Måling av merkevarebevissthet

Målet for merkevarekampanjer er unikt: nemlig å øke bevisstheten og synligheten for et produkt, en tjeneste eller en sak. Det er enklere å nå disse målene hvis du lager Google Ads-kampanjer med målet merkevarebevissthet og rekkevidde for å øke trafikken til nettstedet ditt eller oppmuntre kundene til å engasjere seg i merkevaren din. Finn ut mer om mål i den nye utgaven av Google Ads.

Når du har fastsatt målene for en merkevarekampanje, kan du velge de beste stedene å vise annonser, og deretter måle resultatene ved å følge med på visninger, konverteringer og annen statistikk. Vanligvis bør du prøve å synliggjøre annonsene dine for flest mulig mennesker innenfor målgruppen.

De fleste annonsører med merkevareinitiativer er hovedsakelig opptatt av å skape merkevarebevissthet. De ønsker ofte å spore konverteringer som sidevisninger i stedet for kjøp. En annonsør som for eksempel lanserer en ny energidrikk, ønsker å skape bevissthet og interesse blant så mange sportsentusiaster som mulig, og er ikke nødvendigvis opptatt av å selge drikkeflasker på nettet.

Tips

Er du ikke sikker på hvor du skal begynne? Få strategier for å lage kampanjer som oppnår økt merkevarebevissthet

Nettverk for merkevarekampanjer

Google har to nettverk der du kan publisere annonser: Søkenettverket og Displaynettverket. I Søkenettverket publiseres hovedsakelig tekstannonser, og i Displaynettverket publiseres tekstannonser, fargerike bildeannonser og multimedieannonser (f.eks. video eller animasjon) som kan være spesielt velegnede for å formidle et merkevarebudskap. Bannerannonser kan skape en følelsesmessig relasjon ved hjelp av grafikk-, lyd- og videoelementer som forteller en historie som er unik for bedriften din.

I Displaynettverket kan du målrette annonser svært effektivt. Du kan velge nøyaktig hvilke nettsteder og sider en annonse skal vises på, og lage annonser med sterk visuell påvirkningskraft som er iøynefallende for personer som er interessert i det du selger.

Eksempel

Tenk deg at du arbeider for en italiensk produsent av dyre biler. Du kan lage en videoannonse for å fremheve den nye teknologien i den nyeste modellen, SuDuperRossa, og velge å publisere denne annonsen bare på nettsteder for eiere av dyre biler, ettersom de er en del av den demografiske målgruppen.

Hva som måles for merkevarebevissthet

Her er noen viktige beregninger som viser om merkevarekampanjer er effektive:

• Visninger: Det er viktig å spore visninger i alle kampanjer, uansett hvilke mål du har. Det kan imidlertid være spesielt viktig å spore visninger i merkevarekampanjer, ettersom det gir deg informasjon om hvor mange kunder som faktisk har sett annonsen din. Det er ikke nødvendigvis viktig om de faktisk kjøpte noe på nettstedet ditt, men du ønsker gjerne at de skal huske et nytt og fengende slagord det har kostet mye å utvikle og formidle.

Én måte å virkelig prioritere visninger på er å lage en kampanje av typen kostnad per tusende visning (i stedet for en kostnad per klikk-kampanje). Da betaler du ut fra hvor mange ganger annonsene dine blir vist, og ikke basert på antallet klikk på annonsene.

• Kundeengasjement: Hvis du har fokus på merkevarebygging, kan du bruke klikkfrekvens (CTR) for å måle kundeengasjementet for annonser i Søkenettverket. Brukeratferden er imidlertid annerledes i Displaynettverket, og klikkfrekvensen er ikke like nyttig. Årsaken er at kunder på nettsteder blar gjennom informasjon i stedet for å søke med søkeord. På en travel side i Displaynettverket må dessuten annonser konkurrere mer for å oppnå oppmerksomhet fra lesere enn tilfellet er på en søkeside. Det er viktigere å prøve å oppnå en god klikkfrekvens i Søkenettverket (1 % eller høyere) enn i Displaynettverket, der klikkfrekvensene ofte er lavere. Det kan derfor være lurt å bruke andre målinger (f.eks. konverteringer) for annonser i Displaynettverket.

Ved hjelp av konverteringer kan du se om annonsene dine genererer merkevarerelatert brukeratferd som du anser som verdifull, for eksempel registreringer eller sidevisninger. Hvis bedriften din for eksempel har laget en kostbar videoannonse, er det interessant å vite hvor mange som har meldt seg på en mottakerliste etter å ha sett annonsen.

• Rekkevidde og frekvens: Rekkevidden er antallet besøkende som en annonse vises til. Økt rekkevidde betyr at en annonse blir vist til flere potensielle kunder, noe som kan føre til økt bevissthet. Frekvens er det gjennomsnittlige antallet ganger en annonse er vist til en besøkende over en tidsperiode.

Visste du dette?

Når det gjelder rekkevidde, finnes det en annen årsak til at det er nyttig å bruke Displaynettverket: Dette nettverket når ut til mer enn 90 % av unike Internett-brukere over hele verden (Kilde: Think with Google).

Fremgangsmåten videre