Velg posisjons- og språkinnstillinger

Sørg for at annonsene dine blir vist til kundene du er ute etter, ved å angi fornuftige posisjons- og språkinnstillinger. I denne artikkelen skal vi forklare hvordan du angir disse innstillingene for nye kampanjer.

Via posisjonsinnstillingene kan du målrette annonsene dine mot de geografiske områdene der du vil at de skal vises. Med språkinnstillingene kan du angi at annonsene dine skal vises i Google-produkter og på tredjepartsnettsteder på de språkene kundene dine snakker.

Flerspråklige brukere kan se annonser på et annet språk enn det de søker med hvis Google er sikker på at brukerne forstår språket i annonsen. Eksempel: En bruker som forstår norsk, som søker etter «zapatos azules» på spansk, kan få se en norsk annonse som samsvarer med søkeordet «blå sko». Finn ut mer om språkmålretting.

Eksempel

Tenk deg at du eier en bedrift i Norge, og at du har målrettet annonsene dine mot landet Norge og angitt norsk som målspråk. Dette innebærer at annonsene dine kan vises på Google for kunder i Norge som har angitt norsk som dataspråk. Annonsene dine kan også vises på norsk hvis brukeren forstår norsk, men kanskje søker etter produktet ditt på engelsk.

Veiledning

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Klikk på + Ny kampanje.
  6. Velg ønsket mål og kampanjetype, og klikk så på Fortsett.
  7. Gjør ett av følgende for å målrette kampanjen mot steder:
    • velge et sted blant de tilgjengelige alternativene eller
    • Angi et sted i søkefeltet.
  8. For å endre målspråk, skriv inn et språk i søkefeltet.
  9. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av språket du vil målrette annonser mot.
  10. Klikk på Lagre og fortsett når du har angitt resten av kampanjeinnstillingene.

Angi språk for flere kampanjer samtidig

Sånn kan du angi språk for flere kampanjer samtidig:

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på Innstillinger-fanen.
  5. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av kampanjene du vil endre.
  6. Velg Endre språk fra Endre-menyen.
  7. Skriv inn et språk i tekstfeltet, og velg så ønsket språk fra listen.
  8. Valgfritt: Klikk på Forhåndsvisning for å se hvordan kampanjespråkene endres.
  9. Klikk på Bruk.

Angi stedsmålretting for flere kampanjer samtidig

Sånn angir du stedsmålretting for flere kampanjer samtidig:

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Kampanjer.
  4. Klikk på Innstillinger-fanen.
  5. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av kampanjene du vil endre.
  6. Velg Endre steder fra Endre-menyen. Du har disse alternativene:
    • Erstatt de eksisterende stedene for de valgte kampanjene dine.
    • Behold de eksisterende stedene, og legg til nye.
  7. Skriv inn et sted i tekstfeltet, og velg ønsket sted fra listen.
  8. Valgfritt: Klikk på Forhåndsvisning for å se hvilke steder kampanjene nå omfatter.
  9. Klikk på Bruk.