland, Tyskland
Territorium
  • Northwest Territories, Kanada
  • Yukon, Kanada
Tv-region
  • London, Storbritannien
  • Midlands, Storbritannien
Unionsterritorium
  • Delhi, Indien
  • Lakshadweep, Indien
Universitet
  • Stanford University
  • McGill University

Alla tillgängliga platsinriktningar

En fullständig lista över tillgängliga platsinriktningar i Google Ads, inklusive specifika länder, städer, regioner och annat, finns i inriktningstabellen i dokumentationen för Google Ads API. Här följer några tips på hur du kan använda tabellen:

• Filtrera efter inriktningstyp: Leta reda på rullgardinsmenyn ovanför rubriken Inriktningstyp. Välj den inriktningstyp du vill använda för att filtrera tabellen. Välj till exempel Ort och tryck på Använd för att se alla städer som du kan inrikta dig på i Google Ads.
  • Filtrera efter landskod: Ange en landskod ovanför rubriken Landskod för att se alla tillgängliga platsinriktningar i det landet. Du kan även filtrera efter inriktningstyp. Ange till exempel FR som landskod, välj Ort och tryck på Använd för att se alla städer i Frankrike som du kan inrikta dig på.
  • Sortera: Klicka på valfri kolumnrubrik i tabellen för att sortera resultaten i bokstavsordning efter den kolumnen. Klicka till exempel på Namn för att sortera namnen i bokstavsordning i tabellen.