Välj plats- och språkinställningar

Se till att dina annonser når de avsedda kunderna med hjälp av plats- och språkinställningarna. I den här artikeln går vi igenom hur du väljer dessa inställningar för en ny kampanj.

Med platsinställningarna kan du rikta in de geografiska områden där dina annonser kan visas. Med språkinställningarna kan du visa annonser i Googles produkter och på tredje parts webbplatser på de språk som dina kunder talar.

Exempel

Säg att du äger ett företag i Norge, och du har riktat in dina annonser till Norge och angett norska som målspråk. Det innebär att dina annonser kan visas på Google för kunder i Norge som har ställt in norska som språk på datorn.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

1. Klicka på fliken Kampanjer.
  2. Klicka på Alla kampanjer i panelen till höger.
  3. Klicka på + Kampanj.
  4. Du kommer till en sida där du kan uppdatera dina kampanjinställningar. Titta efter avsnittet Platser och språk.
  5. För att inrikta dig på platser kan du:
    • Välja en plats i listan med alternativ ...
    •  Du kan även ange en plats i sökrutan. Select locations
  6. Om du vill ändra målspråk klickar du på Redigera under ”Språk”. Edit languages
  7. Markera rutorna bredvid de språk du vill inrikta dig på. Select languages
  8. När du har valt resten av kampanjinställningarna klickar du på Spara och fortsätt.
Ställ in språk för flera kampanjer samtidigt

Så här ställer du in språk för flera kampanjer samtidigt:

1. Logga in på ditt AdWords-konto på https://adwords.google.se.
  2. Klicka på fliken Kampanjer.
  3. Klicka på underfliken Inställningar.
  4. Markera kryssrutan vid kampanjerna du vill ändra.
  5. Öppna menyn Redigera och välj Avancerade inställningar > Språk …
  6. I rutan som öppnas väljer du önskade språk för kampanjerna.
  7. Valfritt: Vi rekommenderar att du klickar på Förhandsgranska ändringar om du vill se hur kampanjspråken ändras.
  8. Klicka på Gör ändringar.

Tips

På fliken för kampanjinställningar kan du klicka på Filtrera om du bara vill visa kampanjer som matchar särskilda villkor. Det kan göra det enklare att genomföra gruppändringar i vissa kampanjer.

Ställa in platsinriktning för flera kampanjer på en gång

Så här ställer du in platsinriktning för flera kampanjer samtidigt:

• Logga in på ditt AdWords-konto på https://adwords.google.se.
  • Klicka på fliken Kampanjer.
  • Klicka på underfliken Inställningar.
  • Markera kryssrutan vid kampanjerna du vill ändra.
  • Välj Plats … på menyn Redigera.
  • Välj i rutan som öppnas om du vill lägga till platser i de markerade kampanjerna eller byta ut platserna i kampanjerna.
  • Ange en plats i textfältet. När du har valt en plats visas fler textfält där du kan skriva in fler platser.
  • Frivilligt: Vi rekommenderar att du klickar på Förhandsgranska ändringar om du vill se hur kampanjplatsen ändras.
  • Klicka på Gör ändringar.

Tips

På fliken för kampanjinställningar kan du klicka på Filtrera om du bara vill visa kampanjer som matchar särskilda villkor. Det kan göra det enklare att göra flera ändringar samtidigt i särskilda kampanjer.