Vis annonser i mobilapper

Ved å vise annonsene dine i mobilapper når du ut til folk på mobiltelefoner og nettbrett – en målgruppe i stadig vekst. Med kampanjer i Displaynettverket vises annonsene dine i apper som standard hvis plasseringen (annonsens destinasjon) samsvarer med målrettingen du har angitt for kampanjen din.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du viser annonser i apper i Displaynettverket. Finn ut mer om hvordan du markedsfører apper, i artikkelen Om appkampanjer. Hvis du vil unngå at annonser vises på visse plasseringer, kan du lese mer om hvordan du ekskluderer bestemte nettsider, videoer og apper.

Før du begynner

Kontroller for målretting og ekskludering for bannerannonser på mobil er forenklet for å gjøre det enklere å nå ut til den stadig økende kundebasen med mobilbrukere.

Innholdsekskludering («Annonseplass i GMob-mobilapper for annonser som ikke er interstitial-annonser»-ekskludering) er erstattet av forenklede alternativer for enhetsmålretting mot datamaskiner, nettbrett og mobilenheter.

Du kan kontrollere hvilke publisister annonsene dine kan vises med, og i hvilke typer innhold de kan vises i, ved å bruke

• emner
  • enhetsmålretting, altså mot mobil, nettbrett eller datamaskiner
  • appkategori
  • ekskludering av enkeltapper via ekskludering av plasseringer for mobilapper samt ekskludering av enkeltnettsteder
  • innholdsekskluderinger

Hva er endret i mobilmålrettingen?

Google Ads støtter ikke lenger målretting til appbeholdning ved hjelp av enhetsinnstillinger eller på plasseringen adsenseformobileapps.com.

Veiledning

Hvis du vil at annonsene bare skal vises i bestemte mobilapper eller appkategorier, kan du angi dette i innstillingene for målretting ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Alle kampanjer øverst til venstre på skjermen. Deretter åpnes en rullegardinmeny. Klikk på Bannerkampanjer og deretter på Bruk.
  3. Klikk på Plasseringer i sidemenyen til venstre.
  4. Klikk på blyantikonet Blyantikon/redigeringsikon og deretter på Endre plasseringene.
  5. Klikk på Velg en annonsegruppe.
  6. Velg kampanjen og deretter annonsegruppen du vil endre.
  7. For å målrette annonseringen mot bestemte kategorier klikker du på Appkategorier og velger kategoriene du vil bruke. Disse kategoriene samsvarer med kategorinavnene i appbutikkene.
  8. For å målrette mot bestemte apper klikker du på Apper og søker etter navnene på de aktuelle appene.
  9. Hvis du har ID-ene til appene du ønsker å målrette mot, klikker du på Skriv inn og angir ID-ene i disse formatene:
    • Apper i Google Play: mobileapp::2-<navnet på pakken i Google Play-butikken)>
      • Eksempel: mobilapp::2-no.eksempel.app
    • iOS-apper: mobileapp::1-<app-ID-en med ni sifre>
      • Eksempel: mobileapp::1-123456789
  10. Klikk på Lagre.
For å se hvilke apper annonsene dine vises i for øyeblikket, klikker du på «Alle kampanjer» øverst til venstre på skjermen. Deretter åpnes en rullegardinmeny. Klikk på «Bannerkampanjer», «Bruk» og deretter på «Plasseringer» i sidemenyen til venstre.