Verktøy-fanen

På Verktøy-fanen finner du direkte linker til en rekke verktøy for Google Ads-kontoen. Du kan bruke disse verktøyene for å overvåke og gjøre endringer i kontoen din, annonsene, annonsegruppene og søkeordene dine.

Nedenfor finner du forklaringer på verktøyene du ser på denne fanen. Du klikker simpelthen på navnet til et verktøy for å se hva du kan bruke det til.

1. Endringslogg

I Endringslogg-verktøyet kan du se endringene du har gjort i kontoen din de siste to årene. Med enkel tilgang til kontologgen blir det lettere å forstå resultatendringer og holde rede på hvordan du har administrert kontoen tidligere.

Prøv det nå

2. Konverteringer

I Konverteringer-delen finner du informasjon om hva som skjer etter at folk har klikket på annonsene dine. Har de kjøpt et produkt? Eller har de registrert seg for nyhetsbrevet ditt? Du kan enkelt spore denne informasjonen ved å bruke gratisverktøyet konverteringssporing. Hvis du har kunnskap om konverteringene dine, får du også en forståelse av hvilke søkeord som fungerer bra for bedriften din, slik at du kan investere mer penger i de beste ordene og øke avkastningen.

Når du har konfigurert konverteringssporing, kan du finne et fullstendig sammendrag av konverteringsdataene dine her, som et supplement til rapporteringen på Kampanjer-fanen.

Prøv det nå

3. Attribusjon

Attribusjon er et sett med rapporter om konverteringene dine. Når du har konfigurert konverteringssporing, kan du se i attribusjonsrapportene hvilke baner kundene har fulgt for å fullføre konverteringer, og konverteringene blir tilskrevet ulike annonser, klikk og dimensjoner underveis. Med denne detaljerte innsikten i kundenes atferd er det enklere for deg å optimalisere annonseringen din for å nå ut til brukere når de vurderer å utføre handlinger som er verdifulle for bedriften din.

Finn ut mer om attribusjonsrapporter.

4. Google Analytics

Med Google Analytics kan du se hvordan brukere fant nettstedet ditt og hvordan de har brukt det. Ved hjelp av denne informasjonen kan du forbedre nettstedets avkastning, øke antallet konverteringer og finne ut hvordan du kan gi kundene en bedre opplevelse. I Analytics kan du også konfigurere mål (nettsider som fungerer som konverteringer for nettstedet ditt) og importere dem til Google Ads. Eksempler på konverteringssider kan være en takkeside som vises etter at en bruker har sendt inn informasjon via et skjema, eller en side for bekreftelse av et kjøp.

5. Søkeordplanleggeren

Med Søkeordplanlegger kan du lage nye søkenettverkskampanjer eller bygge ut eksisterende. Du kan søke etter forslag til søkeord eller annonsegrupper, og til og med se forventede resultater for en søkeordsliste er forventet å produsere. Dette er viktig fordi søkeordene du oppretter for en gitt annonsegruppe, brukes til å målrette annonser mot potensielle kunder. Med andre ord kan gode søkeord bidra til at annonsene dine blir vist for de kundene du ønsker, når du ønsker det. Med Søkeordplanlegger får du også hjelp til velge konkurransedyktige bud og budsjetter du kan bruke med kampanjene.

Prøv det nå

6. Bannerkampanjeplanleggeren

Det er lurt å bruke bannerkampanjeplanleggeren hvis du har valgt å kjøre annonser i Google Displaynettverk. I displaynettverket kan du målrette tekstannonsene, bildeannonsene, videoannonsene eller de interaktive annonsene dine mot plasseringer på bestemte nettsteder, sider, apper eller videoer i nettverket. Med Bannerkampanjeplanleggeren kan du planlegge kampanjene i Displaynettverket ved at du får forslag til søkeord, interesser, emner, plasseringer, demografiske grupper og remarketinglister du kan målrette mot. Foruten alle forslagene du får, kommer du til å se beregninger for kostnader og rekkevidde på grunnlag av eldre data.

Prøv det nå

7. Forhåndsvisning og diagnostisering av annonser

Bruk Forhåndsvisning og diagnostisering av annonser-verktøyet for å søke etter annonsen din på samme måte som du gjør på en vanlig søkeresultatside fra Google. Dette er en enkel metode for å kontrollere hvordan en annonse blir vist, og du får nøyaktig de samme resultatene som på Google Søk uten å akkumulere visninger (det er altså helt gratis). Hvis annonsen din ikke blir vist, får du informasjon i verktøyet om hvorfor, og du får forslag til hvordan du kan få annonsen publisert.

Prøv det nå

Link til beslektet innhold