Visa dina annonser i mobilappar

Från och med september 2018 genomför vi stora förenklingar i hur du styr inriktning och uteslutning i Display-nätverket för mobila enheter. På så sätt blir det lättare för dig att nå den växande basen av mobilanvändare.

Följande inriktningsinställningar ersätts med förenklade inställningar för enhetsinriktning på datorer, surfplattor och mobiltelefoner:

Efter dessa ändringar kan du styra hos vilka utgivare eller vid vilka typer av innehåll dina annonser visas, med hjälp av

• ämnen
  • enhetsinriktning: dator, surfplatta, mobil
  • appkategori
  • uteslutning av enskilda appar via uteslutning av placering för mobilappar, samt uteslutning av enskilda webbplatser
  • innehållsuteslutningar.

Läs mer om hur du förbereder dig inför en uppdatering av inriktning på och uteslutning av mobila enheter.

Du kan nå en växande målgrupp med personer som använder mobiltelefoner och surfplattor genom att visa dina annonser i appar. Kampanjerna i Display-nätverket är utformade för att som standard visa dina annonser i appar om annonsernas placering (destination) matchar den inriktning du har angett för kampanjen.

I den här artikeln beskriver vi hur du visar dina annonser i appar i Display-nätverket. Läs om hur du marknadsför din app i Om universella appkampanjer. Om du vill undvika att visa annonser på vissa placeringar kan du läsa om hur du utesluter specifika webbsidor, videor och appar.

Inrikta dig på mobilappar med en displaykampanj

Viktigt: De inriktningsinställningar för mobilappar som beskrivs nedan ändras i september 2018. Klicka här om du vill läsa om hur inställningarna ändras och vad du kan göra för att förbereda dig.

Om du redan använder en displaykampanj för att visa dina annonser i appar och annonserna fungerar bra, kanske du vill skapa en kampanj som enbart är inriktad på appar.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på plusknappen och välj sedan Ny kampanj.
  3. Välj ett mål för din kampanj, välj sedan Display som kampanjtyp och klicka på Fortsätt.
  4. Klicka på Fler inställningar.
  5. Klicka på Enheter och välj Ange specifik inriktning för enheter
  6. Avmarkera rutorna vid Datorer, Mobilwebb och Surfplattewebb.
  7. Lägg till eventuella ytterligare inställningar i kampanjen.
  8. Klicka på Skapa kampanj.

Inrikta dig på mobilappskategorier och specifika appar

Om du vill att dina annonser enbart ska visas i särskilda mobilappar kan du ange detta i inriktningsinställningarna.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Displaykampanjer i navigeringspanelen.
  3. På navigeringspanelen till vänster klickar du på Placeringar.
  4. Välj den annonsgrupp du vill ändra.
  5. Om du vill inrikta dig på särskilda kategorier utökar du appbutikerna under Mobilappskategorier och väljer önskade kategorier. Kategorierna matchar kategorinamnen i appbutikerna.
  6. Om du vill inrikta dig på specifika appar klickar du på Appar och söker efter appnamnen.
  7. Om du känner till id:t för apparna du vill inrikta dig på anger du dem med följande format:
    • Google Play-appar: mobileapp::2-<ditt paketnamn som du hittar i Google Play Butik>
      Exempel: mobileapp::2-com.example.app
    • iOS-appar: mobileapp::1-<niosiffrigt numeriskt app-id>
      Exempel: mobileapp::1-123456789
  8. Klicka på Spara.
Om du vill se i vilka appar dina annonser visas för närvarande kan du välja Displaykampanjer i navigeringspanelen och klicka på Placeringar på sidmenyn.

Sluta inrikta dig på mobilappar

Viktigt: De inriktningsinställningar för mobilappar som beskrivs nedan ändras i september 2018. Klicka här om du vill läsa om hur inställningarna ändras och vad du kan göra för att förbereda dig.

Om du inte vill att dina annonser ska visas i appar kan du välja att enbart inrikta dig på webben.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. På navigeringspanelen klickar du på Displaykampanjer och väljer sedan den kampanj du vill redigera.
  3. Klicka på Inställningar på sidmenyn.
  4. Klicka på Fler inställningar.
  5. Klicka på Enheter och välj Ange specifik inriktning för enheter
  6. Avmarkera rutorna vid Mobilapp, Mellansidesannons för mobilapp, App för surfplatta och Mellansidesannons i app för surfplatta.
  7. Klicka på Spara och fortsätt.
Om du vill utesluta enskilda mobilappar i stället för alla mobilappar kan du använda uteslutningar av placeringar för mobilappar.