Studieguide inför testet Mobilannonsering

Visa dina annonser i mobilappar

Kontroller för inriktning och uteslutning av displayannonser på mobila enheter har förenklats för att göra det enklare att nå det växande antalet mobilanvändare.

Följande inriktningsinställningar har ersatts med förenklade inställningar för enhetsinriktning på datorer, surfplattor och mobiltelefoner:

• adsenseformobileapps.com placeringsinriktning och -uteslutning
  • innehållsuteslutning: uteslutningen G-Mob-mobilapp, ej mellansidor

Du kan styra hos vilka utgivare eller vid typer av innehåll dina annonser visas med hjälp av

• ämnen
  • enhetsinriktning: dator, surfplatta, mobil
  • appkategori
  • uteslutning av enskilda appar via uteslutning av placering för mobilappar, samt uteslutning av enskilda webbplatser
  • innehållsuteslutningar

Du kan nå en växande målgrupp som använder mobiltelefoner och surfplattor genom att visa dina annonser i appar. Kampanjerna i Display-nätverket är utformade för att som standard visa annonser i appar om annonsernas placering (destination) matchar den inriktning du har angett för kampanjen.

I den här artikeln beskriver vi hur du visar dina annonser i appar i Display-nätverket. Läs om hur du marknadsför din app i Om appkampanjer. Om du vill undvika att visa annonser på vissa placeringar kan du läsa om hur du utesluter specifika webbsidor, videor och appar.

Vad har ändrats i mobilinriktning?

Google Ads stöder inte längre inriktning på appannonsutrymme via enhetsinställningar och placeringar på adsenseformbileapps.com.

Inrikta dig på mobilappskategorier och specifika appar

Om du vill att dina annonser enbart ska visas i särskilda mobilappar kan du ange detta i inriktningsinställningarna.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Displaykampanjer i navigeringspanelen.
  3. Klicka på Placeringar i navigeringspanelen till vänster.
  4. Välj den annonsgrupp du vill ändra.
  5. Om du vill inrikta dig på särskilda kategorier utökar du appbutikerna under Appkategorier och väljer önskade kategorier. Kategorierna matchar kategorinamnen i appbutikerna.
  6. Om du vill inrikta dig på särskilda appar klickar du på Appar och söker efter appnamnen.
  7. Om du känner till id:t för apparna du vill inrikta dig på klickar du på Ange flera placeringar och anger dem med följande format:
    • Google Play-appar: mobileapp::2-<ditt paketnamn som du hittar i Google Play Butik>
      Exempel: mobileapp::2-com.example.app
    • iOS-appar: mobileapp::1-<niosiffrigt app-id>
      Exempel: mobileapp::1-123456789
  8. Klicka på Spara.
Om du vill se i vilka appar dina annonser visas för närvarande kan du välja Displaykampanjer i navigeringspanelen och klicka på Placeringar på sidmenyn.