Ulike typer geografiske mål etter land

I likhet med matvaner og stikkontakter varierer de ulike typene geografiske mål fra land til land. Med Google Ads kan du målrette mot forskjellige steder, blant annet postnumre, byer og områder. Husk at visse måltyper ikke er tilgjengelige i alle land.

Du kan også velge å vise annonsene dine til folk som befinner seg på steder av interesse, som for eksempel flyplasser eller universiteter.

Ulike typer geografiske mål

I tabellen nedenfor kan du se eksempler på ulike typer geografisk mål som er tilgjengelige for Google Ads:

Måltype Eksempler
Flyplasser
  • Stavanger lufthavn, Sola
  • Oslo lufthavn, Gardemoen
Selvstyrt provins
  • Andalucía, Spania
  • Valencia, Spania
Bydel
  • Benito Juarez, Mexico
Distrikt
  • Bern, Sveits
  • Zürich, Sveits
By
  • Bergen, Norge
  • Paris, Frankrike
Byområde
  • Oslo øst, Norge
Valgkrets
  • Bergen, Norge
  • AL-4: 4th District of Alabama
Lland
  • Mexico
  • Sverige
Fylke
  • Claire, Irland
  • Nord-Trøndelag, Norge
  • Vukovar-Syrmia, Kroatia
Departement
  • Loire, Frankrike
  • Val-de-Marne, Frankrike
Nielsen® DMA®-områder (angitte markedsområder (DMA / Designated Market Area))
  • Detroit, MI, USA
  • Cincinnati, OH
Guvernement
  • Gharbia, Egypt
  • Beheira, Egypt
Kommune
  • Burgas, Bulgaria
  • Espoo, Finland
  • Buccinasco, Italia
Lokalområder
  • Åsane, Norge
  • Strand, Storbritannia
Okrug
  • Sørlig autonomt distrikt, Russland
  • Admiraltejskij-distriktet, Russland
Postnummer
  • 0014, Norge
  • RM17, Storbritannia
Prefektur
  • Aichi, Japan
  • Fukuoka, Japan
Provins
  • Navarre, Spania
  • Mersin-provinsen, Tyrkia
Region
  • Asti, Italia
  • Busan, Sør-Korea
Delstat
  • Alaska, USA
  • Uttar Pradesh, India
  • Saarland, Tyskland
Territorium
  • Nordvestterritoriene, Canada
  • Yukon, Canada
TV-område
  • London, Storbritannia
  • Midlands, Storbritannia
Unionsterritorium
  • Delhi, India
  • Lakshadweep, India
Universitet
  • Stanford University
  • Universitetet i Oslo, Norge

Alle tilgjengelige geografiske mål

I måltabellen i Google Ads API (AdWords API)-dokumentasjonen vår kan du se hele listen over de geografiske målene du kan velge i Google Ads, blant annet spesifikke land, byer og områder. Her er noen tips til bruk av tabellen:

• Filtrer etter måltype: Finn rullegardinmenyen ovenfor Måltype-overskriften. Velg måltypen du vil bruke for å filtrere tabellen. Velg for eksempel By, og trykk så på Bruk for å se alle byene du kan målrette annonser mot i Google Ads.
  • Filtrer etter landskode: Skriv inn en landskode ovenfor Landskode-overskriften for å se alle de geografiske målene som er tilgjengelige i det aktuelle landet. Du kan også filtrere etter måltype. Du kan for eksempel oppgi «FR» som landskode, velge By og så trykke på Bruk for å se alle byene i Frankrike du kan målrette annonser mot.
  • Sortér: Klikk på en hvilken som helst kolonneoverskrift i tabellen for å sortere resultatene alfabetisk etter denne kolonnen. Du kan for eksempel klikke på Navn for å sortere navnene alfabetisk i tabellen.