Uw instellingen voor locatie en taal selecteren

Zorg ervoor dat uw advertenties de klanten bereiken die u wilt door gebruik te maken van instellingen voor locatie en taal. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u deze instellingen bepaalt voor een nieuwe campagne.

Met locatie-instellingen kunt u de geografische gebieden targeten waar uw advertenties kunnen worden weergegeven. Met taalinstellingen kunt u uw advertenties tonen op websites van Google-producten en van derden in de talen die uw klanten spreken.

Meertalige gebruikers zien mogelijk advertenties in een andere taal dan de taal van hun zoekopdracht als Google ervan overtuigd is dat de gebruiker de taal van de advertentie begrijpt. Bijvoorbeeld: een gebruiker die Nederlands spreekt maar in het Spaans een zoekopdracht uitvoert naar 'zapatos azules', kan een advertentie in het Nederlands te zien krijgen die overeenkomt met het zoekwoord blauwe schoenen. Ontdek meer informatie over targeting op taal.

Voorbeeld

Stel dat u eigenaar bent van een bedrijf in Noorwegen, dat u uw advertenties heeft getarget op het land Noorwegen en dat u de targettaal heeft ingesteld op Noors. Dit betekent dat uw advertenties op Google kunnen worden getoond aan klanten in Noorwegen die Noors als hun computertaal hebben ingesteld. Uw advertenties kunnen ook in het Noors worden weergegeven als de gebruiker Noors spreekt, maar met Engelse zoekwoorden naar uw product zoekt.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Klik op + Nieuwe campagne.
  6. Kies een campagnetype en een doel en klik daarna op Doorgaan.
  7. Target de gewenste locaties op een van de volgende manieren:
    • Selecteer een locatie in de getoonde opties.
    • Of geef een locatie op in het zoekvak.
  8. Geef een taal op in het zoekvak om uw doeltaal te bewerken.
  9. Vink het selectievakje aan naast de taal die u wilt targeten.
  10. Nadat u de overige campagne-instellingen heeft geselecteerd, klikt u op Opslaan en doorgaan.

Talen instellen voor meerdere campagnes tegelijk

Zo stelt u talen voor meerdere campagnes tegelijk in:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op het tabblad Instellingen.
  5. Vink het vakje aan naast de campagnes die u wilt wijzigen.
  6. Ga naar het menu Bewerken en selecteer Talen wijzigen.
  7. Typ een taal in het tekstveld en selecteer vervolgens de gewenste taal in de lijst.
  8. Optioneel: Klik op Voorbeeld om te zien hoe de talen van uw campagnes worden gewijzigd.
  9. Klik op Toepassen.

Targeting op locatie instellen voor meerdere campagnes tegelijk

Zo stelt u targeting op locatie voor meerdere campagnes tegelijk in:

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op het tabblad Instellingen.
  5. Vink het vakje aan naast de campagnes die u wilt wijzigen.
  6. Ga naar het menu Bewerken en selecteer Locaties wijzigen. Voer een van de volgende acties uit:
    • Vervang de bestaande locaties van de geselecteerde campagnes.
    • Behoud de bestaande locaties en voeg nieuwe toe.
  7. Typ een locatie in het tekstveld en selecteer vervolgens de gewenste locatie in de lijst.
  8. Optioneel: Klik op Voorbeeld om te zien hoe de locaties van uw campagnes worden gewijzigd.
  9. Klik op Toepassen.