Uw advertenties in mobiele apps weergeven

We hebben de targeting- en uitsluitingsopties voor mobiele display-advertenties vereenvoudigd, zodat u het groeiende aantal mobiele gebruikers makkelijker kunt bereiken.

Contentuitsluiting (uitsluiting van 'GMob-non-interstitial voor mobiele apps') is vervangen door vereenvoudigde opties voor apparaattargeting voor computers, tablets en mobiele apparaten.

U kunt bepalen bij welke uitgevers of welke typen content uw advertenties worden weergegeven met behulp van:

• Onderwerpen
  • Apparaattargeting: computer, tablet of mobiel
  • App-categorie
  • Uitsluiting van afzonderlijke apps (met uitgesloten plaatsingen voor mobiele apps) en uitsluiting van afzonderlijke websites
  • Contentuitsluitingen

Bereik een groeiende doelgroep die mobiele telefoons en tablets gebruikt door uw advertenties weer te geven in mobiele apps. Campagnes in het Display Netwerk zijn ontworpen om uw advertenties standaard in apps weer te geven als de plaatsing (de bestemming voor uw advertentie) overeenkomt met de targeting die u voor uw campagne heeft ingesteld.

In dit artikel wordt beschreven hoe u advertenties in apps op het Display Netwerk kunt weergeven. Lees Over app-campagnes voor informatie over hoe u uw app kunt promoten. Als u wilt voorkomen dat advertenties op bepaalde plaatsingen worden weergegeven, bekijkt u de informatie over specifieke webpagina's, video's en apps uitsluiten.

Wat is er veranderd voor de targeting van mobiele apparaten?

Google Ads biedt geen ondersteuning meer voor targeting voor app-voorraad via apparaatinstellingen en plaatsing op adsenseformobileapps.com.

Categorieën mobiele apps en specifieke apps targeten

Als u wilt dat uw advertenties alleen in specifieke mobiele apps worden weergegeven, kunt u dat in uw targetinginstellingen aangeven.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het navigatievenster op Display-campagnes.
  3. Klik in het navigatievenster aan de linkerkant op Plaatsingen.
  4. Selecteer de advertentiegroep die u wilt wijzigen.
  5. Als u specifieke categorieën wilt targeten, vouwt u de app-stores uit onder App-categorieën en kiest u de gewenste categorieën. Deze categorieën komen overeen met de categorienamen in elk van de stores.
  6. Als u specifieke apps wilt targeten, klikt u op Apps en zoekt u vervolgens de apps op naam.
  7. Als u de ID's weet van de apps die u wilt targeten, klikt u op 'Meerdere plaatsingen opgeven' en voert u de ID's in de volgende indelingen in:
    • Google Play-apps: mobileapp::2-<your package name, found in the Google Play store>
      Bijvoorbeeld: mobileapp::2-com.example.app
    • iOS-apps: mobileapp::1-<app-ID bestaande uit negen cijfers>
      Bijvoorbeeld: mobileapp::1-123456789
  8. Klik op Opslaan.
Om te zien in welke apps uw advertenties op dit moment worden weergegeven, gaat u in het navigatievenster naar Display-campagnes en klikt u vervolgens in het paginamenu op Plaatsingen.