Välj plats- och språkinställningar

Se till att dina annonser når de avsedda kunderna med hjälp av plats- och språkinställningarna. I den här artikeln går vi igenom hur du väljer dessa inställningar för en ny kampanj.

Med platsinställningar kan du inrikta de geografiska områden där dina annonser kan visas. Med språkinställningar kan du visa annonser i Googles produkter och på tredje parts webbplatser på dina kunders språk.

Exempel

Anta att du äger ett företag i Norge och har inriktat dina annonser på Norge och angett norska som målspråk. Det innebär att dina annonser kan visas på Google för kunder i Norge som har ställt in norska som språk på datorn.

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Alla kampanjer i navigeringspanelen.
  3. I sidmenyn till vänster klickar du på Kampanjer för att komma till kampanjsidan.
  4. Klicka på plusknappen .
  5. Välj en kampanjtyp och ett mål och klicka sedan på Fortsätt.
  6. För att inrikta dig på platser kan du:
    • Välja en plats i listan med alternativ ...
    • Eller ange en plats i sökrutan.
  7. Skriv in ett språk i sökrutan för att ändra målspråk.
  8. Markera rutan bredvid det språk som du vill rikta in dig på.
  9. När du har valt resten av kampanjinställningarna klickar du på Spara och fortsätt.

Ställ in språk för flera kampanjer samtidigt

Så här ställer du in språk för flera kampanjer samtidigt:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Alla kampanjer i navigeringspanelen.
  3. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster.
  4. Markera rutan bredvid alla kampanjer som du vill ändra.
  5. Välj Ändra språk i menyn Redigera.
  6. Skriv in ett språk i textfältet och välj sedan det du vill använda i listan.
  7. Valfritt: Klicka på Förhandsgranska för att se hur språken för din kampanj ändras.
  8. Klicka på Använd.

Ställa in platsinriktning för flera kampanjer på en gång

Ställa in platsinriktning för flera kampanjer samtidigt

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Alla kampanjer i navigeringspanelen.
  3. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster.
  4. Markera rutan bredvid alla kampanjer som du vill ändra.
  5. Välj Ändra platser i menyn Redigera. Du kan göra något av följande:
    • Ersätt befintliga platser för dina valda kampanjer.
    • Behåll de befintliga platserna samtidigt som du lägger till nya.
  6. Skriv in en plats i textfältet och välj sedan den du vill använda i listan.
  7. Valfritt: Klicka på Förhandsgranska för att se hur dina kampanjers platser ändras.
  8. Klicka på Använd.