Uw instellingen voor locatie en taal selecteren

Zorg ervoor dat uw advertenties de klanten bereiken die u wilt door gebruik te maken van instellingen voor locatie en taal. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u deze instellingen bepaalt voor een nieuwe campagne.

Met locatie-instellingen kunt u de geografische gebieden targeten waar uw advertenties kunnen worden weergegeven. Met taalinstellingen kunt u uw advertenties weergeven op websites van Google-producten en van derden in de talen die uw klanten spreken.

Voorbeeld

Stel dat u eigenaar bent van een bedrijf in Noorwegen, dat u uw advertenties heeft getarget op het land Noorwegen en dat u de targettaal heeft ingesteld op Noors. Dit betekent dat uw advertenties op Google kunnen worden weergegeven voor klanten in Noorwegen die Noors als hun computertaal hebben ingesteld.

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het navigatievenster op Alle campagnes.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes om naar de pagina Campagnes te gaan.
  4. Klik op de plusknop .
  5. Kies een campagnetype en een doel en klik vervolgens op Doorgaan.
  6. Voor het targeten van locaties beschikt u over de volgende opties:
    • Selecteer een locatie uit de weergegeven opties...
    • Of geef een locatie op in het zoekvak.
  7. Geef een taal op in het zoekvak om uw doeltaal te bewerken.
  8. Vink het selectievakje aan naast de taal die u wilt targeten.
  9. Nadat u de overige campagne-instellingen heeft geselecteerd, klikt u op Opslaan en doorgaan.

Talen instellen voor meerdere campagnes tegelijk

Ga als volgt te werk om talen voor meerdere campagnes tegelijk in te stellen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het navigatievenster op Alle campagnes.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  4. Vink het vakje aan naast de campagnes die u wilt wijzigen.
  5. Ga naar het menu Bewerken en selecteer Talen wijzigen.
  6. Typ een taal in het tekstveld en selecteer vervolgens de gewenste taal in de lijst.
  7. Optioneel: Klik op Voorbeeld om te zien hoe de talen van uw campagnes worden gewijzigd.
  8. Klik op Toepassen.

Targeting op locatie instellen voor meerdere campagnes tegelijk

Ga als volgt te werk om targeting op locatie voor meerdere campagnes tegelijk in te stellen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het navigatievenster op Alle campagnes.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  4. Vink het vakje aan naast de campagnes die u wilt wijzigen.
  5. Ga naar het menu Bewerken en selecteer Locaties wijzigen. Voer een van de volgende acties uit:
    • Vervang de bestaande locaties van de geselecteerde campagnes.
    • Behoud de bestaande locaties en voeg nieuwe toe.
  6. Typ een locatie in het tekstveld en selecteer vervolgens de gewenste locatie in de lijst.
  7. Optioneel: Klik op Voorbeeld om te zien hoe de locaties van uw campagnes worden gewijzigd.
  8. Klik op Toepassen.